ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

اترک بررسی کرد:

«صولت مرتضوی» از مجلس رای اعتماد می‌گیرد؟

گروه سیاسی: حجت عبدالملکی نخستین وزیر کابینه سیزدهم بود که از دولت خارج شد. او که پیش از مقام وزارت در قامت یک کارشناس اقتصادی و پس از آن داور مسابقه میدان شناخته می شد، پیش از اینکه عمر دولت ابراهیم رئیسی به یک سالگی برسد یعنی در 24 خرداد ماه، از وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی استعفا کرد. دوران کوتاه وزارتش با حواشی فراوانی رو به رو بود. جایی عنوان می کرد که با یک میلیون تومان می توان شغل ایجاد کرد و اگر جوانان نمی‌توانند این کار را انجام دهند به دلیل عدم آموزش است یا اینکه در یکم شهریورماه ۱۴۰۰ در صحن علنی مجلس و در دفاع از برنامه‌های خود برای تصدی این وزارت‌خانه گفت: افتخار دارم که بیش از نیمی از عمر ۴۰ ساله‌ام را کار اجرایی انجام داده‌ام. او حتی وعده ساخت لامبورگینی ایرانی نیز داده بود تا اینکه نارضایتی عمومی کارکنان شاغل در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابت پایین ماندن دریافتی ماهانه، نارضایتی شماری از نمایندگان مجلس و اعتراضات کارگران بازنشسته به نحوه افزایش مستمری سال ۱۴۰۱ سازمان تامین اجتماعی به دلایلی برای استعفای وی و خروج از کابینه دولت تبدیل شد.

اگرچه عمر وزارت عبدالملکی به یکسال هم نرسید اما او شاید به اندازه عمر 40 ساله خود برای دولت حاشیه ایجاد کرد و البته مجموعه اقدامات او در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز به حدی نبود که بتواند به ماندگاری بلند مدت او در کابینه منجر شود.

در نهایت نیز در متن استعفای خود خطاب به آیت‌الله رئیسی، نوشت: "با سلام و تحیات و آرزوی توفیق و عافیت؛ ضمن تشکر از حسن نظر جنابعالی به اینجانب جهت تصدی مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و قدردانی از اعتماد مجلس محترم شورای اسلامی، به‌ منظور افزایش هماهنگی در دولت، استعفای خود را از این سمت اعلام می‌نمایم.

اینجانب در طول حدود ۳۰۰ روز فعالیت در این وزارتخانه، همه تلاش خود را برای خدمت صادقانه به مردم عزیز کشور به‌کار بستم و از همراهی صمیمانه همکاران این وزارتخانه در این مدت تشکر می کنم. خود را سرباز کوچک نظام اسلامی و دولت مردمی میدانم و تا پای جان در مسیر تحقق آرمان‌های رفیع آن و تحقق اهداف گام دوم انقلاب اسلامی مجاهدانه تلاش خواهم کرد و از هیچگونه خدمتی در این عرصه فروگذار نخواهم کرد ان‌شاءالله."

هر چند که او اعلام کرد برای افزایش هماهنگی در دولت، از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی استعفا داده است اما 4 ماه گذشت تا دولت توانست فرد دیگری را به عنوان وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به مجلس دعوت کند. البته از 24 خرداد گمانه زنی ها برای مسند وزارت کار بالا گرفت، پرویز فتاح رییس بنیاد مستضعفین، سعید محمد رییس مناطق آزاد، محمدرضا فرزین از نام هایی بودند که در محافل سیاسی و رسانه ها به عنوان جایگزین عبدالملکی به گوش می خوردند اما در نهایت سید ابراهیم رئیسی محمد هادی زاهدی وفا را نخست به عنوان سرپرست و سپس به عنوان وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی به مجلس معرفی کرد.

بر این اساس در جلسه علنی روز سه شنبه 12 مهر بررسی صلاحیت محمدهادی زاهدی‌وفا برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان آرای خود را اعلام کردند.

