ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

رئیس قوه قضاییه در شورای اداری استان:

مسئولان خراسان شمالی نسخه اختصاصی بنویسند

حجت الاسلام محسنی اژه‌ای در نشست شورای اداری استان خراسان شمالی با اشاره به دستاوردهای جنگ ۱۲ روزه اخیر تأکید کرد: دشمن با تمام توان حمله کرد اما در پایان مستأصل شد و آتش‌بس خواست. او همچنین خواستار تدوین راهکارهای بومی برای حل مشکلات استان‌ها از سوی مسئولان محلی شد.

رئیس قوه قضاییه که در جریان سفر غیررسمی خود به خراسان شمالی در جلسه شورای اداری استان حاضر شده بود، ضمن تسلیت ایام اربعین و گرامیداشت روز خبرنگار، یاد شهدای رسانه به‌ویژه شهدای عرصه اطلاع‌رسانی در جنگ اخیر را گرامی داشت.

وی در تحلیل شرایط کشور پس از جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: اکثریت مردم از هر سلیقه و گرایشی، حتی آنان که گلایه‌هایی داشتند، به دفاع از نظام و رهبری آمدند و امروز عزت ایران در سطح منطقه و جهان ارتقاء یافته است.

اژه‌ای با اشاره به تلاش دشمن در جنگ شناختی و رسانه‌ای تأکید کرد: شبه‌رسانه‌های وابسته به استکبار، با بزرگ‌نمایی، سعی دارند نفوذ در کشور را بیش از آنچه هست نشان دهند اما اطلاعات ما نشان می‌دهد که این آسیب‌ها محدود و قابل کنترل است. به گفته او، دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی با همه سرویس‌های جاسوسی منطقه و حتی برخی کشورهای بی‌طرف درگیر بودند و در نهایت، این ایران بود که پیروز میدان شد.

 

نسخه‌های بومی برای استان‌ها لازم است

رئیس عدلیه در ادامه سخنان خود گفت: نسخه‌های کلی که در مرکز کشور تهیه می‌شود برای همه استان‌ها مناسب نیست. هر استان باید بر اساس ظرفیت‌ها و مشکلات خاص خود، راهکارهای اختصاصی تدوین کند. او تأکید کرد اگر مسئولان استانی با اجماع به راه‌حل مشخصی برسند، قطعاً در سطح ملی مورد حمایت قرار می‌گیرد.

اژه‌ای همچنین بیان کرد: در صورت ارائه راهکارهایی که برآمده از اجماع مدیران استانی باشد، شخصاً در حیطه اختیارات خود برای تحقق آن‌ها اقدام خواهد کرد.

او در بخش دیگری از سخنان خود به مطالبات مطرح‌شده در جلسه اشاره کرد و از برخورد قاطع و قانونی با جواسیس خبر داد و گفت: گام نخست در این موضوع، شناسایی است که به روش‌های پیچیده اطلاعاتی نیاز دارد. رئیس قوه قضاییه افزود تعدادی از متهمان همکاری با رژیم صهیونیستی در همین مدت اخیر مجازات شدند و رسیدگی به پرونده‌های جدید نیز با دقت و سرعت بیشتری دنبال خواهد شد. با این حال، رعایت عدالت و انصاف در تمامی مراحل قضایی الزامی است.

مطالبات استان از زبان مسئولان محلی

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، نوری استاندار خراسان شمالی گزارشی از وضعیت تولید، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و رویکرد استان در مقابله با خام‌فروشی ارائه کرد و گفت: در حوزه‌های کشاورزی، صنعت و معدن، هدف استان ایجاد ارزش افزوده برای محصولات و پرهیز از خام‌فروشی است.

وحدت را در تمام ارکان حاکمیت استان خراسان شمالی شاهد هستیم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین نوری، در جلسه شورای اداری استان با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی اژه‌ای، با یادآوری ایستادگی جوانان کشور در دفاع مقدس ۱۲ روزه گفت: «جوانان کشور پاسخ محکمی به تجاوزات دادند و رژیم صهیونیستی را مجبور به عقب‌نشینی کردند. اما مطالبه ما از دستگاه قضا این است که با خائنین برخوردی قاطع و عادلانه صورت گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در ادامه به چالش‌های دستگاه قضایی اشاره کرد و افزود: کمبود قاضی، روند طولانی بررسی پرونده‌ها و عدم ماندگاری قضات از مسائل مهمی است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی همچنین در حوزه آسیب‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی تأکید کرد: برای رفع این مسائل نیازمند انجام اقدامات فرهنگی گسترده و مؤثر هستیم.

نماینده ولی‌فقیه در استان با اشاره به ضرورت مقابله با آسیب‌های اجتماعی، خواستار اصلاح برخی قوانین و تأمین تجهیزات و نیروی انسانی بیشتر برای دستگاه قضایی استان شد.

انتقاد از اطاله دادرسی و مطالبه برای تعیین تکلیف پرونده پدیده

شهریاری رئیس مجمع نمایندگان خراسان شمالی نیز احیای حقوق عامه را مأموریت اصلی قوه قضاییه دانست و از روند طولانی رسیدگی به پرونده‌ها انتقاد کرد. او همچنین خواستار تعیین تکلیف سریع‌تر پرونده پدیده و جلوگیری از صدور اجراییه‌های توقیفی علیه واحدهای تولیدی شد.

 

سردار «فرجی» فرمانده سپاه جوادالائمه  خراسان شمالی با اشاره به نقش مؤثر و ستودنی مدیران استان در دوران جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، به بیان نکات و نمونه‌هایی از همدلی، هم‌افزایی و همراهی مثال‌زدنی آنان پرداخت.

 وی تأکید کرد که این همدلی نه‌تنها در روزهای بحرانی جنگ، بلکه در ایام پس از آن نیز تداوم یافت و موجب شکل‌گیری روحیه‌ای جهادی و انسجام مدیریتی در استان شد.

فرجی با ذکر مصادیق عینی از همکاری مدیران، از جمله هماهنگی‌های لحظه‌ای، تامین امکانات در کوتاه‌ترین زمان و حضور میدانی مسئولان در کنار نیروهای مردمی و بسیجی، این اقدامات را نشان‌دهنده بلوغ مدیریتی و روحیه انقلابی در خراسان شمالی دانست. وی خاطرنشان کرد که این تجربه ارزشمند، می‌تواند الگویی برای مدیریت بحران در شرایط مختلف کشور باشد.

 

حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری با رفع موانع و مقررات‌زدایی

 رئیس سازمان صمت خراسان شمالی در این نشست به تشریح چالش‌های فعالان اقتصادی پرداخت و خواستار اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از بی‌ثباتی در سیاست‌های اقتصادی شد که روند سرمایه‌گذاری و تولید را تحت تأثیر قرار داده است.

مهدی کرامتی با تأکید بر ضرورت مقررات‌زدایی و رفع موانع تولید، خواستار حمایت ویژه از تولیدکنندگان به ویژه در زمینه تأمین مالی و رفع محدودیت‌های اعتباری شد. وی پیشنهاد داد سیاست‌های تشویقی واقعی برای جذب سرمایه‌گذاری در استان‌های کم‌برخوردار مانند خراسان شمالی در دستور کار قرار گیرد که شامل ارائه تسهیلات با نرخ سود پایین‌تر، اختصاص سهمیه‌های ارزی ویژه و معافیت‌های مالیاتی باشد.

رئیس سازمان صمت استان همچنین بر اهمیت تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مرتبط با تولید و کسب‌وکارها تأکید کرد و خواستار جلوگیری از اطاله دادرسی و تقویت شعب ویژه با اختیارات تفویضی شد تا فرآیند رسیدگی‌ها روان‌تر و سریع‌تر انجام شود.

کرامتی در ادامه، به مسائل کلان توسعه‌ای استان اشاره و خواستار مصوبه تشکیل کارگروه ویژه توسعه خراسان شمالی در جلسه سران قوا شد. وی گفت: این کارگروه می‌تواند موضوعاتی نظیر بهره‌برداری از معدن تاش، گشایش بازارچه مرزی، رفع تعهدات ارزی بازرگانان استان، افزایش سهمیه ماشین‌آلات و مواد اولیه، احیای ظرفیت کارت مبادلات مرزی مرزنشینان و رفع مشکلات معادن به منظور تکمیل زنجیره ارزش صنایع استان را پیگیری و عملیاتی کند.

تشکیل دو قرارگاه مدیریت مصرف برق در خراسان شمالی

مدیرعامل شرکت توزیع برق استان خراسان شمالی با اشاره به چالش‌های مربوط به ناترازی انرژی در کشور، از راه‌اندازی دو قرارگاه تخصصی برای مدیریت و بهینه‌سازی مصرف برق در استان خبر داد.

رمضانی با تأکید بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف، اظهار داشت: با هدف افزایش بهره‌وری و کنترل مصرف، نصب کنتورهای هوشمند برای واحدهای تولیدی و مشترکان خانگی پرمصرف در دستور کار قرار گرفته و در حال اجراست.

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی همچنین از شناسایی ۱۳۴ نقطه در سطح استان برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی خبر داد و گفت: این اقدام در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و کاهش وابستگی به منابع فسیلی انجام شده و زمینه‌ساز پایداری شبکه برق منطقه خواهد بود.

 

احمد معظمی، نماینده تولیدکنندگان و خیرین اجتماعی: برگزاری مراسم گلریزان اجتماعی با حضور خیرین و کمک به آزادی زندانیان از اقدامات مهم استان خراسان شمالی است.

وی افزود: امید تولیدکنندگان به ستاد اقتصاد مقاومتی است و انتظار داریم مصوبات این ستاد بیشتر مورد توجه قرار گیرد. خراسان شمالی هرچند محروم معرفی می‌شود، اما با وجود ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بالقوه، استانی محروم نیست.

کاظمی، نماینده کشاورزان و دامداران: خراسان شمالی استانی مظلوم است که در بخش تولید نیازمند نگاه ویژه می‌باشد. وی تأکید کرد: اگر قانون خرید تضمینی به درستی اجرا شود، از بحران‌های احتمالی جلوگیری خواهد شد.

آخوند کمالی، نماینده اهل سنت استان: استاندار خراسان شمالی دلسوز مناطق محروم است. وی با اشاره به تأثیر خشکسالی بر تولید کشاورزان گفت: مناطق محروم مانه و سملقان و راز و جرگلان نیازمند توجه ویژه‌ای هستند.

دانشوری، نماینده صنعتگران استان: خراسان شمالی در اکثر شاخص‌های اقتصادی در رتبه‌های پایین قرار دارد و به همین دلیل به صنعت استان باید توجه ویژه‌ای داشت. وی مهم‌ترین معضل صنعت را حقوق حداقلی کارگران و کاهش انگیزه‌ها عنوان کرد و گفت: امیدواریم فرآیند رسیدگی به پرونده‌ها تسریع شود و قوه قضائیه شعب تخصصی برای رسیدگی به پرونده‌های حوزه صنعت ایجاد کند.

جعفری، نماینده ایثارگران استان: وی به مشکلات عدم اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد، عدم استفاده شایسته از ایثارگران در پست‌های مدیریتی و نبود همکاری کافی دستگاه‌های اجرایی برای تبدیل وضعیت ایثارگران اشاره کرد و خواستار ایجاد شعب تخصصی برای بررسی سریع‌تر پرونده‌های ایثارگران شد.

امیدوار، رئیس اتاق اصناف استان: مهدی امیدوار از تشکیل اتاق داوری حرفه‌ای در خراسان شمالی خبر داد و گفت: امیدواریم این مدل در سطح کشور نهادینه شود تا بتوانیم بیش از پیش از ظرفیت قضات برای حل مشکلات بهره ببریم.

وی همچنین اعلام کرد که ۵۴۰ پرونده در حوزه املاک سال گذشته رسیدگی شده و در سه ماهه نخست سال جاری نیز ۲۱۰ پرونده مورد بررسی و حل و فصل قرار گرفته است.

در پایان این نشست، رئیس قوه قضاییه از تعامل مثبت میان سه قوه در کشور سخن گفت و تأکید کرد که هم‌افزایی میان دستگاه‌ها برای حل مسائل مردم باید تقویت شود.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه