ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

بزرگترین دغدغه کارفرماها در خراسان شمالی چیست؟

پس از گفت‌گوها و ارتباط‌هایی که با صنعت‌گران و تولیدکنندگان داشتیم، متوجه شدیم که زنگ خطر نیروی انسانی برای بسیاری از کارفرمایان پیشرو در خراسان شمالی به صدا درآمده است. افزایش نرخ تورم و فشار دولت بر کاهش نرخ بی‌کاری و اشتغال جوانان به نوعی کارفرمایان را در فشار شدیدی قرار داده است.

افزایش تورم منجر به افزایش حقوق و دستمزد شده است اما کارفرماها در پرداخت آن ناتوان هستند و از طرفی فقدان نیروی انسانی خبره و متخصص از دیگر دغدغه‌های کارفرمایان شده است.

تلاش ما در این نوشته بیان دغدغه‌های مهم نیروی انسانی از زبان صنعت‌گران و کارفرمایان است. عدم توجه به راهکارهای این عزیزان در جهت رفع مشکلات نیروی انسانی، معضلات و آسیب‌های متعاقب را به دنبال خواهد داشت.

کارفرماها درآمد چندانی برای افزایش حقوق کارگران ندارند

امید حیدریان یکی از کارفرماهای خراسان شمالی است که در واحد تولیدی خود ۲۰۰ کارگر را به کار گرفته در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: هزینه‌ها نسبت به سال‌های گذشته افزایش خیلی زیادی داشته اما متاسفانه حقوق کارگران افزایشی نداشته است.

وی گفت: از سوی دیگر وضعیت کارفرماها نیز باتوجه به هزینه‌های بالا رشدی نداشته و درآمد آنچنانی برای اینکه بتوانند حقوق کارگران را افزایش دهند، ندارند.

حیدریان افزود: با توجه به شرایط موجود نه کارفرما سود می‌برد و نه کارگر توانایی چرخاندن زندگی خود را دارد و دولت باید تلاش کند تا این شکاف به وجود آمده را مدیریت کند.

پرداخت بسته‌های حمایتی در جهت ایجاد اشتغال پایدار

وی ادامه داد: در این راستا دولت باید بسته‌های حمایتی را در جهت تولید پایدار و ایجاد و افزایش اشتغال در نظر بگیرد و بسته‌های حمایتی موقت هیچ دردی را دوا نخواهد کرد.

این کارفرما بیان کرد: بسته‌های حمایتی موقت همچون وام‌های خوداشتغالی نه تنها در مصرف تولید و اشتغال هزینه نمی‌شوند بلکه سبب افزایش تورم و هزینه‌ها می‌شود بنابراین اگر قرار است پولی برای تولید و اشتغال هزینه شود اول اینکه باید ارزان قیمت باشد و دوم اینکه در جهت افزایش راندمان کاری باشد؛ و زمانیکه راندمان کاری افزایش یابد، سود کارفرما بیشتر در نتیجه راحت‌تر می‌تواند حقوق کارگران خود را افزایش دهد و به دنبال تعدیل نیرو نباشد و امنیت شغلی برای کارگران ایجاد کند.

وی گفت: در حال حاضر کارگرها حقوقی حدود ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند که عدد بسیار ناچیزی است که این فرد با این پرول باید اجاره منزل، هزینه تحصیل فرزند و مخارج خانه را پرداخت کند.

کاهش راندمان کاری در صورت عدم تامین مالی کارگر

حیدریان خاطرنشان کرد: زمانیکه کارفرما نتواند کارگر خود را تامین مالی کند به طور قطع راندمان کار کاهش می‌یابد و هزینه‌های تولید به طور چشم گیری افزایش می‌یابد.

عدم تخصص نیروی کارگری از مشکلات کارفرماها

خدابنده یکی دیگر از کارفرماهای خراسان شمالی که در واحد تولیدی خود ۱۰۰ کارگر را تحت پوشش قرار داده در ادامه، بیان کرد: در حال حاضر یکی از مهمترین مشکلات کارفرمایی در حوزه تولید عدم تخصص نیروی کار است و در واقع با کمبود نیروی متخصص مواجه هستیم.

وی گفت: فرد به مدت چند سال در دانشگاه تحصیل می‌کند اما تمام آموزش‌های او به صورت تئوری بوده و رابطه خیلی کمی با محیط واقعی کار داشته و زمانیکه که در محیط کاری قرار می‌گیرد نمی‌تواند کار انجام دهد و باید به مدت ۶ ماه تا یک سال زمان بگذارد تا تجربه لازم را در محیط کاری خود به دست آورد.

خدابنده افزود: در این صورت این فرد تحصیل کرده بدون مهارت، خود را با یک کارگر بیسواد و یا با تحصیلات خیلی کم در همان محیط کاری مقایسه کرده و دچار سرخوردگی و یاس می‌شود.

مهارت و خلاقیت دو اصل برای سودآوری

وی ادامه داد: اگر یک کارگر در محیط کاری خود از مهارت کافی و خلاقیت بهره‌مند باشد سبب می‌شود تا سودآوری در آن محیط کاری افزایش یابد در نتیجه حقوق و مزایای دریافتی آن‌ها نیز افزایش می‌یابد.

خدابنده تاکید کرد: انتظار ما بر این است تا کارگرها حتما در محیط کاری خود خلاقیت داشته باشند در این صورت آن واحد تولیدی سودآور خواهد شد و می‌تواند در راستای ایجاد اشتغال و رقابت در بازارهای جهانی گام بردارد.

فعالیت بافندگان فرش بدون هیچ قرارداد کاری و بیمه‌ای

حسین ایزانلو یکی دیگر از کارفرماهای حوزه تولید فرش نیز در ادامه، اظهار کرد: بافندگان فرش در این استان با حداقل دستمزد مشغول فعالیت هستند و یکی از نیازهای اساسی این افراد بیمه تامین اجتماعی که متاسفانه بسیاری از بافندگان فرش در خراسان شمالی تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیستند.

وی با اشاره به اینکه داشتن قراردادهای محکم کاری، امنیت شغلی را برای کارگران مهیا می‌کند، گفت: اما متاسفانه بافندگان فرش در این استان بدون داشتن هیچ قرارداد کاری مشغول تولید فرش هستند و اگر قول و قراری نیز میان بافنده و کارفرما درد و بدل می‌شود به صورت شفاهی است.

نبود بازار فروش از مشکلات کارفرماهای تولید فرش

ایزانلو در ارتباط با مشکلات کارفرمایان در حوزه تولید فرش بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات کارفرماهای فرش نبود بازار فروش است که دولت باید کمک‌هایی را در حوزه بازاریابی برای این افراد داشته باشد که یکی از این راه‌ها کمک برای حضور کارفرماها در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی است.

وی گفت: برپایی بازارچه‌های دائمی از دیگر راه‌هایی است که می‌توان به فروش محصولات تولیدی کمک کرد.

ایزانلو افزود: در این استان بافندگان خوبی وجود دارد که با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و مدت دار به کارفرما، تولید کننده می‌تواند سطح کار را افزایش و اشتغال بیشتری برای بافندگان فرش ایجاد کند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه