برگزاری مسابقات در مرکز استانها؛ فرصتی برای انس نوجوانان با قرآن
ناظر ستاد عالی مسابقات چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: برگزاری مسابقات قران کریم در استان ها و شهرستان های کم برخوردار برای جذب نوجوانان و جوانان جهت درک بیشتر حلاوت و دريافت شهد گلهای بوستان قرآن می باشد.
به گزارش اترک، محمد حسین سعیدیان در خصوص چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در بجنورد، بیان کرد: خدا در سوره یاسین آیه "إِنْ هُوَ إِلَّا ذِكْرٌ وَقُرْآنٌ مُبِينٌ ، لِيُنْذِرَ مَنْ كَانَ حَيًّا" ما را به نکته ای رهنمون می شود که نسخه قرآن ذکری است، حیات بخش برای هر کسی که در وجود او حیاتی الهی و انسانی باشد و موجب رشد او خواهد بود.
ناظر ستاد عالی مسابقات چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه خداوند در سوره فرقان آیه ۳۰ می فرماید: "وَقَالَ ٱلرَّسُولُ يَٰرَبِّ إِنَّ قَوۡمِي ٱتَّخَذُواْ هَٰذَا ٱلۡقُرۡءَانَ مَهجُورٗا پیامبر گفت: پروردگارا، به تحقیق قومِ من، این قرآن را به صورت متروکه گذاشتند." در ادامه گفت: در واقع پیامبر روز قیامت از اینکه قرآن در نزد امت او، مهجور مانده و به فراموشی سپردند، شکایت می کند.
وی افزود: قرآن نخواندن و آموزش ندادن، در قرآن تدبر نکردن، عمل نکردن به دستورات قرآن، موجب مهجور ماندن قرآن می شود و در هر بخشی کوتاهی کنیم مورد عقاب و شکایت پیامبر قرار می گیریم.
وی بیان کرد: نزول قرآن برای این است که ما سه مرحله را طی کنیم اول: قرآن را خوب بیاموزیم و تلاوت كنيم، دوم خوب بشويم و سوم خوب بدانيم و از معارف قران و حكمت ناب الهي بهره مند شويم و این فلسفه رسالت پیامبر است و در این راستا وظیفه داریم خوب بخوانیم، خوب عمل کنیم و خوب بشیم.
سعیدیان تصریح کرد: نظام حاکمیت به عنوان پیشقراول حرکت دینی و معرفتی جامعه موظف است این بستر را برای آحاد مختلف مردم فراهم کند که متاسفانه در آموزش و پرورش و دانشگاه در ارکان فرهنگی کشور این اهتمام جامع کمرنگ است اما یک سازمان در بین تمام ارگانها به موضوع فرهنگ ترویج و تبلیغ قرآن اهتمام دارد که از تطور خوب و سیر روبه رشد مناسبی برخوردار بوده است.
وی گفت: باید بدانیم اوقاف از اوایل انقلاب با مدیریت های مختلف مسئولین و رهنمود ها، ارشادات و تشویق های رهبر معظم انقلاب، موجب پیشرفت و گسترش این فرهنگ شده است و در حال حاضر اکثر قاریان، حافظان و مبلغان که در نغمات دینی و آیینی فعالیتی دارند انگیزه آنها از نوع نگاه این معظم له و تلاش هاي اين سازمان رو به تزاید گذاشت.
ناظر ستاد عالی مسابقات چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم افزود: برگزاری مسابقه ملی و بین المللی قرآن کریم، موجب شده جوانان و نوجوانان و افرادی که دل در گرو قرآن دارند با تشویق هایی که توسط این سازمان صورت می گیرد و با حمایت ها تشویق ها و ارشادات مقام معظم رهبری که همواره خود معلم راستین اسلام و قرآن بوده است، که برگرفته از توجه هات حضرت ولي عصر ارواحنا است، موجب شده تبلیغ قرآن در حوزه قرائت، حفظ و مدیحه سرایی دینی و رشته های دیگر و سایر نغمات رونق بیشتر پیدا کند.
وی با بیان اینکه برگزیده مسابقات بین المللی در پنجمین دوره مسابقات در رشته قرائت بوده و از کودکی در مسابقات شرکت می کرده است، گفت: مسابقات رو به پیشرفت و هر سال نکات و مطالب برای جذب حداکثری نوجوانان و جوانان صورت می گیرد و خوشبختانه از سال گذشته اعطای جوایز تناسب سازی و موجب انگیزه بیشتر شده است.
وی افزود: مکانیزه شدن داوری از طریق نرم افزار اتفاق خوبی بود که موجب صرفه جویی در اوراق کاریرگ های در اختیار داوران شد و این اوراق حذف شد، داوری راحت تر، صرفه جویی در زمان و از بین رفتن خطای داوری در نمرات با نشان دادن اختلاف نمرات داوران در هر رشته براي بررسي توسط ناظر فني مسابقه از دیگر مزیت های مکانیزه شدن می باشد و این طرح در استان ها قابل اجرا است اما باید زیرساخت آن فراهم شود.
سعیدیان بیان کرد: برگزاری مسابقات قران کریم در استان ها و شهرستان های کم برخوردار برای جذب نوجوانان و جوانان جهت درک بیشتر شیرینی ها و شهد گلهای بوستان قرآن می باشد.