از طرف دیگر در اردوگاه مقابل، اصولگرایان آماده حضور همه جانبه در انتخابات هستند و غلامعلی حداد عادل ضمن دفاع از عملکرد مجلس یازدهم، از آمادگی حمایت از نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم می گوید. این ها موضوعاتی هستند که در سیزدهمین بسته "از انتخابات چه خبر؟" روزنامه اترک خواهید خواند:
اثر «دوقطبی سازی کاذب» بر کاهش مشارکت در انتخابات
رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان سراسر کشور کلید واژه « پرهیز از دوقطبیهای کاذب» را به کار برده و تاکید کردند؛« برخی اظهارات در فضای مجازی و جدا کردن مردم تحت عناوینی مانند «طرفدار این یا آن»، واقعا جای گله دارد؛ کسانیکه دین و مبانی و انقلاب و ولایت فقیه را قبول دارند، با هر اختلاف سلیقه برادرهای شما هستند و نباید دچار دودستگی شد.» گرچه این بخش از بیانات رهبری خطاب به بسیجیان طرح شد اما پیشتر و بارها رهبری بر هرگونه دوقطبی سازی در فضای کشور تاکید کرده بودند.
اما وظیفه احزاب و جریانات سیاسی در آستانه انتخابات برای پرهیز از دوقطبی کردن فضای کشور از یک سو و وظیفه دستگاه های اجرایی و نظارتی برای جذب حداکثری و عدم ورود به قطبی سازی های سیاسی چیست؟
ناصر قوامی، نماینده مجلس ششم شورای اسلامی، درباره بیانات رهبری درخصوص پرهیز از دوقطبی سازی، به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: دو قطبیسازی در شرایطی که اگر هر دو قطب در جهت منافع ملی باشد، اشکال ندارد. اگر هدف هر دو قطب و هر دو جناح سیاسی حفظ منافع ملی است و میخواهند در جهت رفاه و آسایش مردم گام بردارند، این اشکال ندارد کما اینکه در کشورهای دیگر هم این امر وجود دارد. برای مثال آمریکا دو قطبی وجود دارد که یک قطب آن جمهوریخواه و قطب دیگر دموکرات هستند و یا در انگلستان دو قطب محافظهکار و کارگر وجود دارند. بنابراین اگر هر دو قطب مانند اصلاحطلبان و اصولگرایان در جهت حفظ منافع ملی و چارچوب نظام گام بردارند، این موضوع اشکالی ندارد. اما چنانچه یک قطب اصلاً نظام و حکومت را قبول نداشته باشد و قطب دیگر قبول داشته باشد، آن قطبی که نظام را قبول ندارد، در انتخابات مشارکت نمیکند و این اتفاق خوبی نیست.
وی درباره تاثیر دوقطبی سازی های کاذب در کاهش مشارکت، گفت: همانطور که گفتم در بحث دو قطبی بودن، اگر هر دو قطب در جهت منافع ملی حرکت کنند، قطعاً در انتخابات هم شرکت میکنند اما اگر به آن صورت دو قطبی باشد که یک قطب اصلاً نظام، چارچوب نظام و ساختار نظام را قبول نداشته باشد، طبعاً در انتخابات شرکت نمیکنند و اگر این طور دو قطبی باشد، موجب میشود که مشارکت مردم در انتخابات به شدت کاهش پیدا کند.
این چهره سیاسی تاکید کرد: به هر صورت نظر و هدف ایشان این بوده که همگان در انتخابات شرکت کنند چرا که این مشارکت حداکثری موجب قوت و قدرت نظام میشود.
قوامی ادامه داد: همانطور که گفتم دو قطبی بودن بد نیست. اصلاحطلبان و اصولگرایان در مجلس ششم رقابت داشتند و اکثریت اطلاحطلب وارد مجلس شدند. اما از انتخابات دوره هفتم به بعد، اصلاحطلبان را رد صلاحیت و حذف کردند و هر اصلاحطلبی که در هر حوزه انتخابیه دارای رأی بود و مردم او را قبول داشتند را رد صلاحیت کردند. یعنی این قطبی که نظام را هم قبول داشتند و در چارچوب آن حرکت میکردند را جدا و حذف کردند. الان هم هیچ اصلاحطلب شناسنامهداری اصلا در این انتخابات ثبتنام نکرده است. بنابراین وقتی یک قطب را به این صورت رد صلاحیت و جدا کردند، یک آسیب برای جمهوری اسلامی محسوب میشود.
نماینده اسبق مجلس گفت: حذف یک قطب در انتخابات باعث ریزش آرا و کاهش مشارکت در انتخابات می شود کما اینکه در دوره قبل آن طور که خود وزارت کشور اعلام کرد زیر ۵۰ درصد مشارکت داشتند و بیش از ۴ میلیون آرای باطله به صندوقها ریخته شد. به نظرم این دوره هم وضعیت به همین صورت است و مشارکت بسیار پایین خواهد بود مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد.
