ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

عملکرد سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی

 

اقدامات شاخص و توفیقات

 

 

 

 

 

 

 

بهار 1401

معاونت بهبود تولیدات گیاهی

مدیریت زراعت

*تامین بذر گندم و جو به میزان 5100 تن

*تامین بذر پنبه به میزان 500 تن

*تامین کودهای شیمیایی (فسفاته، پتاسه، ازته) به میزان 56000 تن

*اجرایی پروژه امنیت غذایی دیم در شهرستانهای استان در سطح 38944 هکتار

*کشت گیاهان علوفه ای جدید شامل سورگوم علوفه ای و دانه ای، ارزن علوفه ای، چغندر علوفه ای، ماشک، خلر و نخود علوفه ای

*تولید گندم به میزان 132000 تن و جو به میزان 74000 تن

*ارسال 50 نمونه از محصولات کود به منظور آنالیز به موسسه تحقیقات خاک و آب

*کشت نخود بذری طبقه مادری در سطح 140 هکتار

مدیریت باغبانی

 تامین نهال اصلاح شده- تولید نهال استان در سال 1392 از تعداد 11 نهالستان با سطح 14 هکتار 580000 اصله بوده که در سال 1400 از تعداد 14 نهالستان فعال با سطح 35 هکتار و ظرفیت تولید 360 هزار نهال، قلمه گل محمدی ونشاء گیاهان دارویی رسیده است. به منظور مقابله با تنش های موجود و در راستای بهبود کمی و کیفی محصول عملیات سرشاخه کاری در باغات گردو و انگور استان انجام شده است

همچنین در راستای تنوع بخشی محصول گردو، ارقام گردوی پیوندی تجاری و برتر (چندلر، فرنور، رند  ، ...) طی چهارسال اخیر به تعداد بیش از 150 هزار اصله تولید شده است.

طی سه سال اخیر تعداد 150 هزار اصله نهال انگور در راستای تنوع بخشی محصول با تامین 30 رقم جدید و برتر از مراکز پژوهشی و باغات مادری کشور در استان تولید شده است.

 

اصلاح و نوسازی باغات- در سطح 2628 هکتار درسال 1400 انجام شده است.

 

توسعه باغ و توتستان-طی پنج سال گذشته با هدف تکمیل زنجیره ارزش نوغانداری، تثبیت و ایجاد اشتغال و بهره برداری از آب های مرزی در دو پهنه کلاته ابریشم و کلاته بهار با واگذاری اراضی به تشکل ها و تامین زیرساخت های لازم طرح توسعه باغات و توتستان با هدف توسعه کشت ارقام تجاری پر محصول باغات گردو و توتستان اجرا شده است.

سطح گلخانه های استان خراسان شمالی از 19 هکتار در سال 1394 به 70 هکتار در سال 1400 رسیده است.

توسعه باغات در اراضی شیبدار- با تشکیل ستاد توسعه باغات در اراضی شیبدار با حضور مدرسین مرکز تحقیقات کشور و استان برگزار گردید.. سطوح اجرایی برای توسعه باغات در اراضی شیبدار 93.7 هکتار در حال اجرا می باشد.

 

 

 توسعه کشت و تولید گیاهان دارویی

سطح زیر کشت زعفران در سال 1394 به میزان 1238 هکتار با تولید 3.2 تن بوده که در سال جاری به 6960 هکتار باتولید 7/20 تن رسیده است ارزش اقتصادی محصول تولیدی استان حدود 2300 میلیارد ریال برآورد می گردد که تقریبا 10 درصد ارزش اقتصادی تولیدات محصولات باغی استان را شامل می شود. زعفران در هشت شهرستان استان کشت و کار می گردد و شهرستان فاروج رتبه نخست سطح و تولید را داراست.

در حال حاضر 7 واحد فرآوری و بسته بندی زعفران با ظرفیت 4٫۱ تن (زعفران خشک) در سال مشغول فعالیت می باشند که نیازمند ۱۴۰٫۷ تن ماده اولیه یا گل تر می باشند. این سه واحد ۱۹ نفر اشتغال دائم را ایجاد نموده است.

اصلاح و تربیت انگور

32 درصد سطح و 50 درصد تولید باغبانی استان به انگور اختصاص دارد. ارقام کشمشی و کلاهداری بیش از ۹۰ درصد سطح کشت و تولید استان را به خود اختصاص می دهد.

 بخش عمده ای از رقم سلطانی بی دانه فرآوری شده و به کشمش تبدیل می گردد.

ظرفیت تولید کشمش استان 18000 تن است. شهرستان های فاروج و شیروان عمده ترین مناطق کشت و توسعه این محصول است. به منظور حمایت از تاکداران استان طرح بیمه فراگیر انگور برای اولین بار درسطح کشور فقط در استان خراسان شمالی انجام شده است.

طی سنوات اخیر باغات الگویی به روش نوین داربستی با هدف افزایش بهبود کمی و کیفی در سطح 167 هکتار در شهرستان های استان ایجاد شده که کانون های مناسب یادگیری و آموزش بهره برداران است. در سنوات اخیر به منظور ایجاد تنوع و توسعه ارقام تجاری و بازار پسند انگور ارقام رشه، بیدانه قرمز، ترکمن ۴، خوشناو، بیدانه سیاه، بلک سیدلس و ... جهت تاکداران تامین شده است.

در حال حاضر ۴ واحد بسته بندی و تصویه کشمش با ظرفیت ۲۹۵۰ تن، یک واحد تهیه کنسانتره و آبمیوه گیری با ظرفیت ۱۰۰۰۰ تن و ظرفیت سردخانه ها جهت نگهداری ۱۰۰۰۰ تن انگور در استان فراهم شده است.

 

پسته

سطح کشت پسته در سال 1392 به میزان 545 هکتار با تولید 698 تن بوده است که در حال حاضر به 6020 هکتار با تولید 2700 تن رسیده است و قابلیت صادرات 2500 دارد.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ
بالای صفحه