ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

صادرات ۹۱ هزار میلیون ریالی صنایع دستی خراسان شمالی

اترک: طبق آنچه که مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان شمالی اعلام کرده از زمان تأسیس استان تا پایان سال گذشته، ۹۱ هزار و ۸۹۹ میلیون ریال محصولات صنایع دستی از این استان به سایر کشورها صادر شده است.

به گزارش اترک، صنایع دستی خراسان شمالی نشانه‌هایی از فرهنگ و هویت مردم این است که ریشه در تمدن آنها دارد. با توجه به شرایط جغرافیایی و فرهنگی خراسان شمالی و وجود اقوام و فرهنگ‌های مختلف در این استان به جرات می‌توان گفت که صنایع دستی خراسان شمالی بخش قابل توجهی از بازارهای سنتی داخل و خارج کشور را تشکیل می‌دهد.

کشف آثار هنری باستانی ساخته دست انسان، در بناهای تاریخی گوشه و کنار استان ما از ارتباط تنگاتنگ هنر و صنایع دستی با تمدن آن خبر می‌دهد و با توجه به اینکه خراسان شمالی هنوز تا دست یابی به ایده آل‌ها فاصله زیادی دارد می‌توان با سرمایه‌گذاری مناسب در صنایع دستی استان، زیرساخت‌های اقتصادی این خطه از کشور را مستحکم کرد و با توسعه و توجه آن شاهد رشد اشتغالزایی و به دنبال آن توسعه استان و رهایی مردم از معضل بیکاری بود.

به هر حال، از زمان تأسیس استان و به عبارتی پس از تقسیم خراسان بزرگ به سه استان خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، اتفاقات خوبی در استان خراسان شمالی رقم خورد که بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هم از آن‌ها مستثنی نیست.

برای اینکه در جریان اقدامات مهم حوزه صنایع دستی خراسان شمالی از زمان تأسیس استان تاکنون قرار بگیریم با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هم کلام شده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

+صادرات ۹۱ هزار میلیون ریالی صنایع دستی خراسان شمالی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار اترک با اشاره به فعالیت ۶۰ رشته صنایع دستی در استان گفت: عمده‌ترین صنایع دستی خراسان شمالی شامل گروه دستبافته ها ازجمله گلیم، سفره کردی، جاجیم، انواع کناره، پادری، گروه نساجی سنتی شامل پارچه بافی، ابریشم بافی، چوخه بافی، گروه صنایع چرمی شامل چاروق دوزی، کیف دوزی، سراجی سنتی، گروه صنایع چوبی شامل معرق، منبت، محرق، خراطی، گروه رودوزی سنتی شامل ملیله دوزی، سرمه دوزی، کردی دوزی، قیطان دوزی، ترکمن دوزی، گروه البسه محلی شامل البسه کردی، البسه ترکمن، گروه سفال و سرامیک و کاشی شامل سفال نقش برجسته، کاشی سنتی، نقاشی روی کاشی، تذهیب،  تشعیر، نمد مالی، چلنگری، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی، نقره سازی، حجاری روی سنگ، کلاه کرکی  و ... است.

علی مستوفیان از احداث، خرید و راه اندازی 12 مرکز آموزشی ثابت در استان خبر داد و افزود: این مراکز در شهرستانهای فاروج، شیروان، مانه و سملقان، اسفراین، گرمه، راز و جرگلان و جاجرم قرار دارند.

وی اظهار کرد: همچنین به منظور حمایت از بخش صنایع دستی و توسعه این بخش مؤثر در اقتصاد استان، از ابتدای تشکیل استان تاکنون دو هزار و ۱۷۶ فقره مجوز مشاغل خانگی مستقل و پشتیبان صادر شده است.

مستوفیان با اشاره به کسب 4 مهر اصالت بین المللی یونسکو شامل  گلیم سفره کردی، گلیم کناره، چاروق و حکاکی روی سنگ اضافه کرد: تاکنون ۷۲  اثر صنایع دستی از استان موفق به کسب نشان ملی و مرغوبیت کالا شدند که از جمله آن می‌توان به گلیم پلاس وسفره کردی، سه تار، سردرگلیم بافی، پادری گلیم بافی، دمپایی عروس چرمی، کفش چرمی، چاروق زنانه و مردانه، لباس محلی رودوزی سنتی، مهر سنگی، قوچ، حجاری سنتی، گردنبند آویز، جا روزنامه‌ای، دستبافته های داری، حجاری سنگ، معرق چوب، سوزندوزی سنتی، و نساجی سنتی اشاره کرد.

وی همچنین ضمن اشاره به ثبت 25 رشته صنایع دستی در فهرست میراث معنوی کشور گفت: چاروق دوزی، کلاه کرکی، سفره کردی، ابریشم بافی، کارت بافی، پوشاک و پایپوش ترکمن، فنون نمد مالی، فنون بافت سیاه چادر و فنون ساخت دوتار و... از جمله این موارد هستند.

مستوفیان از احیاء 16 رشته صنایع دستی در استان خبر داد و افزود: صنایع دستی کلاه کرکی، پارچه بافی، نمدمالی، چاروق دوزی، چوخه بافی، سفال، ابریشم بافی، جوراب بافی، حجاری روی سنگ، چلنگری، مسگری، چولی بافی، عروسک کرمانجی و ...در استان احیا و به چرخه صنایع دستی فعال بازگشتند.

وی با بیان ظرفیت‌های صنایع دستی استان به دلیل وجود قومیت‌ها و فرهنگ‌های متنوع در این خطه از کشور افزود: تمام شهرستان‌های استان به نوعی در صنایع دستی دارای ظرفیت و آثار خوبی هستند که برای هر نگه‌داشت آثار صنایع دستی هر کدام از شهرستان‌ها اقدامات خوبی انجام شده که از جمله آن ثبت شهرستان بجنورد بعنوان شهر ملی گلیم سفره کردی، ایجاد خانه صنایع دستی در حسینیه جاجرمی، ایجاد اولین خانه تخصصی نساجی سنتی کشور در روئین اسفراین، ثبت نشان جغرافیایی 3 رشته صنایع دستی شامل گلیم بجنورد، کلاه کرکی جاجرم و نساجی سنتی رویین اسفراین است.

مستوفیان بازاریابی و فروش محصولات را مهم‌ترین عامل در رونق اقتصادی این بخش و معرفی هر چه بیشتر صنایع دستی استان دانست و گفت: براین اساس تاکنون 46 فروشگاه صنایع دستی شامل ۱۳ فروشگاه در بجنورد، ۱۱ فروشگاه در شیروان، ۱۰ فروشگاه در اسفراین، ۵ فروشگاه در گرمه، ۳ فروشگاه در فاروج، ۳ فروشگاه در جاجرم و یک فروشگاه در مانه و سملقان راه اندازی شده است.

وی تدوین اطلس صنایع دستی استان را دیگر اقدام مهم این اداره کل در خراسان شمالی عنوان کرد و افزود: تا به امروز ۶۷ هزار و ۵۱۸ میلیون ریال سرمایه گذاری در بخش صنایع دستی استان صورت گرفته و ۲۱۹ هزار و ۹۱۱ میلیون ریال تسهیلات هم در حوزه صنایع دستی پرداخت و برای ۹ هزار و ۶۵۲ نفر هم اشتغال ایجاد شده است.

مستوفیان از راه اندازی 154 مرکز آموزشی سیار صنایع دستی در سطح استان خبر داد و گفت: این در حالیست که تاکنون ۹۱ هزار و ۸۹۹ میلیون ریال صادرات صنایع دستی به کشورهای آلمان، روسیه، کانادا، کشورهای حاشیه خلیج فارس، ژاپن و...از خراسان شمالی انجام شده است.

وی حضور در نمایشگاه‌ها را عاملی دیگر در معرفی صنایع دستی استان دانست و اظهار کرد: برگزاری 1 نمایشگاه بین المللی اکو با حضور کشورهای عضو، برگزاری 9 نمایشگاه سراسری صنایع دستی و بازرگانی، برگزاری 4 نمایشگاه صنایع دستی استان در ترکمنستان، برپایی بیش از 308 بازارچه موقت  عرضه و فروش صنایع دستی و... از جمله این موارد است.

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ
بالای صفحه