ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

چرا ماهی گران شده است؟

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور، خشکسالی، کاهش تولید، افزایش قیمت خوراک، حذف ارز ترجیحی تخم چشم زده ماهی، افزایش صادرات و بالارفتن تقاضای خرید مردم در هفته‌های اخیر را دلایل افزایش قیمت ماهی قزل آلا و سالمون دانست.

به گزارش اترک، آرش نبی زاده با بیان اینکه امسال خشکسالی، کاهش تولید و افزایش قیمت نهاده‌ها منجر به افزایش هزینه‌های تولید ماهی از جمله قزل آلا شده است، گفت: افزایش قیمت نهاده‌ها و خوراک ماهی بیشترین تأثیر را در قیمتها گذاشته است، زیرا ۶۰ تا ۷۰ درصد قیمت تمام شده ماهی قیمت خوراک است.

وی ادامه داد: همچنین سال گذشته ارز تخم چشم زده ماهی حذف شد و تولیدکنندگان با افزایش ۴ تا ۵ برابری قیمت بچه ماهی مواجه شدند. یعنی بچه ماهی که قیمت یک گرم آن ۵۰۰ تومان بود به ۲۰۰۰ تومان رسید.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور اضافه کرد: ماهی قزل آلا و سالمون در یک ماه اخیر افزایش قیمت داشته است و انتظار داریم که در نیمه دوم سال باز هم افزایش داشته باشد. در حال حاضر نیز قیمت عمده فروشی ماهی قزل آلا در بازار تهران ۶۴ تا ۶۵ هزارتومان و در بازار خرده فروشی حدود ۷۵ تا ۷۷ هزارتومان است. این عدد در استان‌هایی که تولید کم است ۱۰ تا ۱۵ درصد بالاتر است. همچنین قیمت عمده ماهی سالمون نیز به دلیل افزایش درخواست صادرات از حدود ۶۷ تا ۶۸ هزارتومان به ۷۴ رسیده است.

وی در ادامه گفت: البته این ارقام نشان دهنده گرانفروشی نیست بلکه قیمت واقعی ماهی است.

نبی زاده در بخش دیگری از صحبت‌هایش افزایش تقاضای خرید ماهی در نیمه دوم سال را یکی دیگر از عوامل افزایش قیمتها دانست و گفت: مردم در نیمه دوم سال بیشتر ماهی می‌خرند و این فرهنگ غلط نیز جا افتاده که باید مصرف در این بازه سال بیشتر شود. در حالی که ماهی مختص به فصل خاصی نیست و باید در تمام فصول استفاده شود.

وی در پاسخ به اینکه افزایش قیمت ماهی قزل آلا تا ۷۵ هزارتومان دست مصرف کننده را در خرید این کالای پروتیینی کوتاه می‌کند و این قیمت‌ها قرار است تا کجا بالا رود، اظهار کرد: تولیدکنندگان ماهیان سردابی با توجه به سرمایه گذاری که در این بخش دارند بایستی ۲۰ تا ۲۵ درصد سود کسب کنند اما در سال گذشته این سود کمتر از ۸ درصد بوده است. اگر سود کم باشد تولید صرفه اقتصادی ندارد و تولیدکننده عملاً دست از تولید برمی دارد. به بیان دیگر ظرفیت تولید قزل آلا در کشور در سال ۲۳۰ هزارتن است که از این عدد فقط ۱۲۰ هزارتن آن امسال تولید شده است. این یعنی تولیدکنندگان رغبت تولید را از دست داده‌اند. در حقیقت نمی‌توان تولید کننده را مجبور کرد با افزایش هزینه‌ها کنار بیاید ولی از سود منطقی خود بگذرد.

مدیرعامل اتحادیه مرکزی تعاونی‌های کشاورزی ماهیان سردابی کشور افزود: اینکه سطح رفاه در جامعه پایین است تقصیر تولیدکننده نیست. دولت باید این مشکل را حل کند. متاسفانه این پایین بودن سطح رفاه منجر به کاهش میل و رغبت مردم برای خرید و مصرف ماهی شده است.

وی در پایان به آمار تولید ماهی قزل آلا اشاره کرد وگفت: سال گذشته که شرایط تولید بهتر بود ۱۴۵ هزارتن ماهی قزل آلا تولید کردیم. امسال به دلیل خشکسالی این عدد به حدود ۱۲۰ هزارتن رسیده است. یعنی تولیدات ماهی قزل آلا نسبت به سال قبل حدود ۱۵ تا ۲۰ هزارتن کاهش پیدا کرده است.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه