ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

نویسنده «آیات شیطانی» در آستانه مرگ

گروه سیاسی: رسانه‌های آمریکایی شامگاه جمعه اعلام کردند که «سلمان رشدی»، نویسنده مرتد کتاب موهنِ و جنجالی «آیات شیطانی» در یک مرکز آموزشی به نام «چوتوکوآ» در غرب شهر نیویورک هدف حمله مردی ناشناس قرارگرفت.

اما جزئیات ماجرا از این قرار بود که یک خبرنگار خبرگزاری آسوشیتدپرس که در محل حضور داشت گفت مردی در روی صحنه سخنرانی در «انستیتوی چاتوکوآ» با رشدی مواجه شد و هنگامی داشت خود را معرفی می‌کرد، ناگهان شروع به مشت زدن یا چاقو زدن به او برای ۱۰ تا ۱۵ بار کرد.نویسنده ۷۵ ساله به روی زمین افتاد و این مرد بازداشت شد.

پلیس ایالت نیویورک اعلام کرد که رشدی با بالگرد به بیمارستان منتقل شده است و هنوز خبری درباره حال عمومی او اعلام نشده است. یک شاهد دیگر گفت که حمله به رشدی حدود ۲۰ ثانیه طول کشید

بدن خون‌آلود رشدی به سرعت بوسیله گروه کوچکی از افراد احاطه شد که پاهای او را بالا نگاه داشتند، احتمالا برای انکه  خون بیشتری به قفسه سینه او برسد.

هادی مطر کیست؟

ساعاتی بعد پلس نیویورک، هویت ضارب را اعلام کرد. بنا بر گفته پلیس این فرد «هادی مَطر» نام دارد.

آنگونه که رسانه‌های آمریکایی به نقل از مقامات پلیس اعلام کردند هادی مَطر، ۲۴ سال سن دارد و در ایالت کالیفرنیا به دنیا آمده، اما اخیراً به ایالت نیوجرسی مهاجرت کرده است. آخرین آدرس منزل او در بخش «فرویو» در شهرستان «بِرگن» نیوجرسی بوده و مأموران اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی)، پس از حادثه برای تحقیقات بیشتر به منزل او یورش بردند. به گفته پلیس نیویورک، مطر همچنین یک گواهی‌نامه قلابی رانندگی را همراه خود داشته است.

چرا امام خمینی (ره) فتوای اعدام سلمان رشدی را صادر کرد؟

رمان «آیات شیطانی» سلمان رشدی، کتابی کفرآمیز بود که در آن اعتقادات مسلمان به سخره گرفته و به پروردگار جهان و پیامبران الهی توهین کرده بود. به همین دلیل ۲۵ بهمن ماه سال ۱۳۶۷ حکم تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر ارتداد سلمان رشدی صادر شد. امام خمینی (ره) ضمن خنثی کردن این جریان، دولت‌های اسلامی و پیروان سایر ادیان الهی را نسبت به کلید خوردن یک نبرد تمام عیار تبلیغاتی و جنگ رسانه‌ای توسط نظام سلطه و کانون‌های شیطانی تفکرات و اندیشه‌های غربی و صهیونیستی هوشیار کرد.

آیات شیطانی، مشخصاً رمانی توهین‌آمیز نسبت به پیامبر اعظم (ص) و قرآن است. انتشار رمان آیات شیطانی در مهر ۱۳۶۷، اعتراضات فراوانی از سوی مسلمانان، مسیحیان و یهودیان برانگیخت. مسلمانان در کشورهایی از جمله پاکستان، کانادا، مصر و هند ضمن برگزاری تجمعاتی علیه سلمان رشدی و کتابش، برخی از کتابفروشی‌های توزیع‌کننده کتاب را به آتش کشیدند. امام خمینی با روشن ساختن تکلیف فقهی و ابعاد این ماجرای خطرناک به همگان فهماند که در دفاع از ارزش‌های اسلامی، در مقابل هر گونه اهانت به اسلام و ساحت پیامبر اعظم (ص) استوار ایستاده است.

با فتوای تاریخی امام خمینی، زندگی جهنمی این نویسنده مرتد هم آغاز شد، و گرچه از همان ابتدا تحت حمایت کامل و تمام وقت نیروهای امنیتی انگلیس قرار گرفت، چند جوان مسلمان موفق شدند به محل اختفای او نزدیک شوند، اما در لحظات آخر شناسایی شدند. بنا بر گزارش‌ها سلمان رشدی در یک ماه پس از فتوای امام خمینی مجبور شده ۱۵ بار مکان اختفای خود را عوض کند.

در تظاهرات خیابانی مسلمانان خشمگین از چاپ «آیات شیطانی»، دست‌کم ۴۵ نفر کشته شدند، از جمله ۱۲ نفر در زادگاه این نویسنده مرتد، یعنی شهر «بمبئی» هند. در سال ۱۹۹۱ مترجم ژاپنی این کتاب موهن و شیطانی کشته شد، مترجم ایتالیایی هدف حمله چاقو قرار گرفت و در سال ۱۹۹۳ ناشر نروژی این کتاب، سه دفعه هدف حمله قرار گرفت، اما زنده ماند.

حالا بعد از ۳۴ سال «هادی مطرِ» جوان،  این روایتگرِ شیطان را در قلب شهر نیویورک هدف قرار داد. هنوز مشخص نشده و شاید هم مهم نباشد که مطر با چه انگیزه‌ای سلمان رشدی را هدف قرار داده، اما مسئله مهم این است، کسی که روایتگر آیات شیطانی می‌شود و تحت لوای «آزادی بیان» آگاهانه و به سفارش نیروهای امنیتی انگلیس و با انگیزه سیاسی به اعتقادات صدها میلیون انسان توهین می‌کند، نمی‌تواند و نباید زندگی آرامی داشته باشد، حتی با وجود حفاظت‌های سفت‌وسخت امنیتی «قدرت‌های بزرگ».

مدت‌ها سلمان رشدی در زندگی مخفیانه به سر می‌برد که بار دیگر انگلیس نام او را به صحنه آورد. دولت انگلیس در سال ۲۰۰۷ به او جایزه داد؛ اقدامی که بار دیگر خشم مسلمانان جهان را برانگیخت و تظاهرات زیادی در شهرهای مختلف جهان برای محکومیت دولت انگلیس انجام شد. سلمان رشدیِ انگلیسی و هندی‌الاصل در سال ۲۰۱۶ تابعیت آمریکا را هم دریافت کرد.

آیا سلمان رشدی زنده می‌ماند؟

گرچه پلیس و مقامات آمریکا تاکنون به صورت قطره‌چکانی درباره آخرین وضعیت سلمان رشدی اطلاع‌رسانی می‌کنند، آخرین اطلاعاتی که درباره این نویسنده مرتد منتشر شده اینگونه است که سلمان رشدی ۷۵ ساله از ناحیه گردن و شکم ضربه چاقو خورده و بعد از حمله به سرعت با بالگرد به بیمارستان منتقل شده است.

آیا سلمان رشدی زنده می‌ماند؟

گرچه پلیس و مقامات آمریکا تاکنون به صورت قطره‌چکانی درباره آخرین وضعیت سلمان رشدی اطلاع‌رسانی می‌کنند، آخرین اطلاعاتی که درباره این نویسنده مرتد منتشر شده اینگونه است که سلمان رشدی ۷۵ ساله از ناحیه گردن و شکم ضربه چاقو خورده و بعد از حمله به سرعت با بالگرد به بیمارستان منتقل شده است.

 

«اندرو ویلی» مدیربرنامه کتاب‌های رشدی اعلام کرده: اخبار خوبی نیست. سلمان احتمالاً بینایی یک چشم خود را از دست می‌دهد؛ اعصاب بازوی او از کار افتاده و کبدش به دلیل ضربه چاقو آسیب‌دیده است. با وجود ساعت‌ها جراحی، احتمالاً قدرت تکلم خود را هم از دست می‌دهد و هم‌اکنون با دستگاه تنفس مصنوعی نفس می‌کشد.

واکنش مرندی درباره حمله به سلمان رشدی

سید محمد مرندی کارشناس ارشد مسائل هسته‌ای جمعه شب اظهار داشت: من برای نویسنده‌ای که نفرت و تحقیر بی‌پایان نسبت به مسلمانان و اسلام را به همراه داشته است، اشک نمی‌ریزم. وی یک بازیچه امپراتوری است که به عنوان یک رمان نویس پسا استعماری ظاهر شده است

 مرندی ادامه داد: اما، آیا عجیب نیست که با نزدیک شدن به توافق هسته‌ای احتمالی، آمریکا ادعاهایی در مورد تلاش برای کشتن جان بولتون مطرح کرده و اکنون این اتفاق می‌افتد؟ 

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سناریوسازی مقامات قضایی آمریکا در ارتباط با عناصر ورشکسته سیاسی و بی‌ارزش مانند جان بولتون تصریح کرد: ‌ افسانه‌های نخ نما در حال تبدیل شدن به یک رویه تکراری در سیستم قضایی آمریکا است

وی افزود: مقامات قضائی آمریکا در تداوم اتهام زنی‌های بی‌پایان این کشور علیه جمهوری اسلامی ایران و تداوم سیاست شکست خورده ایران هراسانه، در یک داستان سرائی جدید، اتهاماتی را بدون ارائه مدارک معتبر و مستندات لازم مطرح نموده‌اند

به گزارش اترک، دور تازه مذاکرات رفع تحریم‌ها پس از نزدیک به پنج ماه وقفه از پنجشنبه گذشته در پایتخت اتریش آغاز شده است. گفت‌ وگوها در حالی به مراحل سرنوشت‌ساز رسیده که رسیدن به خط پایان و توافق نهایی معطل تصمیم‌های سیاسی غرب بویژه ایالات متحده آمریکا به عنوان طرف نقض کننده توافق سال ۹۴ است

هیات جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که لازمه رسیدن به توافق، پایدار بودن رفع تحریم‌ها به نحوی تضمین شده است و اینکه موضوعی نباید به عنوان اهرم فشار جهت استفاده علیه ایران در آینده باقی بماند

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه