ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

همزمان با سالروز تاسیس استان، دستاوردهای شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی بررسی شد؛

شرکت توزیع نیروی برق استان، پیشرو در صنعت برق کشور

شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در بسیاری از شاخص ها جزو شرکت های توزیع برق پیشرو در صنعت برق کشور است و طی سالیان اخیر توانسته است با کسب رتبه های برتر طی سال های متمادی در جشنواره های مختلف مانند جشنواره شهید«رجایی» خوش بدرخشد همچنین در ارتقای بسیاری از شاخص های زیربنایی برق، جزو استان های پیشرو بوده است.

تبدیل کابل های سیمی به کابل های خودنگهدار با جایگزینی 100 درصد سیم های هوایی فرسوده با کابل خود نگهدار بدون اعمال خاموشی، کسب عنوان نخستین استان سبز و برخوردار از شبکه فشار ضعیف سازگار با محیط زیست برخی از دستاوردهای این شرکت در 5 سال اخیر است. در آستانه تاسیس استان بر آن شدیم تا پیرامون سایر دستاوردهای شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی با آقای مهندس« علیرضا صبوری» مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان به گفت و گو بنشینیم؛

 

سوال- با توجه به سالروز تاسیس استان بفرمایید دستاوردهای شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی طی این سال ها چه بوده است؟

پاسخ: امروزه برق به عنوان زیر بنای حیاتی اکثر خدماتی به شمار می رود که در کشورها ارائه می شود، لازمه کار کردن در چنین صنعتی که اهمیت استراتژیکی بالایی دارد، به طور قطع این است که با برنامه ریزی بهتر، تمرکز بیشتر، اولویت بندی و تهیه برنامه زمان بندی اجرا وارد حوزه استقرار برنامه ریزی شویم تا بتوانیم پایداری و شاخص های کیفی مورد انتظار را برای شهروندان استان تامین کنیم.

در سال 1395 در شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی بر آن شدیم با به کار گیری خدمات شرکت مشاور، برنامه ریزی برای افق 1405 با عنوان برنامه استراتژیک شرکت برای افق  1405 انجام دهیم. هدف از این برنامه ریزی این بود که بتوانیم منابع، امکانات و همه داشته های خود را برای آن بخش از فعالیت هایی که بیشترین تاثیر در رضایتمندی مشترکان و ارتقای شاخص های شرکت را دارد، بسیج کنیم. برای این منظور چشم اندازی برای افق 1405 تحت عنوان 3 عدد 5 (555) تدوین شد؛

سوال- درباره اهداف و افق چشم انداز 1405 شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی توضیح بفرمایید.

پاسخ: برای این چشم انداز دستیابی به 3 عدد 5 (555) در 3 شاخص مختلف برای شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی تدوین شد؛ که نخستین عدد 5 ، مربوط به شاخص ساییدی شبکه توزیع و دستیابی به 5 دقیقه خاموشی در ماه است؛

 

5 دوم، دستیابی به 5 درصد کاهش تلفات و سومین 5 نیز  ارائه فقط 5 درصد خدمات به صورت حضوری هدف گذاری شد.

سوال- شاخص ساییدی چیست؟ و این شاخص در استان ما چقدر است؟

پاسخ: شاخص ساییدی (خاموشی) به معنای متوسط زمان خاموشی یک مشترک در یک سال به دقیقه) است که متوسط عدد ساییدی شرکت های توزیع در کشور حدود 400 دقیقه است و ما بر آن شدیم این شاخص را در سال 1405 به 60 دقیقه در سال یا 5 دقیقه در ماه برسانیم و اکنون این عدد در استان 78 دقیقه است.

سوال- برنامه هایی که برای دستیابی به اهداف شرکت توزیع نیروی برق استان تدوین کرده اید، اشاره بفرمایید.

پاسخ: برای دستیابی به افق چشم انداز 1405 اقدامات مختلفی در شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی انجام شد که شامل؛ 1- بحث توسعه اتوماسیون در شبکه توزیع بود: در خراسان شمالی حدود 12 هزار کیلومتر شبکه توزیع وجود دارد و باید بتوانیم شبکه را در مرکزی تحت عنوان دیسپاچینگ، مانیتور کنیم و یک سری اپراتورها و تجهیزات سخت افزاری نیز داشته باشیم تا همکاران بتوانند در این مرکز به صورت کنترل از راه دور، فرامین قطع، نصب و مانور در شبکه را صادر کنند.

در این خصوص، شرکت توانیر شاخصی دارد که تعداد نقاط کنترل پذیر روی هر فیدر را به عنوان یک شاخص تعریف کرده است و در حال حاضر میانگین این شاخص در کشور عدد 0.4 است و هدف گذاری توانیر برای همه شرکت ها در کشور تا پایان سال عدد یک نقطه کنترل پذیر به ازای هر فیدر است این در حالی است که خوشبختانه در خراسان شمالی با اقداماتی که انجام داده ایم اکنون 7 نقطه کنترل پذیر به ازای هر فیدر در اختیار داریم.

2-دومین اقدامی که برای کاهش ساییدی انجام شد، توسعه فعالیت های خط گرم و فرمان از نزدیک بود. به این معنا که  اقدامی انجام شود تا زمان سرویس 12 هزار کیلومتر شبکه توزیع، برق هیچ منطقه ای قطع نشود و در عین این که مشترکین برق دار هستند، بتوانیم سرویس شبکه توزیع را انجام دهیم، برای این منظور سراغ سامانه های خط گرم رفتیم که اکنون تعداد 7 دستگاه سامانه خط گرم در استان در مدار بهره برداری است و همکاران اجازه ندارند برای سرویس خطوط، خاموشی با برنامه ریزی اعمال کنند .

3- سومین اقدام برای کاهش ساییدی ، تعویض مقره ها بود. قریب به 65 هزار مقره معیوب در شبکه توزیع شناسایی و  تعویض شد برای امسال نیز تعویض 30 هزار مقره را تا پایان سال در برنامه داریم تا شبکه توزیع ما به پایداری حداکثری بتواند برسد. اقدام دیگر در این زمینه کاورینگ بود که برای پایداری شبکه هوایی، کاورینگ شبکه فشار متوسط در نقاط پرنده خیز روی تاسیسات نصب و باعث شد شبکه هوایی ما قابلیت ایمن سازی بالایی پیدا کند و در مقابل بارش های باران، پرنده زدگی، حوادث گذرا مقاومت بالایی پیدا کند.

سوال- دومین چشم انداز افق 1405 شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی چیست، توضیح بفرمایید.

پاسخ: - دومین چشم انداز افق 1405 شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی دستیابی به 5 درصد کاهش تلفات است که برای این منظور  بحت تبدیل 4 هزار و 700 کیلومتر شبکه سیمی فرسوده فشار ضعیف استان به کابل خودنگهدار اقدام بزرگ و مهم دیگری برای کاهش ساییدی بود که البته مزایای متنوع دیگری مانند حفظ مبلمان شهری، پیشگیری از شاخه زنی درختان، پیشگیری از سرقت شبکه سیمی استان، پیشگیری از برق های غیر مجاز بود که ارمغان مهم تر دیگری برای ما به وجود آورد و 5 دوم را محقق ساخت که کاهش تلفات شبکه توزیع به 5 درصد بود.

سوال - میزان تلفات شبکه توزیع نیروی برق استان را بفرمایید.

پاسخ: در سال 95 میزان کاهش تلفات ما 12.28 درصد بود که این رقم در پایان سال 1400 به عدد 7.8 رسید و برای پایان سال جاری نیز پیش بینی می شود که به عدد 7.5 درصد برسیم که با توجه به ساختار شبکه ما که شبکه گسترده و پراکنده ای است، عدد بسیار قابل قبولی است.

سوال- برای کاهش تلفات چه اقداماتی در استان انجام شده است؟

پاسخ: برای کاهش تلفات اقدامات مناسبی مانند، هوشمند سازی شبکه توزیع، کنتورهایی برای مشترکین پر مصرف استان نصب شده است که قابلیت پایش 15 دقیقه ای انرژی را دارد و ما از مرکز پایش فهام انرژی شرکت قریب به 56 درصد کل انرژی برق مصرفی استان را به صورت برخط می توانیم پایش کنیم.

سوال- درباره سومین چشم انداز شرکت توزیع نیروی برق استان توضیح بفرمایید.

پاسخ: سومین عدد 5 و چشم انداز شرکت توزیع نیروی برق استان، برون سپاری خدمات است هدفی برای شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی تعریف کردیم که در افق 1405 مردم بتوانند در سطح استان 95 درصد خدماتی که در حوزه شرکت توزیع نیروی برق استان است، به صورت غیر حضوری از طریق سامانه 1521، 121، دفاتر پیشخوان دولت، اپلیکیشن برق من، وب سایت الکترونیک شرکت دریافت کنند 

خوشبختانه در حال حاضر 85 درصد خدمات به صورت غیر حضوری ارائه می شود و هدف گذاری ما این است که تا پایان سال 1405 بتوانیم آن را به عدد 95 درصد برسانیم.

سوال- میزان زمان انتظار برای نصب انشعابات در استان در چه وضعیتی است؟

پاسخ: یکی از شاخص هایی که برای شرکت توزیع نیروی برق استان برای افزایش رضایتمندی مشترکان مهم بوده است، کاهش زمان انتظار نصب انشعابات از شبکه موجود و از شبکه های در دست اقدام و نیاز به احداث شبکه بوده است که متوسط این شاخص در استان 45 روز بود و در استان ما قبل از هدف گذاری برای آن ، 20 روز بود و اکنون متقاضیان روستای و شهری در کمتر از 4 روز نصب کنتور را خواهند داشت این در حالی است که متوسط کشوری این شاخص در حال حاضر 15 روز است.

سوال- درباره تجهیزات و ناوگان لجستیک برای ارائه خدمات بهتر به اقصی نقاط استان توضیح بفرمایید.

پاسخ: برای محقق شدن اهداف متعالی شرکت توزیع نیروی برق استان، تجهیز ناوگان لجستیک نیز به خوبی انجام شد. اکیپ های عملیات به خودروهای کمک دار، دارای تهویه مناسب و ایمن نیاز داشتند. در این مدت قریب به 120 دستگاه خودروی سبک و سنگین کمک دار برای ارائه خدمت به مردم تهیه شده است.

سوال- آیا شرکت توزیع نیروی برق استان دارای شعباتی در مناطق دورافتاده روستایی است؟ خدمات رسانی به این مناطق چگونه انجام می شود؟

پاسخ: با توجه به گستردگی استان، قریب به 980 روستای برق دار در استان داریم این در حالی است که فقط 8 مرکز شهرستان برای ارائه خدمات در استان وجود دارد که برای ارائه خدمات بیشتر به روستاییان عزیز، 21 مرکز تحت عنوان«دفتر برق روستایی» در استان راه اندازی کردیم که برای این منظور ساختمان های جدید ساخته و امکانات اداری برای آن تهیه شده است، همچنین خودروی کمک دار برای هر مرکز خریداری و در هر دفتر 2-3 نیروی اجرایی به کار گیری شده است و همه درخواست هایی که مردم در سطح استان به ویژه در روستاها دارند در همان جا درخواست را ارائه و خدمات را دریافت می کنند.

سوال- وضعیت استان به لحاظ روشنایی معابر چگونه است و تاکنون چه تعداد چراغ روشنایی کم مصرف در معابر نصب شده است؟

پاسخ: کار نهایی و ارزشمندی که در استان انجام شد، به روز رسانی ساختار روشنایی معابر شهری بود به طوری که در 4-5  سال گذشته با پیگیری های متعددی که انجام شد، قریب به 45 هزار دستگاه چراغ LED  با صرف بیش از 65 میلیارد تومان اعتبار خریداری و جایگزین چراغ های روشنایی کم بازده پر مصرف شد به این معناست که حدود 2 درصد مصرف روشنایی معابر را نسبت به قبل از کل انرژی دریافتی کاهش دادیم در صورتی که کیفیت روشنایی معابر 30 درصد ارتقا پیدا کرد و در شهرهای اصلی استان انجام شده و امیدواریم بتوانیم آن را به بقیه شهرهای استان نیز تعمیم دهیم. 

سوال- چه اقداماتی برای بهبهود کیفیت توان شبکه توزیع در استان انجام شده است؟

پاسخ: یک اقدام نهایی دیگر، طرح پاکت یا پایش آنلاین کیفیت  توان در شبکه توزیع استان است. این طرح برای همه پست های عمومی 200 کیلووات به بالا در اکثر نقاط بجنورد انجام شده است و هدف گذاری ما در فاز یک این است که بتوانیم 3 هزار فیدر فشار ضعیف عمومی استان را به صورت برخط پایش و همه شاخص های الکتریکی آن را پایش کنیم که به جرات می توان گفت این قدام با این گستردگی در هیچ شرکت توزیع نیروی برق در کشور انجام نشده است.

امیدواریم بتوانیم با پیگیری ها و تامین منابع این طرح را به همه پست های عمومی در شهرهای اصلی استان توسعه دهیم تا همه مصارف فشار ضعیف را به صورت برخط پایش و رصد کنیم این طرح این ارمغان را دارد که به محض این که تاسیسات برق از حد مجاز تعریف شده بارگیری تجاوز کند آلارم هایی به ما می دهد و قبل از آن که خاموشی در شبکه اتفاق بیفتد همکاران فرصت پیدا می کنند ایراد را برطرف کنند و امیدواریم این طرح را بتوانیم تا پایان سال در مرکز استان به صورت کامل انجام دهیم.

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ
بالای صفحه