ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

قیمت خانه در تهران از اروپا بیشتر شده است!

یک کارشناس بازار مسکن بابیان اینکه قیمت خانه در تهران با برخی شهرهای اروپایی برابری می‌کند و بعضاً بیشتر شده است گفت: از سال ۹۰ به بعد دچار رکود ساخت‌وساز شدیم که نتیجه آن به شکل رشد لجام گسیخته قیمت مسکن بروز پیدا کرد.

فرشید پور حاجت گفت از سال ۱۳۹۰ فشارهایی به حوزه ساخت‌وساز واردشده که تأثیرش را الآن داریم می‌بینیم. قیمت خانه در تهران به‌قدری جهش کرده که با شهرهای اروپایی برابری می‌کند و حتی بیشتر شده است. باقیمت رهن آپارتمان در تهران و کلان‌شهرها می‌توان در ترکیه واحد مسکونی خریداری کرد.

وی افزود: بخش ساخت‌وساز در ایران با انواع و اقسام موانع روبه‌رو شده است. تمام دستگاه‌های خدمات رسان نگاه درآمدی به این حوزه دارند و هیچ خدماتی به صنعت ساختمان ارائه نمی‌دهند. به همین دلیل عمده سازندگان، بخش تولید را رها کرده و به فعالیت‌های واسطه‌ای مشغول شده‌اند و تولید ساختمان در کشور ریزش ۵۰ درصدی نسبت به سال ۱۳۹۰ داشته است.

دبیر کانون انبوه‌سازان بابیان اینکه فرار سرمایه‌ها از بخش مسکن انعکاسی از فرار سرمایه‌ها از کشور است، تأکید کرد: تولید در کشور بسیار پر ریسک شده و بخش ساختمان به‌عنوان موتور محرک اقتصاد کشور در رکود عمیق به سر می‌برد. کار به‌جایی رسیده که تعداد واحدهای خریداری‌شده توسط ایرانی‌ها در ترکیه از تعداد معاملات پر تقاضاترین منطقه تهران بیشتر شده است.

وی بابیان اینکه از مهاجرت نخبگان به مهاجرت سرمایه‌ها رسیده‌ایم گفت: سرمایه‌گذار کار خود را بلد است. وقتی در داخل با انواع و اقسام مشکلات مواجه می‌شود پولش را به خارج انتقال می‌دهد. ایرانی‌ها در ماه گذشته با خرید ۹۱۱ خانه در ترکیه رکورد ماهیانه خرید مسکن در این کشور را شکستند. این آمار نسبت به دو سال قبل رشد ۴۷ درصدی یافته است درحالی‌که مرداد امسال معاملات در تهران ۳۹ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرد.

به گفته پور حاجت، هرکس خواسته در حوزه مسکن سرمایه‌گذاری کند به‌نوعی درگیر بروکراسی و مقررات دست و پاگیر شده و عطای کار را به لقایش بخشیده است. از ۷۶۰ هزار پروانه ساختمانی در سال ۱۳۹۰ به کمتر از ۴۰۰ هزار در سال ۱۳۹۸ رسیدیم و سال گذشته نیز آمار کمتر از این مقدار بود.

دبیر کانون انبوه‌سازان مدعی شد: نه‌تنها در تهران، بلکه در مناطق برخوردار سایر کلان‌شهرها بعضاً نرخ رهن آپارتمان، میلیاردی شده است. با حدود نصف این مبلغ می‌توان در استانبول خانه خریداری کرد. مردم این مسائل را تشخیص می‌دهند و به دنبال رفاه و آسایش در بیرون از مرزها می‌گردند. البته در بسیاری موارد هم سرمایه خود را پس از انتقال به کشورهای منطقه از دست می‌دهند و ازاینجا رانده و ازآنجا مانده می‌شوند.

پور حاجت، کسری مسکن در کشور را حدود ۵ میلیون واحد دانست و افزود: این یعنی ما ۵ میلیون ظرفیت در بخش مسکن داریم که باید از آن در جهت رونق اقتصادی استفاده کنیم. اما عجیب است که راه تولید مسکن را بن‌بست کرده‌ایم. اولین کار دولت و مجلس انقلابی باید اصلاح سیاست‌های مالیاتی در بخش مسکن باشد. هم‌اکنون به‌جای وضع مالیات بر دلالی مسکن، فشار بر دوش حوزه تولید قرار دارد. قوانین و مقررات رکود زا باید برداشته شود. اگر موانع از میان برود در گام اول ظرفیت افزایش ۳۵ درصدی تولید مسکن راداریم و می‌توانیم به‌تدریج به اهداف ساخت سالانه یک‌میلیون واحد مطابق قانون جهش تولید و تأمین مسکن دست پیدا کنیم.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه