ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

گرانی همچنان قد می‌کشد/ مردم نگران و مسوولان بر مرکب وعده‌ها

سمنان- در آستانه ماه رمضان و سال نو مردم استان سمنان در گیر خرید اقلام اساسی و پوشاک هستند که حالا گران‌تر از هر موقع دیگر عرضه می‌شود.

تقارن ماه رمضان با آغاز سال نو سبب شده تا مردم استان سمنان مانند دیگر نقاط کشورمان در تکاپوی تأمین اقلام مورد نیاز و کالاهای اساسی شأن باشند اما بازارها به دلیل گرانی اجناس رونق سابق را به وضوح ندارد.

 

مردم عقیده دارند که گرانی کالا از یک سو و فرصت طلبی معدود کسبه در این شرایط اقتصادی از سوی دیگر، عرصه را برایشان تنگ کرده و نیاز است نظارت‌ها به مراتب بیشتر از سابق باشد تا مردم بتوانند اقلام اساسی را دست کم در شرایط بهتری تهیه کنند.

 

سیاست‌های دولت

آمارهای منتشر شده از سوی واحد نظارت و بازرسی استان سمنان حکایت از گران‌تر شدن برخی اقلام مورد نیاز مردم دارد، برای مثال خرما از کیلوگرمی ۱۱۰ هزار تومان در ابتدای اسفند ماه به ۱۳۵ هزار تومان در نیمه اسفند ماه تغییر کرده و لوبیای سفید نیز از کیلوگرمی ۸۵ هزار تومان در نیمه بهمن ماه به کیلوگرمی ۱۰۵ هزار تومان در نیمه اسفند ماه تغییر قیمت کرده است.

 

از طرف دیگر بسیاری از اقلام در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها با آنچه مسؤولان استان سمنان می‌گویند تفاوت دارد، برای مثال واحد نظارت و بازرسی استان سمنان اعلام کرده که گوشت گوساله (مخلوط) کیلو گرم ۵۰۰ هزار تومان باید فروخته شود اما در قصابی‌ها قیمت‌ها کمتر از ۵۶۰ هزار تومان نیست و این امر مردم را سردرگم کرده است.

 

تفاوت گرانی و گران فروشی

 

دولت اما سه سیاست را در پیش گرفته تا بتواند بازار شب عید و ماه رمضان را کنترل کند. یک کارشناس اقتصادی در این باره به خبرنگار مهر، می‌گوید: سیاست اول دولت تزریق اقلام به بازار است تا عرضه را زیاد کند در نتیجه با افزایش عرضه قیمت‌ها دست کم افزایش پیدا نکند هر چند در برخی اقلام به واسطه تورم مناسبتی دست دولت هم بسته است مانند خرما در ماه رمضان که عمده قیمت گذاری آن با واسطه‌ها است.

 

حسن همتیان با بیان اینکه دومین سیاست دولت راه اندازی نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالاها است که البته این سیاست جواب نمی‌دهد زیرا همان فروشنده‌ها و مغازه‌های بیرون حالا زیر یک سقف در یک نمایشگاه گرد هم می‌آیند و نهایتاً قیمت‌ها اگر با بیرون برابر نباشد، ۱۰ درصد تفاوت دارد که برای مردم چاره ساز نیست، ابراز کرد: مزیت این نمایشگاه آن است که همه چیز را می‌توان زیر یک سقف یافت.

 

وی افزود: سیاست سوم دولت اما افزایش نظارت‌ها بر بازار توسط بازرسان است که این موضوع تا حدی می‌تواند جوابگو باشد اما به شرط اینکه مسؤولان ارشد در پایتخت هم کاری صورت دهند چرا که یک فروشنده خرده پا در خیابان امام سمنان شاید بتواند گران فروشی کند اما عامل گرانی نیست در نتیجه بین گرانی و گران فروشی باید تفاوت قائل شد، امروز جامعه با پدیده گرانی روبرو است نه گران فروشی.

 

تشدید نظارت‌ها در استان سمنان

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره تمهیدات اندیشیده شده برای کنترل بازار شب عید و ماه رمضان استان بیان کرد: برپایی نمایشگاه عرضه مستقیم بهاره و ضیافت یکی از اقداماتی است که تلاش شده امسال نیز مانند سنوات قبل شاهد آن باشیم تا مردم بتوانند اقلام مورد نیازشان را مستقیم تهیه کنند.

