سلامت غذایی در سیزده بدر
مدیر گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید به مصرف مواد غذایی سالم، نکاتی را درباره تامین سلامت غذایی در سیزده بدر یاد آوری و اعلام کرد: باید توجه داشت که پرخوري و استفاده همزمان از چند غذاي مختلف موجب بروز مشکلات گوارشی می شود و باید به شدت از آن خودداري کرد.
دکتر«مریم پورآدینه» با بیان این که مصرف گوشت و کباب های نیم پز و یا سوخته منجر به مسمومیت می شود، افزود: باید گوشت هایی که در این روز مصرف می شوند به درستی پخته و مصرف شوند، از سوی دیگر ممکن است مواد غذایی به دلیل تماس مستقیم با دست ها، آلوده شوند بنابراین باید از دستکاری بیش از اندازه مواد غذایی در این روز خودداری کرد.
وی گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا و همینطور احتمال آلودگی های میکروبی توصیه می شود که افراد پیش از تماس با مواد غذایی دست ها را به خوبی بشویند و در مورد سالاد و سبزی باید با شستشوی خوب، پس از استفاده از دستکش آنها را در ظرف های دربسته نگهداری کنند.
وی با بیان این که غذاهای، چرب، شور و شیرین برای بیماران دارای چربی خون، فشار خون و دیابت مضر است، گفت: این افراد سبزیجات بیشتری در وعده غذایی این روز خود قرار دهند و از مصرف بیش از اندازه شیرینی، آجیل و غذاهای چرب پرهیز کنند.
وی ادامه داد: بدین منظور در روز طبيعت بايد به غذاي بيماران، کودکان کم سن و سال و افراد سالخورده توجه شود تا آنها به اندازه و متعادل غذا بخورند.
وی با بیان این که روز طبیعت فرصتی برای انجام فعالیت های بدنی است، توصیه کرد: شهروندان در این روز از پیاده روی و بازی های گروهی نیز غافل نشوند تا در کنار تغذیه درست، سالم و سلامت بمانند.