ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

وقتی مرغ همسایه غاز است/ تولید لباس در خراسان شمالی فروش در خارج از استان

اترک: جوانان و کارآفرینان خراسان شمالی همان افرادی هستند که برای توسعه اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی در استان و شهرشان تلاش می‌کنند.

به گزارش اترک، حتماً شنیده‌اید که می‌گویند، مرغ همسایه غاز است، یعنی چیزی که دیگران دارند با ارزش‌تر است یا اینکه برخی از افراد همواره از آنچه دارند ناراضی هستند و تصور می‌کنند که دارایی دیگران نسبت به اموال خودشان برتر است.

با وضعیت اسفناک اقتصادی، بیکاری، عقب‌ماندگی، عدم توسعه‌یافتگی و... که خراسان شمالی دارد، جوانان و کارآفرینان این دیار همان افرادی هستند که برای توسعه اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی استان و شهرشان تلاش می‌کنند اما برخی به‌جای آنکه حامی و کنار این جوانان باشند گاها در مقابل آن‌ها قرارگرفته و مرغ همسایه را غاز می‌دانند.

با توجه به استعداد و توانمندی‌های جوانان این خطه از شمال شرق کشور، گفتگویی با یکی از کارآفرینان استان داشتیم که در یک محیط ۲۰۰ متری روزی ۳۰ خانواده را تأمین می‌کند.

هاشمی اولین تولیدکننده البسه زنانه ازجمله مانتو، لباس اداری، کاپشن، پالتو و بارانی است که در گفتگو با ما از وضعیت کاری و تولیدی خود می‌گوید و خواندن آن خالی از لطف نیست.

هاشمی در گفتگو با ما می‌گوید: فعالیت خود را از سال 1381 آغاز و به مدت یک سال در بجنورد بودم که پس ‌از آن بنا به دلایلی فعالیت خود را در تهران ادامه داده و درزمینه تولید مانتو، پالتو و بارانی زنانه، چرخ‌کاری کرده و مهارت‌های لازم را کسب کردم.

وی افزود: پس از کسب مهارت و بعد از ۹ سال فعالیت در تهران، بار دیگر به بجنورد آمدم و سال اول باوجود شرایط سخت، فعالیتم را در یک فضای ۱۵ متری ادامه دادم، در آخر همان سال مکان را تغییر داده و نیروی کار اضافه کردم، در سال دوم حضورم در بجنورد فضای چهل متری تهیه و تجهیزاتی مانند دستگاه، اتو و نیروی کار تأمین کردم با افزایش نیرو و گستره تولیدات، تهیه فضایی بزرگ‌تر احساس شد که هم‌اکنون شش سال در یک فضای ۲۰۰ متری با نیروی کار و تجهیزات بیشتر فعالیت داریم.

هاشمی که اولین تولیدکننده لباس در خراسان شمالی است، اظهار کرد: در حال حاضر ۳۰ نیروی مستقیم و غیرمستقیم با این کارگاه تولیدی همکاری دارند و تولیدات این کارگاه نیز به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

وی در خصوص حمایت مسئولین نیز تصریح کرد: مسئولین به‌جای اینکه به فکر تولیدکننده و کارآفرین باشند، به دنبال کارها و امورات خودشان هستند، گاها جلسه‌ای برگزار و دستورالعملی را اجرا یا اجرا نمیکنند، متاسفانه برخی مسئولین خراسان شمالی تا به امروز کاری برای استان انجام نداده و زین پس هم انجام نمی‌دهند.

وی افزود: مسئول دلسوز در این استان از تعداد انگشتان دست هم کمتر است که به همین افراد هم اجازه کار نمی‌دهند و نمی‌گذارند کار درستی انجام دهند.

هاشمی گفت: متاسفانه برخی مدیران این استان در جای درست خود نیستند، در جلسات شخصاً دیده‌ام که مسئول با گوشی خود مشغول بودن و به دنبال امورات شخصی و برج‌سازی و درآمدهای غیرسازمانی خود و حواسش جای دیگری است و حرف تولیدکننده ذره‌ای برایش اهمیت ندارد، تا به امروز هیچ مسئولی از من به‌عنوان تولیدکننده سؤال نداشته که چه کمک و رفع مشکل و حمایتی نیاز دارم.

