ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

موج گرما و خشکسالی به اروپا رسید

گروه اقتصادی: بعد از زمستان کم بارش و متعاقب آن دمای بی سابقه هوا در برخی از کشورهای اروپایی، میلیون ها نفر در این قاره تبعات خشکسالی را تجربه می کنند.

تاثیر خشکسالی در زندگی روزمره برخی از ساکنان این قاره بسیار شدید بوده است.

در برخی از کشورهای اروپایی همچون اسپانیا از فروشگاه ها خواسته شده برای حفظ انرژی درهای مغازه های خود را ببندند. تا پایان ماه ژوئیه، تنها ۴۰ درصد از مخازن آبی این کشور پر بود و بر اساس مقاله ای که به تازگی در مجله «نیچرژئوساینس» منتشر شده اسپانیا با خشک ترین آب وهوای خود دستکم در ۱۲۰۰ سال گذشته مواجه است.

برای حدود ۸۰۰ نفری که در دهکده «بوناستره/Bonastre » در جنوب بارسلونا زندگی می کنند، خشکسالی باعث خشک شدن آب شیرهای آنها شده است.

با توجه به این که سطح مخزن های آبی این روستا حتی کمتر از میانگین ملی است، محدودیت‌های شدیدی اعمال شده است و ساکنان این روستا فقط ساعاتی از روز به آب دسترسی دارند.

«استر بارتا» شهردار روستای بوستاره، وضعیت این روستا در سال جاری را به‌ویژه «بسیار وخیم» توصیف کرده است. به گفته او آثار خشکسالی در چاهی که آب روستا را تامین می‌کند، ماه‌هاست که آشکار شده است.

این مساله که برای اولین بار رخ داده خشم و عصبانیت روستاییان را به دنبال داشته است. به گفته آنها، خشکسالی امسال اوضاع را بسیار وخیم کرده است.

وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرده که بیش از ۱۰۰۰ نفر از مردم در گرمای بی سابقه ژوئیه گذشته در این کشور جان باختند.

اقدامات در شمال ایتالیا برای مقابله با خشکسالی

خشکسالی فقط معضلی در اسپانیا نیست. در مناطق شمالی ایتالیا نیز ساکنان این مناطق با وخیم ترین بحران آب در ۷۰ سال گذشته مواجه هستند.

برخی از ایالت های این کشور به کمبود آب، حتی برای تولید غذا نزدیک شه اند.

 در منطقه «امیلیا روماگنا» به دلیل شبکه ای از کانال ها که زمین های کشاورزی این منطقه را تامین می کند معمولا تحت تاثیر شرایط گرم تابستان قرار نمی گیرد. اما امسال، در این منطقه نیز اقدامات فوق‌العاده‌ای لازم است، زیرا سطح «رودخانه پو» به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

«استفانو کالدرونی» رئیس کنسرسیوم احیای اراضی «فرارا» گفت: بحران آب دیگر فقط یک وضعیت اضطراری نیست، بلکه در حال تبدیل شدن به یک شرایط ساختاری واقعی است که نیازمند مداخلات عمومی گسترده است. وضعیت اضطراری ۲۰۲۲ باید به فرصتی برای تامین امنیت کشور و غلبه بر شکاف های سیاسی تبدیل شود.

این فقط کشاورزان شمال ایتالیا نیستند که تأثیر خشکسالی شدید را احساس می کنند. تولید مواد غذایی در سایر نقاط کشور دشوار شده است تا جایی که برخی از آنها حتی برای پر کردن یخچال های خود دچار مشکل شده اند.

دمای بالا و کمبود بارش مشکلاتی را برای این مناطق ایجاد کرده است. به گفته ساکنان این مناطق حتی سبزیجات نیز در اراضی آنها رشد نمی کند و بسیاری از سبزیجات که تولید می شوند قابل استفاده نیستند.

خشکسالی و کم آبی در اروپا فقط به اسپانیا و ایتالیا محدود نمی شود. به تازگی گزارش های فراوانی درباره بحران آب در برخی دیگر از کشورهای این قاره منتشر شده است.

وزنامه «تاگس آنسایگر» سوئیس هم در مطلبی به خشکسالی شدید در انگلیس اشاره کرده و نوشت: خشکسالی غیرمنتظره ای این جزیره را درنوردیده است. در عین حال، در این شرایط شرکت‌های خصوصی‌سازی آب در لندن روزانه 600 میلیون لیتر از طریق نشتی و ترکیدگی لوله‌ها از دست می‌دهند.

در ادامه این گزارش آمده است: انگلیس در حال حاضر در خشکسالی است که مدتها بود در تابستان امسال تجربه نکرده است. در بخش های زیادی از لندن کمترین میزان بارندگی برای ماه جولای از سال 1836 اندازه گیری شد. کل رودخانه ها در حال خشک شدن هستند. رودخانه تیمز تنها هشت کیلومتر پس از نقطه شروع واقعی خود جریان دارد. برخی شرکت‌های آب منطقه‌ای در جنوب بریتانیا با وحشت بسیار برخی محدودیت ها را اعمال کرده و ممنوعیت شلنگ را برای آبیاری در باغ وضع کرده‌اند و توصیه می‌کنند که دوش گرفتن در خانه به دو دقیقه محدود شود - و اجازه داده نشود آب هنگام مسواک زدن جریان یابد.

در عین حال، برخی از لندنی ها تا زانو در آب هستند. این هفته یک خط اصلی آب در منطقه Islington لندن ترکید و کل خیابان‌ها را برای ساعت‌ها آب گرفت و باعث وحشت ساکنان شد. 50 خانه به شدت آسیب دید و میخانه ها و مغازه ها بسته شدند. چهار نفر هم از سیل ایجاد شده در اثر این ترکیدگی جان سالم به در بردند. هزاران خانوار بعد از آن با کمبود شدید و قطعی آب مواجه شدند.

شرکت آب محلی تیمز واتر با شرمساری برای این اتفاق عذرخواهی کرد. اما این عذرخواهی افراد مسئول را در برابر خشم جمعی محافظت نکرد. اخیراً، لندن تایمز فاش کرد که تیمز واتر یک چهارم کامل حجم آب خود - بیش از 600 میلیون لیتر در روز - را از طریق نشت و ترکیدگی لوله‌های آب از دست می‌دهد.

خشکسالی کنونی و موج گرمای مجدد در این هفته، بدون چشم‌انداز باران، خسارت‌هایی را به جنوب انگلستان که به چنین گرمایی عادت ندارند، می‌زند. انتظار می‌رود که در آخر هفته همه اورژانس ها هشدار آتش‌سوزی و بلایا اعلام کنند.

بسیاری از احزاب مدتهاست که خواستار اتخاذ تدابیر فوری هستند. انجمن ماهیگیران بریتانیا در این باره اعلام کرد : باید بپذیریم رودخانه های ما در حال مرگ هستند. این کاملاً قابل پیش بینی بود و نتیجه ناکامی ما در برنامه ریزی برای امنیت کشورمان بود. در این بیانیه آمده است: از زمان آخرین خشکسالی بزرگ در سال 1976، حتی یک مخزن آب جدید در جنوب انگلیس ساخته نشده است، در حالی که میلیون ها نفر دیگر در اینجا زندگی می کنند و به آب بیشتری نیاز دارند.

وزیر محیط زیست انگلیس می گوید بریتانیایی ها باید یاد بگیرند که در شرایط سخت زندگی کنند.

به طور کلی، حتی مفسران در مطبوعات محافظه‌کار فکر می‌کنند که شرکت‌هایی مانند تیمز واتر در دهه‌های اخیر در سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تامین آب که به طور فزاینده‌ای ویران شده شکست خورده‌اند. در عوض، آنها سال به سال مبالغ هنگفتی از حق آب به سهامداران خود پرداخت می کردند و حقوق میلیونی مدیران خود را می پرداختند.

این در حالی است که دولت هیچ برنامه ای برای خود ندارد. در نبردها و مبارزات انتخاباتی برای جانشینی «بوریس جانسون» که نتیجه آن تا سپتامبر مشخص نخواهد شد، این موضوع تاکنون نقش مهمی ایفا نکرده است.

به گزارش اترک جدیدترین ارزیابی رصدخانه اروپایی خشکسالی اتحادیه اروپا نشان می‌دهد ۱۳ درصد از قلمرو این اتحادیه از تاریخ ۱۰ ژوئیه (۱۹ تیر) در وضعیت هشدار شدید و ۴۵ درصد در منطقه هشدار قرار دارد این در حالیست که بوم شناسان از پیامدهای فاجعه بار این شرایط برای تنوع زیستی صحبت می کنند. آتش‌سوزی‌های بزرگ همچنان در چهار بخش ادامه دارد و 47000 هکتار از جنگل‌ها تاکنون از بین رفته است. کارشناسان خواهان تغییر اساسی در صنعت کشاورزی هستند و کاشت محصولات بی نیاز به آب بیشتری که می توانند بهتر با خشکسالی کنار بیایند را درخواست می کنند. سورگوم که از آفریقا می آید، در حال حاضر جایگزین ذرت در تعدادی از مزارع شده است.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه