ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

جناب آقای رئیسی لطفاً این مطلب را بخوانید!

خراسان شمالی و دهکده ورزشی؛ کانون همگرایی از آسیای میانه تا غرب آسیا

نگارنده: سعید بازخانه؛ کارشناس ارشد مطالعات جهان

جناب آقای رئیسی، رئیس‌جمهور محترم، ضمن عرض خیرمقدم خدمت شما و آرزوی توفیق برای شما و هر آن‌کس که دغدغه آبادانی کشور را دارد. ما نمی‌خواهیم دستمان را برای یک وعده غذایی به‌سوی دیگران دراز کنیم. ما با اتکا به ظرفیت‌های خود در خراسان شمالی می‌خواهیم نان بر سر سفره هزاران خانواده و جوان جویای کار بگذاریم.

در سال 1398 این افتخار نصیب این‌جانب وعده‌ای دیگر از جوانان توانای خراسان شمالی شد تا با حمایت‌های جمعیت جوانان هلال‌احمر خراسان شمالی و سایر مسئولین دغدغه مند استانی به‌عنوان کادر مترجمین و تسهیل گر در دو رویداد بین‌المللی ورزشی به میزبانی این استان فعالیت داشته باشیم. خراسان شمالی در این سال میزبان دو رویداد ورزشی بود که پس از مدت‌ها برای چند ماه روح زندگی و پویایی بالایی را در منطقه ایجاد کرد. این استان ابتدا در آذر 1398 میزبان ششمین دوره مسابقات کشتی فرنگی و آزاد جام باشگاه‌های جهان با حضور کشورهای چین، هند، ارمنستان، گرجستان، قرقیزستان و آذربایجان بود. مدتی بعد در دی‌ماه 1398 افتخار میزبانی سومین دوره رقابت‌های جهانی ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی را با حضور تعدادی از کشورهای منطقه و فرا منطقه‌ای از آسیا تا آفریقا و اروپا داشتیم. برگزاری این دو رویداد به‌خوبی نشان داد چه ظرفیت و پویایی بالایی در این استان وجود دارد تا با تمرکز بر آن بتوان این استان را به قطب ورزش‌های سنتی، زورخانه‌ای و کشتی بدل کرد و کارهای بزرگی را در مسیر توسعه کشور و ترفیع زندگی ساکنین این استان انجام داد. لذا تمنا دارم مطلب زیر را با عنایت به تمام وجوهی که مطرح می‌شود موردتوجه قرار دهید و در صورت امکان به کادرهای متخصص زیرمجموعه خود برای بررسی و عملیاتی شدن آن ارجاع دهید.

 

 منبع: ایرنا -ایران نقطه تلاقی کریدور شمال-جنوب و کمربند شرق-غرب

 

فصل جدیدی در ژئوپولیتیک منطقه و محورهای مواصلاتی

مدتی است که قدرت‌های آسیایی به‌سرعت در مسیر همگرایی و اتحادهای همه‌جانبه درحرکت‌اند. این همگرایی را می‌توان در ابعاد تجاری، سیاسی و نظامی به‌وضوح مشاهده کرد. گسترش روابط با تاجیکستان، قزاقستان، ترکمنستان و سایر کشورهای آسیای میانه خود مؤید این موضوع است. طرح یک کمربند و یک جاده که توسط چین در حال اجراشدن است و در حال شکل دادن به شبکه قدرتمندی از راه‌های ارتباطی در اوراسیا است را می‌توان ابتکاری دانست که عملاً باعث احیای جاده ابریشم خواهد شد. همچنین راه‌اندازی سایر کریدورهای ارتباطی نظیر خط ترانزیت ریلی قزاقستان-ایران-ترکیه و کریدور شمال-جنوب یعنی ایران-هند-روسیه که بسیاری از کشورهای دیگر را نیز منتفع خواهد کرد ازجمله این موارد هستند. با در نظر گرفتن همه موارد فوق ایران در حال تبدیل‌شدن به جغرافیایی مهم در مناسبات منطقه است. بی‌شک تبدیل‌شدن ایران به یکی از محورهای مواصلاتی حمل‌ونقل جهان و کانونی مهم در بلوک اقتصادی شرق ابعاد گوناگونی دارد که در صورت شناسایی فرصت‌ها و بهره‌برداری بهینه ظرفیتی را ایجاد می‌کند که از قبل آن عواید زیادی نصیب کشور خواهد شد و این قابلیت را فراهم می‌کند تا کشور بتواند نقش مهم‌تری را به‌عنوان یک بازیگر اقتصادی و فرهنگی در منطقه غرب آسیا ایفا کند.

 

خراسان شمالی نقطه کانونی پیوند با آسیای میانه و غرب آسیا    

پروژه یک کمربند و یک جاده در کنار راه‌اندازی سایر خطوط ارتباطی یک جهان‌بینی و نگرش تمدنی نوینی را شکل خواهد داد که باعث پیوند چند تمدن بزرگ تاریخی نظیر چین، ایران و سایر کشورهای آسیای میانه و همچنین روسیه خواهد شد. با راه‌اندازی مسیرهای ترانزیتی جدید بین‌المللی ایران به سمت احیای سابقه تاریخی خود به‌عنوان مرکز ترانزیت منطقه حرکت خواهد کرد. خراسان شمالی به‌عنوان نزدیک‌ترین موقعیت جغرافیایی به آسیای میانه و دالان ارتباطی با غرب آسیا و همچنین به‌عنوان بخشی مهم از خراسان کهن (شامل خراسان ایران، بخش بزرگی از شمال افغانستان، جنوب ترکمنستان، و بخش‌هایی از تاجیکستان و ازبکستان) از قابلیت‌های فرهنگی متنوعی نیز برای پیوند برخوردار است و ظرفیت بالایی را برای تعمیق هرچه بیشتر ارتباطات دوجانبه و ارزآوری برای کشور دارد. ظرفیت قابل‌توجه این استان برای گردشگری، طبیعت‌گردی، آب‌وهوای مطبوع و همچنین دروازه ورود به مشهد الرضا به‌عنوان ‌یکی از قطب های گردشگری-زیارتی نیز ازجمله دیگر ظرفیت‌های خراسان شمالی است. با عنایت به این‌که تمرکززدایی یکی از دغدغه‌های سیاست‌گذاران در سال‌های اخیر بوده است. خراسان شمالی با توجه به جمعیت جوان و سابقه ورزشی از ظرفیت مطلوب و مناسبی برای شکل دادن به یکی از قطب های ورزشی در کشور برخوردار است. مشرف بودن این استان از یک‌سو به آسیای میانه و از سویی دیگر به‌عنوان دروازه‌ای برای کشورهای آسیای میانه به روی مناطق غربی خود نشان از جایگاه مهم این استان دارد.

 

دیپلماسی ورزشی عنصری مغفول در تعمیق پیوند و ظرفیت‌ها برای شکل‌دهی دهکده ورزشی در خراسان شمالی

 بدیهی است که توسعه بندرها، ایجاد ده ها هزار شغل، افزایش چنددرصدی ترانزیت و حمل‌ونقل و افزایش درآمد سرشار برای کشور نتیجه شکل‌گیری این همگرایی و ایجاد کریدورهای ارتباطی است. اما باید به ظرفیت‌های گسترده دیگری که درنتیجه این همگرایی می‌تواند جایگاه و وجهه ایران را در منطقه و جهان ترفیع بخشد نیز توجه نمود. بدون شک ورزش و رویدادهای بین‌المللی ورزشی از یک‌سو نقش مهمی در جذب سرمایه و بهبود زیرساخت‌ها دارند و از سویی دیگر به‌عنوان ابزار فرهنگی کارآمدی برای تعامل و بهبود روابط با سایر کشورهای منطقه به‌حساب می‌آیند که اگر این‌گونه نبود کشورها برای میزبانی رویدادهای ورزشی به رقابت با یکدیگر نمی‌پرداختند. تبدیل‌شدن شهر پوسان در کره جنوبی به یک‌قطب ورزشی خود نتیجه چنین جهان‌بینی برای پیشرفت این کشور بوده است. درحالی‌که ما اخیراً شاهد حضور پررنگ ایرانی‌ها در بندر سالیانکای آستاراخان روسیه برای افزایش تبادلات تجاری هستیم آیا این امکان وجود ندارد که با اقدام به شکل‌دهی مناطقی خاص برای بهره‌برداری از سایر ظرفیت‌ها نظیر رویدادهای ورزشی نیز در داخل خاک ایران فعالیت داشته باشیم؟ خراسان شمالی با دارا بودن ظرفیت خوب انسانی و جغرافیایی در شماری از ورزش‌های بومی نظیر کوراش، کشتی و سایر ورزش‌های زورخانه‌ای امکان خوبی برای تبدیل‌شدن به قطب ورزشی سنتی در منطقه را داراست. قرارگیری این استان در شمال شرق کشور و امنیت بالای آن‌یکی دیگر از مزیت‌های این استان است. لذا تقاضا داریم با عنایت به ظرفیت‌های موجود و دغدغه جناب‌عالی در رابطه با توسعه ملی و بهبود شرایط اقتصادی به‌ویژه در استان‌های دورافتاده، طرح مطالعات امکان‌سنجی برای تبدیل‌شدن این استان به یکی از کانون‌های ورزشی و تزریق بودجه لازمه برای این منظور که به‌عنوان یک مطالبه عمومی مطرح است را مدنظر قرار دهید.   

 

 

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ
بالای صفحه