 وی افزود: در اوج کرونا تنها تولیدکننده‌ای در خراسان شمالی بودم که تولید ماسک را شروع کردم اما چه حمایتی صورت گرفت؟! از مدیران استان حرفی نزنیم بهتر است... اگر مسئولین به فکر حمایت باشند درک می‌کنند که با حمایت از تولید این تعداد ۳۰ نفر نیروی کار به بیش از ۱۵۰ نفر نیروی کار افزایش خواهد یافت، قطعاً با افزایش تولید افزایش نیروی کار هم خواهیم داشت.

این کارآفرین جوان بجنوردی در خصوص برنامه‌های توسعه تولیداتش اظهار کرد: در حال حاضر در کارگاه تولیدی ما، ماهانه بالغ‌بر دو هزار پوشاک زنانه تولید می‌شود که برای افزایش این میزان ظرفیت به نیروهای ماهر و برخی تجهیزات نیاز داریم که با رفع این مسائل، ظرفیت تولید ماهانه بین پنج‌تا ده هزار لباس را داریم.

وی بابیان اینکه خوشبختانه در بازار فروش مشکلی نداریم، افزود: یکی از مشکلات موجود سرمایه در گردش است. به‌عنوان‌ مثال برای تهیه دویست عدد مانتو اداری سرمایه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی موردنیاز است.

هاشمی گفت: تیم فروش قوی با این کارگاه تولیدی همکاری دارند و همیشه تمرکز ما برای تولید در استان و بجنورد نیست چراکه اکثر مردم خراسان شمالی به دنبال خرید کارهای نامرغوب شهرهایی مانند مشهد هستند در صورتی‌که اگر همین خرید را از بجنورد داشته باشند در کنار کمک به اشتغال‌زایی جوانان شهرشان، اجناس با کیفیت هم تهیه میکنند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۹۵ درصد فروش محصولات این کارگاه در شهرهایی مانند تهران، شمال، همدان، اراک، ارومیه، سبزوار، مشهد و... است، متأسفانه اغلب شهروندان و مردم خراسان شمالی از تهران و مشهد خرید می‌کنند درصورتی‌که فروشندگان تهران اجناس خود را از کارگاه تولیدی ما با برند ربکا انجام می دهند.

هاشمی در خصوص تأمین پارچه‌های موردنیاز تولیدات نیز گفت: اکثر پارچه‌های ایرانی در حوزه پوشاک ضعیف بوده و مرغوبیت مطلوبی ندارد شاید این پارچه‌ها برای کت‌وشلوار مردانه مناسب باشد اما در حوزه کاری ما پارچه‌های خوبی وجود ندارد به همین دلیل پارچه‌های کارگاه تولیدی پوشاک ربکا از کشورهای چین، تایلند و... تهیه می‌شود.

وی افزود: اگر از ابتدای شروع فعالیتم به دنبال حمایت مسئولین بودم قطعاً جایگاه الآن را نداشتم بنابراین ترجیح دادم که خودم به  فعالیتم را آغاز و ادامه دهم، به‌عنوان ‌مثال اول سال از سازمان صمت استان درخواست وام داشتم، بنده به‌عنوان تولیدکننده با ۳۰ نفر نیروی کار و معرفی ۶ نفر فقط ۱۵۰ میلیون تومان وام دریافت کردم و در مقابل هم خانمی با یک ضامن هم همین میزان وام را دریافت کرد، آن‌وقت با این اوضاع چطور می‌توان از عدالت، نبود رانت، روابط و...‌ صحبت کرد. وقتی هم معترض می‌شویم یک پاسخ می‌دهند بودجه کم است، بودجه‌ای که عدالت نداشته باشد وضعیت همین می‌شود.

وی گفت: خراسان شمالی با مسئولانی که سکان‌دار آن هستند درست‌بشو نیست و وضعیتش همان استان آخر در کشور است و باوجود برخی مسئولین بی‌کفایت که در استان حضور دارند نباید انتظار رشد و توسعه را داشت.

هاشمی تصریح کرد: برخب مسئولین این استان تصور توانمندی دارند، در صورتی‌که باید گفت آنچه هستید شما را معرفی می‌کند نه آنچه را که می‌گویید، اول عیار خودتان را بسنجید و از استان‌های دیگر الگو بگیرید تا وضعیت بهتر شود با حرف زدن در جلسات این استان، استان نمی‌شود.

این تولیدکننده پوشاک زنانه در خراسان شمالی گفت: در حال حاضر تولیدی ربکا در سایر استان‌ها شعبه فروش حضوری و تیم فروش آنلاین دارد که امیدواریم هر چه زودتر کارمان توسعه یابد و همیشه تلاش دارم تا شهرم را بسازم و این استان و شهر را جای بهتری برای کار و زندگی معرفی کنم.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ
بالای صفحه