ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

کلاسهای آهنی آذربایجان غربی و وعده هایی که بی حاصلند

اترک/ یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانش آموزان همین طور والدین و اولیای مدارس در مناطق محروم آذربایجان غربی مدارس کانکسی است. بارها شعارهایی از بهبود اوضاع آن و رفع مشکلات این چنینی به گوش رسیده، اما اغلب این وعده ها مثل بسیاری از مشکلات بی‌شمار استان بی‌حاصل باقی مانده است.

 

مسئولان برای برچیدن مدارس کانکسی تلاش کنند

پدر یکی از دانش آموزانی که در مدارس کانکسی شهرستان میاندوآب در حال تحصیل است، گفت: دستگاه‌های اجرایی باید برای بهبود وضعیت تحصیلی نسل جدید توجه بیشتری نشان دهند، چرا که آینده سازان این مرز و بوم هستند.

وی با بیان اینکه من،همسرم و فرزندان بزرگترم به شغل دامداری مشغول هستیم، اضافه کرد: برایم به صرفه است که پسر کوچکم نیز همراه خودم کار کند، ولی دلم می‌خواهد درس بخواند.

پدر این دانش آموز اضافه کرد: وقتی علاقه فرزندم را به تحصیل می‌بینم، بیشتر راغب می‌شوم، خودش آینده‌اش را بسازد، ولی با شرایط کنونی امید چندانی ندارم، به شهر یا روستاهای بزرگتر هم نمی‌توانم مهاجرت کنم، چون در آن صورت منبع درآمدی نخواهیم داشت.

 

درس خواندن در کلاسهای کانکسی بسیار سخت است

مدیر یکی از مدارس کانکسی استان ضمن اینکه خواست نام و نشانش محفوظ بماند گفت: کلاس‌های درسی کانکسی هم اکنون در برخی روستاها و مناطق محروم استفاده می‌شود، ولی از استانداردهای لازم بی‌بهره اند.

وی ادامه داد: در اغلب این مدارس عدم رعایت استاندارهای لازم از جمله نداشتن سیستم های گرمایشی و سرمایشی و سرویس بهداشتی مناسب را شاهد هستیم، تا جایی که این کلاس‌ها در تابستان بسیار گرم و در زمستان‌ها بسیار سرد است.

این مدیر مدرسه خاطرنشان کرد: نبود سیستم گرمایشی باعث می‌شود، در کلاس ها از بخاری‌های نفتی استفاده ‌شود، که این مسئله خود می‌تواند منشاء خطرات زیادی باشد.

وی بیان کرد: همچنین ابعاد کلاسهای کانکسی معمولا استاندارد نبوده و با تعداد دانش‌آموزان هم‌خوانی ندارد، به ویژه اینکه در بحبوحه شیوع ویروس کرونا لازم است، فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود، ولی این مهم امکان‌پذیر نیست.

این مدیر مدرسه اضافه کرد: محرومیت برخی مناطق باعث شده است، که کلاس‌های درس به این شکل راه اندازی شود، پس همین امکانات ابتدایی را هم غنیمت می‌دانیم، چرا که با حداقل امکانات شرایط ادامه تحصیل را برای دانش آموزان فراهم می‌کنیم.

وی با بیان اینکه راه اندازی چنین کلاس‌هایی به مراتب بهتر از نبودن آن است، اضافه کرد: اما باید پذیرفت درس خواندن در این کلاس‌ها سختی‌های زیادی به همراه دارد، که امیدوار هستیم، مسئولان برای این مسئله چاره اندیشی کنند.

 

مدارس کانکسی در شان مردم آذربایجان غربی نیست

محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی نیز در جلسه شورای آموزش و پروش استان، گفت: وجود مدارس کانکسی در شأن مردم آذربایجان غربی نیست، بنابراین باید نهضت ساخت مدرسه را در آذربایجان غربی ترویج کنیم.

وی بابیان اینکه ارتقای تجهیزات و امکانات مدارس به صورت جدی پیگیری شود، ادامه داد: متاسفانه استان در بسیاری از شاخص های توسعه جایگاه مناسبی ندارد و برای جبران کاستی ها، نیازمند کار جهادی و انتقال مشکلات به وزارتخانه ها هستیم.

این مسئول با بیان اینکه، باید نهضت ساخت مدرسه را در آذربایجان غربی ترویج کنیم، افزود: باید از ظرفیت های ملی، استانی و خیرین برای ساخت مدرسه استفاده کنیم.

استاندار آذربایجان غربی بر لزوم تلاش برای جبران عقب افتادگی های حوزه آموزش و پرورش و بهبود شاخص سرانه آموزشی استان، تاکید کرد و گفت: از فرصت سفر رئیس جمهور به آذربایجان غربی برای بهبود شاخص های حوزه آموزش و پرورش و گسترش ساخت مدارس در استان استفاده شده و مشکلات اساسی و نیازها برای پیگیری از هیئت دولت و وزارتخانه مربوطه اولویت بندی شود.

معتمدیان با اعلام اینکه به بیش از ۹۰۰۰ کلاس درس نیاز داریم، افزود: چنانچه از تمامی پتانسیل ها به خصوص ظرفیت های ملی برای ساخت مدرسه استفاده کنیم، شاهد بهبود شاخص های آموزش و پرورش آذربایجان غربی خواهیم بود.

معتمدیان بر ضرورت برنامه ریزی برای تحقق اهداف کلان آموزش و پرورش تاکید و تصریح کرد: برای هر شاخص، یک تیم در آموزش و پرورش استان تشکیل شده و با برنامه ریزی هدفمند، مشکلات اساسی این حوزه احصاء شود.

 

وجود ۳۲۰ مدرسه کانکسی در آذربایجان غربی

علی مناف‌زاده، مدیرکل نوسازی،توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی نیز گفت: در استان ۳۲۰ مدرسه کانکسی با ۳۹۹ کلاس درس وجود دارد که یکی از اولویت‌های دولت تخصیص اعتبارات برای برچیدن این مدارس است.

وی با بیان اینکه، هم اکنون مناطق مختلف آذربایجان غربی ۳۱۰ مدرسه در دست احداث است، اضافه کرد: از این تعداد ۱۶۸ مدرسه با اعتبار دولتی، ۲۸ مدرسه خیرساز بوده و ۱۱۴ مدرسه نیز مشارکتی هستند.

این مسئول ضمن قدردانی از خیران برای مشارکت در این زمینه، اضافه کرد: خیران مدرسه‌ساز می‌توانند برای کاهش و در نهایت حذف مدارس کانکسی بیش از پیش کمک حال ما باشند.

وضعیت کنونی مدارس آذربایجان غربی، حاصل غفلت یک شب یا یک ماه و یک سال نیست، بلکه استان ما از غفلت تاریخی رنج می‌برد، اما تحصیلدر داخل کانکس علاوه بر سختی ها، خطراتی نیز بدنبال دارد که ضروری است برای جلوگیری از تکرار "حادثه شین آباد" و موارد اینچنینی تصمیمات لازم هر چه سریعتر اتخاذ شود./ایسنا

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه