ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

از مردم به قوه قضائیه: امنیت داریم اما حس امنیت نداریم

یادداشت - مصطفی آشفته: خارج فقه و اصول، ارشد روابط بین الملل حکومت ها در سراسر جهان بر پایه سه رکن اساسی بنا شده اند این ارکان به مثابه چرخ دنده هایی هستند که یک ماشین را به حرکت در می آورند

همکاری و هماهنگی این سه قوه یعنی، مجلس به عنوان مرکز قانونگذاری، دولت به عنوان بازوی اجرایی و قوه مقننه به عنوان مرکز عدل و دادخواهی و دادرسی، می تواند حرکت به سمت پیشرفت یک کشور را تضمین کند. گرچه در بین اندیشمندان مهمترین قوه، قوه قانون گذاری است، فیلسوفان غربی چون جان لاک، مونتسکیو و ژان ژاک روسو قوه قضائیه را کم اهمیت می دانند و بیشترین سهم را در کارکرد سیستم حکومتی به قوه مقننه می دهند و شاید مهمترین قوه در بین مردم کشور ما قوه مجریه باشد چرا که تصمیمات آن مستقیما بر زندگی مردم تاثیر می گذارد و از سوی دیگر مردم نیز در انتخاب اولین شخص دولتی نقش دارند. لکن این از جایگاه و اهمیت قوه قضائیه نمی کاهد.

قوه قضائیه در هر کشوری ضمانت اجرائی قوانین را فراهم می کند و نظارت بر حسن اجرای قوانین را بر عهده دارد، رسیدگی به شکایات و تظلم خواهی یکی دیگر از وظایف قوه قضائیه است، و احیای حقوق عامه و گسترش آزادی های مشروع از وظایف قوه قضائیه است. لکن از زاویه ای دیگر عملکرد نامناسب و ضعیف هریک از قوای دیگر بار وظایف دیگر قوا را سنگینتر می کند. امروز کشور ما اوضاع اقتصادی در خور تعریفی ندارد. کاستی ها در درآمدهای مردم، اشتغال ناکافی و از سوی دیگر تهاجم فرهنگی و رخنه مسائل فرهنگی غرب به کشور باعث خلق زمینه های جدیدی برای فساد و بزه کاری های اجتماعی شده است.

پدیده ای که امروز در شهرهای بزرگ بیداد می کند. زورگیری و قمه کشی و بزه کاری هایی از این قبیل است. سرقت خودرو و قطعات آن شاید برای هر شهروندی یکبار اتفاق افتاده و معتادان متجاهر در هر گوشه و کنار شهر به چشم می خورند. دعواهای خیابانی به هر بهانه اکنون در ملا عام به وفور مشاهده می شوند و گویا هر روز روبه گسترش اند.

در نهان هر یک از این جرم ها شاید علتی مشابه مخفی شده و آن نبود درآمد کافی است. مجرمان اولین علتی را که پیش می کشند اقتصاد است و بیکاری و بی پولی. سهم دولت از این اتفاقات مستور نیست. لکن قوه قضائیه باید بیشتر از قبل به این مسائل حساسیت نشان دهد. توپ امنیت داخلی اکنون در زمین قوه قضائیه است و بزه کاران و خلافکاران با مهره نظم اجتماعی بازی می کنند.

چندیست دریچه امید به مردم از سوی  ریاست محترم قوه قضائیه باز شده. در اقدامی کم سابقه و خلاف روال قبل، از صندلی گرم و نرم ریاست دل کنده و در بین مردم حضور می یابد و از نزدیک مشکلات مردم را بررسی می کند و دستور صریح  می دهد اما مبارزه با جرم هایی از قبیل چاقو کشی و زور گیری هنوز جای ورود جدی این قوه را کم دارد.

مجازات های متناسب با جرم گویا چندان وقع ننهاده. زن و مرد در کوچه و خیابان از کیف قاپ ها و سارقین در امان نیستند. اکنون گرچه امنیت داریم اما حس امنیت نداریم.

دو وظیفه قوه قضائیه بیش از همیشه اکنون باید فعال شود. یکی کشف جرم، تعقیب، مجازات و تعزیر مجرمین و اجرای حدود و مقررات مدون جزایی اسلام. ودومی  اقدام مناسب برای پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین. هر گونه مماشات با مجرمانی از این دست باعث می شود در اقدامات خود جری شوند و هر روز به امنیت عمومی بیشتر خدشه وارد کنند و حس آرامش را از هموطنان بگیرند.

نیروی انتظامی و قوه قضائیه تاکنون نشان داده اند به سختی با این مجرمان برخورد می کنند به محض انتشار اخبار زورگیری و قمه کشی و با فاصله کمی خبر دستگیری مجرمان منتشر می شود که جای امیدواری برای مردم ایجاد کرده اما خبر آزادی مجرمان با قید وثیقه و تکرار تخلف از سوی آنها نگران کننده است. تکرار جرم از سوی مجرم حکایت از این دارد که قانون فعلی مکفی و بازدارنده نبوده،گویا باید برنامه ای مدون برای پیشگیری از این جرم تدوین کرد و قانونی جدید در اینباره نیازمندیم. قانونی که بین جرم و مجازات تناسب داشته باشد. مجرمان به راحتی امکان جولان با قمه وچاقو در بستر جامعه نداشته باشند و از شنیدن نام قوه قضائیه بهراسند. امنیت اجتماعی گوهری است در دستان قوه مقننه که تا به امروز به خوبی از آن مراقبت کرده و دست بدخاهان از آن به دور مانده است لکن با رشد فضای مجازی و گردش اطلاعات در کمترین فرصت و قرار گرفتن در اتاق شیشه ای باعث شده اخبار و تصاویری از این دست سریع انتشار یابد و از سایتی به سایت دیگر و از یک کانال به کانال دیگر برود و این مساله به انضمام بزرگنمایی بدخواهان و معاندان باعث نگرانی شهروندان شده است.

اکنون قوه قضائیه می تواند حس آرامش و امنیت را به دل های مردم برگرداند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه