ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

با تاسیس استان خراسان شمالی صورت گرفت:

تحولات بزرگ در اداره کل نوسازی مدارس خراسان شمالی

اترک: طی چند سال اخیر، اداره کل نوسازی مدارس خراسان شمالی، تحولات بزرگی را در حوزه نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان ایجاد کرده که در جای خود، مقداری از عقب ماندگی‌های استان به خصوص در حوزه آموزشی را جبران کرده است.

به گزارش اترک، سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در چهارم خردادماه سال ۱۳۵۴ با تصویب مجلس به منظور احداث، توسعه، ترمیم و نوسازی ساختمان‌های مدارس تابع وزارت آموزش و پرورش و تهیه وسایل و تجهیزات مورد نیاز آنها، تعیین معیارهای استانداردهای مطلوب توسعه و تجهیز مدار تجهیزات مدارس مذکور، تأسیس شده است.

وظایف سازمان نوسازی مدارس کشور عبارت است از: انجام بررسی‌های لازم برای استقرار مدارس در مناطق مختلف کشور با توجه به تغییراتی که از نظر مسائل جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی حاصل می‌شود، بررسی و تهیه نقشه‌های ساختمان مدارس در هر منطقه باتوجه به شرایط اقلیمی، تهیه برنامه برای ساختمانهای مدارس، احداث بنای مدارس و توسعه و ترمیم و نوسازی مدارس موجود، تهیه وسایل و تجهیزات مورد نیاز و تعیین معیارها و استانداردهای مطلوب برای تجهیزات مدارس و... است.

اداره کل نوسازی مدارس خراسان شمالی

 استان خراسان شمالی در سال ۱۳۸۳ از خراسان بزرگ جدا و به استان مستقلی تبدیل شد و یک سال بعد یعنی در سال ۱۳۸۴ همانند بسیاری از ادارات دیگر، اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی تشکیل شد که از از زمان تشکیل این سازمان تا به امروز اتفاقات خوبی در حوزه آموزشی استان رخ داده است.

اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی بعنوان دستگاه تخصصی ساخت و ساز فضاهای آموزشی و پرورشی در استان با در اختیارداشتن نیروهای تحصیل کرده و متخصص در امر مطالعه و طراحی، نظارت مداوم بر اجرای پروژه‌های عمرانی و کنترل مستمر کیفی آنان مشغول بکاربوده و از طریق حوزه معاونت فنی واجرایی در امر مقدس مدرسه سازی حضور فعال و شایسته دارد.

این سازمان نسبت به تأمین منابع دولتی، غیردولتی و مشارکت‌های مردمی اقدام و برای حفظ و گسترش فضاهای آموزشی تلاش می‌کند، همچنین بهبود دانش، مهارت، توانایی حرفه‌ای و مشارکت کارکنان برای تحقق اهداف و ارتقاء رضایت مخاطبین ضروری و مورد تاکید سازمان نوسازی مدارس خراسان شمالی است.

+۱۱.۲ درصد مدارس خراسان شمالی نیازمند تخریب و مقاوم سازی

برای اینکه در جریان عملکرد سازمان نوسازی مدارس خراسان شمالی از ابتدای تشکیل استان تا کنون قرار بگیریم، گفتگویی اختصاصی با مدیرکل این اداره کل داشته‌ایم که خواندن آن خالی از لطف نیست.

فلاح کوشکی، مدیرکل سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی در پاسخ به سؤال خبرنگار اترک، در خصوص ارائه عملکرد این سازمان از ابتدای تشکیل استان تاکنون گفت: «سال ۱۳۸۵ بر اساس قانون تخریب و بازسازی مدارس، دو هزار و ۵۴۴ کلاس درس تخریبی و ۹۵۰ کلاس درس نیازمند مقاوم سازی برای خراسان شمالی مشخص شد.

در حوزه تخریب و بازسازی اولین اقدامی که انجام شد، از این تعداد کلاس درس، هزار و ۷۴۰ کلاس درس تخریب و بازسازی شد و ۸۰۰ کلاس باقی مانده است.

از ۹۵۰ کلاس درس نیازمند مقاوم سازی هم ۶۵۰ کلاس درس مقاوم سازی شد و ۳۰۰ کلاس باقی مانده است.

در حال حاضر هزار و ۶۰۰ مدرسه با هفت هزار و ۵۰۰ کلاس درس در خراسان شمالی وجود دارد که از این تعداد ۳.۶ درصد نیازمند مقاوم سازی و ۷.۶ نیازمند تخریب و بازسازی هستند و در مجموع ۱۱.۲ درصد مدارس استان نیاز به تخریب و مقاوم سازی دارند.

+افزایش تعهد خیرین مدرسه ساز در خراسان شمالی

فلاح در پاسخ به سؤال خبرنگار ما مبنی بر شرح وضعیت مشارکت‌های مردمی و خیرین مدرسه ساز در استان، اظهار کرد: سال ۱۳۸۴ که اداره کل نوسازی خراسان شمالی تشکیل شد، در سال ۱۳۸۵ اولین جشنواره خیرین مدرسه ساز استان و هشتمین جشنواره کشوری این حوزه برگزار شد که در اولین جشنواره، مجموعاً ۳۵ خیر با ۳۱۸ میلیون تومان تعهد خیرین بوده است اما در حال حاضر، سال گذشته در آخرین جشنواره ۴۳ پروژه با ۴۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان تعهد خیرین داشته‌ایم.

از سال ۸۵ تا الان، هزار و ۱۵ خیر با ۱۷۹ میلیارد و ۶۳۴ میلیون تومان تعهد و ۳۸۷ فضا با هزار و ۲۹۲ کلاس درس تعهد خیرین در استان ثبت شده است.

در حوزه اهدای زمین هم ۱۹۵ قطعه زمین با ۶۲۰ هزار متر مربع زیربنا تعهد خیرین بوده و سایر کمک‌ها نیز شامل ۱۱۸ خوابگاه، سالن ورزشی، خانه معلم و نمازخانه جزو تعهد خیرین بوده است.

در حوزه خیرین از سال ۹۹ پویش آجر به آجر و بسته تحولی مشارکت‌های مردمی تحت عنوان آجر به آجر در راستای سند تحول زیرنظام فضا و تجهیزات و سند بنیادین آموزش و پرورش عملیاتی شد. هدف آن فرهنگ سازی و جا انداختن فرهنگ نیک و پسندیده کمک‌های مردمی و خیرین بوده است.

تا کنون سه پویش در استان برگزار شد، اولین آن پویش محرم بود که در این پویش بیش از شش هزار نفر با بیش از ۱۲۵ میلیون تومان تعهد داشتیم و اولین مدرسه از این پویش مدرسه یک کلاسه دوین ساخته و تحویل آموزش و پرورش برای بهره برداری شده است.

دومین پویش، من مادرم بچه‌های ایران فرزندانم بود که بیش از ۱۰ هزار نفر از هم استانی‌ها شرکت کردند و خوابگاه شبانه روزی شهید احمدی روستای بام عملیاتی شد.

آخرین پویش که در دست اجرا است پویش صحن حرم مدرسه‌ام که در پاسخ به اتفاقات هتک حرمت به حرم امام رضا (ع) و فیلم عنکبوت مقدس بوده اجرا شده است.

+۳ مدرسه خروجی ۳ پویش

فلاح در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار اترک مبنی بر اینکه پویش‌هایی که برگزار می‌شود فارغ از بعد تبلیغاتی و هزینه‌ای چه تاثیری در پیش برد برنامه‌های سازمان نوسازی استان دارد؟ گفت: در این سه پویش سه مدرسه عملیاتی شد، بحث اول فرهنگ سازی بود. در سال ۷۸ جامعه خیرین مدرسه ساز در کل کشور راه اندازی شد کلاً رقم تعهد خیرین کشور ۱۴ میلیارد تومان بیشتر نبود الان به بیش از سه هزار میلیارد تومان رسیده و در استان هم رشد داشته است.

در این پویش‌ها قصد داریم کودکان ما در آینده خیر شوند، همچنین در این پویش‌ها خیرین جدیدی جذب می‌شوند و در سال‌های اخیر رشد بی سابقه‌ای در تعهدات خیرین داشته‌ایم.

در چهار ماهه اول امسال پروژه ۶ کلاسه جوادیه بجنورد، ۶ کلاسه حسین آباد شیروان، ۶ کلاسه بیدک بجنورد، ۶ کلاسه راز، هنرستان ۸ کلاسه گوهرشاد شیروان، احداث کارگاه هنرستان شریعتی اسفراین و سه کلاسه دویدخ را داشتیم و مجموعاً ۳۰ میلیارد تومان هزینه بوده است که بیش از ۱۱ میلیارد تومان آن خیرین تعهد کرده‌اند.

+رشد ۴ برابری تعهد خیرین مدرسه ساز در خراسان شمالی

مدیرکل نوسازی مدارس خراسان شمالی در خصوص نحوه جذب خیرین و میزان استقبال آنها توضیح داد: در استان مجمع خیرین مدرسه ساز داریم که متشکل از هفت عضو حقیقی و دو عضو حقوقی دارد، هفت عضو از هیات امنا خیرین به عنوان هیات مدیره مجمع خیرین استان انتخاب می‌شوند که افراد با مراجعه به مجمع خیرین می‌توانند برای ساخت یا کمک به مدارس درخواست و اقدام کند و تفاهم نامه‌ای منعقد می‌شود و مجمع خیرین هم در اداره کل نوسازی مدارس قرار دارد.

استقبال خیرین در سال ۹۷ مجموع تعهد خیرین استان ۱۱ میلیارد بوده اما امروز به ۴۳ میلیارد تومان افزایش یافته یعنی رشد ۴ برابری داشته‌ایم.

پروژه روستایی و هر پروژه دیگری بدون مشارکت خیرین نداریم، هر پروژه‌ای از اعتبار دولتی آغاز شده برای تکمیل آن حتماخیر پای کار آمده است.

برای پروژه‌های دیگر هم از ابتدا برخی‌ها خیرین بوده و وقتی پروژه به هفتاد درصد برسد خیرین استقبال زیادی دارند چرا که به دنبال بهره برداری سریع هستند.

برای پروژه گوهر شاد شیروان یک خیر سه میلیارد تومان کمک کرد، فرهنگ خیری جا افتاده است. ارتباطات خوبی با چندین موسسه خیرین کشوری برقرار شده است.

+شمار اندک پروژه‌های صفر تا صدی خیرین

فلاح در پاسخ به اینکه آیا تعداد پروژه‌هایی که خیرین صفر تا صد عملیات را به عهده گرفته‌اند در استان مشخص است یا خیر، افزود: اینکه خیرین صفر تا صد پروژه‌ای را شروع کرده باشند اندک است اما بیشتر با مشارکت دولتی است.

به طور مثال در حوزه استثنایی مدرسه اوتیسم ساخته می‌شود که ۲۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و خیر صفر تا صد آن را بر عهده دارد. مدرسه امانلی هم خود خیر صفر تا صد آن ساخته است.

+وضعیت مناسب خراسان شمالی به لحاظ فضای تخریبی

فلاح در پاسخ به اینکه برای تکمیل پروژه‌های نیازمند مقاوم سازی و تخریب چه میزان اعتبار مورد نیاز است و چه زمانی به بهره برداری می‌رسند، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱.۲ درصد مدارس خراسان شمالی نیازمند تخریب و مقاوم سازی هستند که میانگین کشوری ۱۹.۵ درصد است پس وضعیت فضای تخریبی استان مناسب است و دهمین استان از لحاظ فضای مستحکم هستیم.

ولی برنامه ریزی شده از ظرفیت خیرین و از اعتبارات تخریب و بازسازی استفاده کنیم و همچنین اعتبارات سفر رهبری و ریاست جمهوری را هم برای کاهش فضاهای تخریبی داریم.

با توجه به اینکه هنوز مصوبات سفر ریاست جمهوری به استان ابلاغ نشده قادر به ارائه اطلاعات کامل نیستیم اما باید گفت که جزو استان‌هایی هستیم بیشترین اعتبارات را دریافت کردیم.

چند هدف گذاری داشتیم از جمله توجه به افزایش سرانه دانش آموزی و مدارس دو نوبته، توجه به سرانه فضای مدرسه، و توجه به مشارکت مردمی و... باشد.

ناگفته نماند طی سال‌های اخیر اعتبارات تخریب و بازسازی کاهش چشمگیری داشته که امیدواریم در سال آینده افزایش یابد و پروژه‌های باقی مانده به ثمر برسند.

البته توزیع اعتبارات در کشور هم بر اساس آمار دانش آموزی، تعداد فضا و... است سامانه شناسنامه فنی فضا داریم که آمار تمام فضاهای آموزشی و تعداد دانش آموزان را دارند و بر این اساس اعتبارات توزیع می‌شود.

+رتبه ۱۸ خراسان شمالی در سرانه فضای آموزشی

مدیرکل نوسازی خراسان شمالی در ادامه در پاسخ به وضعیت سرانه فضاهای آموزشی استان گفت: سرانه فضای آموزشی استان حدود ۵.۲۸ متر مربع است که میانگین کشور ۵.۲۲ متر مربع بوده و استاندار کشوری ۸.۳۹ متر مربع است.

رتبه استان در سرانه فضای آموزشی ۱۸ است که بیشترین مشکل سرانه فضای آموزشی در دو شهرستان بجنورد و گرمه است که کمتر از میانگین کشوری است.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ
بالای صفحه