 

یادگار احمدی با بیان اینکه موضوع دیگر تأمین و ذخیره سازی کالاهای اساسی است، ابراز کرد: مردم نگران تأمین اقلام مورد نیاز خود نباشند چرا که اقلام اساسی به اندازه کافی تأمین، در انبارها ذخیره و به مرور در بازار تزریق می‌شود تا بتوانیم قیمت را کنترل کنیم.

 

وی با بیان اینکه ۵۷۰ تن برنج و شکر به صورت سهمیه‌ای به استان اختصاص داده شده تا در آستانه ماه رمضان در بازار توزیع شود، افزود: توزیع ۲۵ تن گوشت قرمز منجمد نیز در استان سمنان برنامه‌ریزی شده تا در بازار کمبود وجود نداشته باشد.

 

توزیع اقلام اساسی

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه شش هزار و ۳۰۰ کیلوگرم انواع برنج نیز تأمین شده تا در آستانه ماه رمضان و عید نوروز در بازار توزیع شود، گفت: علاوه بر این اقلام ۲۸ هزار تن گندم نیز آماده توزیع است تا کمبودی در این زمینه نیز در بخش نانوایی‌ها نداشته باشیم.

 

احمدی با بیان اینکه شکر یکی دیگر از اقلام پرمصرف در آستانه عید و ماه رمضان است که در این زمینه دو هزار و ۳۰۰ تن شکر در انبارهای استان ذخیره سازی شده است، ابراز کرد: ۳۵۰ تن مرغ منجمد و ۶۰ تن گوشت قرمز منجمد دیگر هم ذخیره شده تا در صورت الزام بتوانیم آنها را در بازار توزیع کنیم.

 

وی از توزیع ۴۵۰ تن میوه برای شب عید در استان با توجه به تجارب سال‌های قبل به صورت تنظیم بازار در غرفه‌های مختص به این امر خبر داد و افزود: مانند سال قبل ۲۵۰ تن پرتقال و ۱۵۰ تن سیب نیز به صورت تنظیم بازار در استان سمنان توزیع می‌شود از سوی دیگر در زمینه خرما قدری با افزایش قیمت روبرو بودیم که برای تنظیم بازار ۱۰ تن خرمای رطب عرضه می‌شود.

 

طرح نوروزی نظارت

 

معاون نظارت و بازرسی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز با اشاره به طرح نوروزی و ماه رمضان تشدید نظارت بر بازار، گفت: طرح نوروزی تشدید نظارت بر بازار توسط اکیپ‌های بازرسی در استان سمنان اجرا و تا عید فطر ادامه خواهد داشت.

 

حمیدرضا طحان با بیان اینکه این طرح از ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز و تا ۲۴ فروردین ۱۴۰۳ ادامه دارد، تاکید کرد: اقلام اساسی مانند نان، لبنیات، گوشت قرمز، گوشت مرغ، برنج، شکر، روغن نباتی، حبوبات، میوه‌های و تره بار، پوشاک، کیف و کفش، آجیل و خشکبار، شیرینی‌جات، مواد شوینده، روغن موتور، تایر خودرو، لوازم یدکی و لوازم خانگی اولویت‌های این طرح است.

 

‌توزیع میوه و نظارت بیشتر

 

استاندار سمنان نیز از بسیج همه امکانات استان برای نظارت بر بازار اقلام مورد نیاز مردم در شب عید و ماه رمضان خبر داد و به خبرنگار مهر، گفت: در کنار نمایشگاه‌های بهاره، اکیپ‌های نظارتی در تمام استان طرح تشدید نظارت را بر عهده داشته و بر بازار عرضه نظارت خواهند داشت.

 

سید محمد رضا هاشمی همچنین از توزیع اقلام به خصوص میوه مورد نیاز مردم در استان خبر داد و گفت: در ستاد تنظیم بازار استان نیز تاکید شد که میوه مورد نیاز مردم با نظارت ویژه ای توزیع شود که بتوانیم میوه مورد نیاز مردم را به بهترین قیمت و کیفیت عرضه کنیم.

 

در نهایت باید گفت که مردم در این گیر و دار گرانی‌ها، چشم امید به مسؤولان دارند که با سوءستفاده گران که البته تعدادشان نیز اندک است، برخوردهای لازم را صورت دهند. از سوی دیگر هستند مردم شریفی که این روزها به طرق مختلف با تهیه بسته‌های معیشتی تلاش دارند تا همه از ماه رمضان و عید نوروز، بهره مند شوند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه