به گزارش اترک، ۲۸ خرداد ۱۴۰۰، روزی که همه اقشار مردم در طیف و جناحهای مختلف برای شرکت در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا منتظر آن بودند، روزی که همه کارشناسان و مسئولان، برگزاری انتخابات پرشور و حضور را از ضرورتهای تلاش برای به اهتزار درآمدن پرچم سه رنگ کشورمان در محافل منطقهای و بین المللی عنوان کردند.
مردم خراسان شمالی، مردم این خطه از شمال شرق کشور که همواره در تمام عرصههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی حضور فعال داشته فردا بار دیگر به دشمنان نظام اسلامی ثابت میکنند که همیشه پشتیبان نظام و رهبری هستند و هرگز اجازه نمیدهند تا بیگانگان برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند و یا آنها از ادامه راه بازدارند.
آری فردا روز غرور و افتخار یک ملت است، ملت همیشه در صحنه ایران و خراسان شمالی. مردم کشور و استانمان فردا با همبستگی فارغ از نگاههای حزبی، جناحی و بیتوجه به برخی سیاسیبازیها و سیاسی کاریهای احزاب، پای صندوقهای رأی حاضر میشوند و اصل را بر مشارکت حداکثری میگذارند.
انتخابات همواره صحنهای برای سنجش اراده مردم بوده و به دلیل دخیل بودن مردم در رقم زدن سرنوشت جامعه، عزت و اعتماد به نفس برای مردم به ارمغان آورده و میآورد.
با توجه به اینکه مشارکت در انتخابات یکی از وجود مشارکت سیاسی شهروندان و از حقوق آنها محسوب میشود پس حضور در انتخابات حق مسلم هر شهروندی است و باید از این حق استفاده کند و خود برای تعیین سرنوشتش تصمیم بگیرد نه اینکه عرصه را به دیگران واگذار کند.
از طرفی هم با توجه به اینکه طی سالهای اخیر کشور و به طبع آن استانمان دچار مشکلات شدید و طاقت فرسای اقتصادی شده بود، زمزمههای مبنی بر کاهش مشارکت مردم در انتخابات شنیده میشد اما مردم این دیار با تلاش و شور و شوق انتخاباتی در دوران تبلیغات نامزدها و معرفی بهترینها، ثابت کردند که هیچ چیزی نمیتواند آنها را از ادامه راه منصرف کند، آنها میآیند تا رکود اقتصادی، نابسامانیهای اجتماعی، نابسامانیهای موجود در نظام بانکی، نظام مالیاتی، فساد گسترده اقتصادی، قاچاق کالا، بیکاری، دغدغه جوانان و ... تمام شود میآیند تا حاشیه نشینان و افراد ساکن در بافتهای فرسوده از حقوق شهروندی بهره مند شوند و مانند سایر افراد جامعه از خدمات یکسان استفاده کنند.
مردم میآیند تا فردا با حضور و انتخاب شایستهترین و اصلحترینها، دولتی اصلح و دغدغه مند تشکیل دهند، مردم میآیند تا در پارلمان شهری و محلیشان دغدغه من آن را بر کرسیهای خدمت رسانی بنشانند آنان که جز دغدغه خدمت بی منت، توسعه و آبادانی شهرستان چیز دیگری نمیخواهند.
ما میآییم تا ثابت کنیم به دلیل دلخوریهای انتخاب سابق خود، هیچگاه از آینده متن انتقام نمیگیریم.
شمارش معکوس حضورمان در پای صندوقهای رأی از همین لحظه آغاز شد و فردا با شوری وصف ناشدنی برای انتخاب درست حاضر میشویم و خودمان برای آینده خودمان تصمیم میگیریم و بار دیگر تجلی وحدت و همدلی به رغم مشکلات موجود را به رخ دشمنان نظام و انقلاب میکشیم.
علاوه بر اینها، حضور برخی از اقشار به ویژه بانوان و رأی اولیها در انتخابات امسال بسیار تعیین کننده بوده و میتواند نقش مهمی در ترغیب دیگران به حضور پرشور در شعبههای اخذ رأی داشته باشد.
+۵ درصد نامزدهای انتخاباتی استان زنان هستند
همان صحبتی که ملیحه یغمایی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی گفته است که «بانوان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه، عنصر تاثیرگذار در ایجاد شور انتخاباتی و زمینه ساز حضور حداکثری در پای صندوقهای رأی هستند.
با وجود سمپاشی های دشمنان و بدخواهان نظام علیه جایگاه زنان در ایران اسلامی، امروز زنان ما آگاه به مسائل سیاسی هستند و در خانواده و جامعه مؤثر واقع شدهاند و این جایگاه در این نظام، رشد کرده است.
پنج درصد از نامزدهای انتخابات شورهای اسلامی شهر و روستای خراسان شمالی زن هستند که بیشتر آنها تحصیلات عالی دارند.
زنان جامعه ما در عرصه اقتصاد بویژه در اجرای طرحهای مشاغل خرد و مشاغل خانگی نقش تاثیرگذار دارند و نرخ بیکاری زنان در این استان تنها هفت واحد با متوسط کشوری اختلاف دارد و در این استان ۱۰ درصد از دهیاران بانوان هستند و این نشان میدهد که حتی در جامعههای سنتی هم اهمیت حضور و نقش زنان بالا است.»
+ ۱۷ هزار رأی اولی در خراسان شمالی
در خصوص اهمیت رأی اولیها و تأثیرگذاریشان در انتخابات پیش از این صحبت کردهایم و رجایی نیا مدیر کل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان شمالی گفته است که «شمار رأی اولیهای این استان برای شرکت در سیزدهمین دور از انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ۱۷ هزار و ۷۴۶ نفر است و از این تعداد ۹ هزار و هفت نفر آقا و هشت هزار و ۷۳۹ نفر خانم هستند.
تعداد واجدین شرایط برای شرکت در انتخابات در این استان هم ۶۷۲ هزار و ۶۵۷ نفر بوده و از تعداد واجدین شرایط رأی در استان، ۳۳۷ هزار و ۵۳۷ نفر آقا و ۳۳۵ هزار و ۱۲۰ نفر خانم هستند.»
+ ۱۲۰۴ شعبه اخذ رأی در استان
برادران رییس ستاد انتخابات خراسان شمالی هم اظهار کرده است که «۲۵ هزار نفر در روز انتخابات از عوامل اجرایی، نظارت و تأمین امنیت شعب اخذ رأی حضور خواهند داشت. با توجه به وجود بیماری کرونا و تاکیدات وزیر کشور تعداد شعب اخذ رأی افزایش یافت که در حال حاضر ۱۲۰۴ شعبه اخذ رأی فعال است. تمام عوامل، آمادگی کامل برای برگزاری انتخاباتی در تراز جمهوری اسلامی ایران دارند.
تمام برنامهها با پیوست سلامت انجام میشود که افزایش تعداد شعب اخذ رأی و استفاده از فضاهای باز و وسیع یکی از این اقدامات جهت حفظ سلامت مردم در روز انتخابات است.
با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا زمان رأی گیری تا ساعت دو بامداد در شعب پر ازدحام تمدید خواهد شد. انتخابات شوراهای اسلامی شهرهای بجنورد و شیروان به صورت تمام مکانیزه برگزار میشود.
تعداد نامزدهای انتخابات شورای اسلامی شهرهای استان ۵۶۰ نفر و شوراهای اسلامی روستاها ۴۷۶۲ نفر است.»
+ تأمین امنیت انتخابات استان با چهار هزار و ۲۰۰ پلیس
سردار سعید مطهری زاده فرمانده انتظامی خراسان شمالی گفته است که«چهار هزار و ۲۰۰ نفر نیروی پلیس در این استان با حضور در هزار و ۲۰۴ شعبه اخذ رأی تأمین انتخابات را تأمین میکنند.
شمار نیروی پلیس به کار گرفته شده برای تأمین انتخابات استان در این دوره نسبت به دوره قبل این رویداد سیاسی، هزار و ۵۰۰ نفر بیشتر شده است.
با توجه به شرایط کرونا ۴۰۰ صندوق اخذ رأی به تعداد شعبههای استان افزوده شده و به همین نسبت، شمار نیروهای پلیس هم افزایش یافته است.
نیروهای پلیس برای حضور در شعبههای اخذ رأی، آموزشهای لازم را فرا گرفتهاند و نیروهای پلیس شب قبل از برگزاری انتخابات، در شعبهها حضور یافته و رسالت آنان تا پایان شمارش آرا ادامه دارد.
پلیس به دوربین البسه تجهیز شده و بر این اساس تمامی مأموریتها قابل ضبط است و وضعیت شعبهها به صورت آنلاین قابل رصد و پایش است.
برای اجرای بهتر انتخابات و برای تأمین امنیت این رویداد مهم در روز ۲۸ خردادماه جاری از نیروهای بسیج، مرزبانی و ناجا کمک گرفته شده است. »
فردا انتخابات برگزار میشود و روزهای پر استرس و پر دغدغه مردم نیز تمام میشود و پس از آن ما میمانیم و انتخابی که کردهایم چه بهتر که این انتخابات بر اساس شایسته سالاری و توانمندی باشد.