حداد عادل: مجلس یازدهم آماج حملات برخی جریانات سیاسی است.
غلامعلی حدادعادل رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در نشست تبیین عملکرد مجلس انقلابی و آشنایی با اقدامات مجلس یازدهم که صبح امروز چهارشنبه، ۸ آذر ماه توسط شورای ائتلاف نیروهای انقلاب با شرکت ۴۰۰ نفر از نیروهای جوان و متعهد و متخصص از سراسر کشور و با حضور دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه توفیق این را داشته ام که از سال ۱۳۳۷ در خدمت شهید آیت الله بهشتی (ره) باشم و در شورای مرکزی حزب جمهوری اسلامی نیز عضویت داشتم، گفت: راه ما، ادامه راه شهید بهشتی (ره)، شهید مطهری (ره) بوده و ما مقام معظم رهبری را پرچمدار این راه دانسته و بر مسیر ولایت فقیه تکیه و تأکید داریم و شعار ما عقلانیت، عدالت و معنویت بوده و بینش ما بر اساس بینش شهیدان بهشتی (ره) و مطهری (ره) است.
وی در ادامه به دستاوردهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: در طول بیش از ۴۰ سال بعد از انقلاب، هماهنگی امروز میان قوای سه گانه و پیروی که میان آنها از رهبری وجود دارد، بی سابقه است که باید آن را مغتنم بشمریم. منظور از هماهنگی این نیست که در مسائل کشور حتماً سران قوا یک تفکر داشته باشند بلکه ممکن است اختلاف نظر و سلیقه وجود داشته باشد که امری طبیعی است اما بنای قطعی آنها بر این است که امور را همدلی، همفکری و مشورت پیش برده و به نتیجه برسند.
حداد عادل با بیان اینکه از تفاوت تفکر رؤسای قوا نباید هراس داشت بلکه یک فرصت برای حل بهتر مشکلات کشور است، عنوان کرد: بنده با سابقه حضور ۱۶ ساله در مجلس، با ماهیت آن آشنایی دارم و به مشکلات آن واقف هستم. مصوبات مجلس زودبازده نیست که باید به آن توجه داشت. سرعت اجرا و بازدهی مصوبات مجلس با مصوبات دولت متفاوت است. زمان اثرگذاری تصمیم رئیس جمهور، استاندار، فرماندار و نمایندگان مجلس با یکدیگر متفاوت است.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی سرعت کار مجلس را تصویب حداکثر ۴۰ قانون دانست وافزود: هر قانون نیز ممکن است برای چند ماه یا در مواردی چند سال میان کمیسیونهای تخصصی، صحن، شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت در رفت و آمد باشد و در نهایت تدوین و ابلاغ آئین نامه اجرایی آن در دولت نیز زمان بر است، لذا اجرای یک قانون نیازمند صبر و گذر زمان است.
وی با اشاره به اینکه مجلس یازدهم کارهای بزرگی در طول دوره فعالیت خود داشته و بسیار با دولت هماهنگ بوده است، گفت: نخستین هماهنگی در جریان بررسی قانون برنامه هفتم توسعه با مدیریت دکتر قالیباف و همت نمایندگان، هماهنگی خوبی میان مجلس و دولت شکل گرفت. نمونه دیگر هماهنگی میان دو قوه، توزیع کالابرگ الکترونیکی است که در حال حاضر ۷ دهک جامعه میتوانند ۱۱ قلم کالای اساسی که اخیراً میوه و سبزی نیز به آن اضافه شده است را با قیمت ثابت خریداری کنند که اقدامی مثبت بوده و فشار تورم و گرانی را از سبد کالای مصرفی خانوادههای مستضعف تا ۷ دهک کاهش داده است.
حداد عادل با بیان اینکه مجلس آماج حمله است، گفت: هنوز لایحه بودجه به مجلس تقدیم نشده اما رقبای سیاسی سیاه نمایی را درباره مجلس یازدهم انجام میدهند که به آن واقف هستیم.
وی با اشاره به اینکه ما در انتخاب نمایندگان تمام تلاش خود را کردیم تا مجلسی انقلابی تشکیل شود، عنوان کرد: خرسندیم که توانستیم از این مجلس، لبخندی بر لب مقام معظم رهبری بنشانیم لذا کلیت مجلس را انقلابی میدانیم.
رئیس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی در پایان با اشاره به معیارهای مجلس انقلابی در دوره آینده، گفت: ما تفکر و ضوابطی درباره نمایندگانی که باید در مجلس آینده حاضر شوند تا یک مجلس انقلابی داشته باشیم، داریم که در وقت مناسب درباره آن توضیح خواهیم داد. از همه شما درخواست دارم که جدی، با تلاش و جهادگونه پای کار انقلاب بایستیم و برای آن کار کنیم.