در دور اول شمارش، زاهدی وفا با اختلاف مرزی آرا، رای اعتماد مجلس را به دست آورد که با اعتراض برخی نمایندگان به بازشماری آرا رفت. سلیمی عضو هیات رئیسه مجلس نیز گفت: زاهدی وفا در بازشماری آرا، با یک رای اختلاف رای اعتماد مجلس را به دست نیاورد.

در بازشماری آرا، زاهدی وفا 136 رای موافق و 125 رای مخالف و 9 رای ممتنع کسب کرد که بنا به اعلام رئیس مجلس گزینه پیشنهادی دولت نتوانست رای اعتماد مجلس را کسب کند.

طبق بند «ه» ماده 117 آیین نامه داخلی مجلس، گزینه پیشنهادی باید اکثریت مطلق حاضران در جلسه مجلس را کسب کند که بنا به این ماده زاهدی وفا با یک رای کمتر از حد نصاب، از تصدی وزارت کار کنار رفت. نکته‌ای که وجود دارد این است که حاضران در جلسه مبنای محاسبه باید قرار گیرد که علاوه بر 270 نماینده‌ای که در رای‌گیری شرکت داشتند 2 نماینده دیگر هم در جلسه حاضر بودند که در رای‌گیری مشارکت نکردند. بنابراین مبنای محاسبه اکثریت عدد حاضران در جلسه یعنی 272 نماینده است که گزینه پیشنهادی حداقل باید 137 رای موافق را اخذ می‌کرد.

بنابراین پس از اینکه زاهدی وفا هم نتوانست به وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برسد گمانه زنی ها بار دیگر بالا گرفت.  این بار پس از اینکه  سید احسان خاندوزی طی حکمی نصراله ابراهیمی را به عنوان سرپرست دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی منصوب کرد، نام سعید محمد این بار برای 3 وزارتخانه، محتمل شد. از یک سو زاهدی وفا نتوانست رای اعتماد مجلس را جلب کند از سوی دیگر رستم قاسمی به عنوان وزیر راه و شهرسازی به علت بیماری قصد بازنشستگی دارد از طرفی وزارت صمت در کش و قوس فراوانی به سر می برد و مجلس بار دیگر تصمیم دارد استیضاح فاطمی امین را به جریان اندازد.

این گمانه زنی ها ادامه داشت تا اینکه معاون امور مجلس رئیس جمهور از معرفی وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: آیت الله رئیسی در نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی دکتر سید صولت مرتضوی را به عنوان وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی کرده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور گفت: به پیوست نامه معرفی وزیر پیشنهادی تعاون کار و رفاه اجتماعی، خلاصه ای از رزومه کاری و نیز رئوس برنامه های دکتر مرتضوی نیز به مجلس ارسال شده است.

معاون رئیس جمهور گفت: آقای مرتضوی سابقه مدیریت از بخشداری و معاون فرمانداری تا استانداری و معاونت سیاسی وزارت کشور برخوردار بوده است.

وی با بیان اینکه تنوع و سطوح مسئولیت های اجرایی آقای مرتضوی به گونه ای است که بخوبی از عهده مسئولیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی  برمی‌آید، اظهارکرد: ایشان شهردار کلان شهری همچنین مشهد مقدس بوده است و در آستان مقدس رضوی مدیرعامل سازمان موقوفات و در بنیاد مستضعفان نیز رئیس سازمان اموال و املاک بنیاد بوده است.

معاون رئیس جمهور گفت: مرتضوی همچنین یک چهره رسانه ای است که مدتی مدیرمسئول روزنامه حمایت و دبیرکل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان بود.

معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: عضویت و ریاست هیات مدیره بنیاد تعاون قوه قضاییه و آزادراه تهران-شمال از دیگر مسئولیت های ایشان است.

حسینی در پایان گفت: سید صولت مرتضوی همچنین از آغاز دولت سیزدهم معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری است که مسئولیت سفرهای استانی و پیگیری مصوبات سفرهای استانی را به عهده داشته و تعامل گسترده ای با نماینده مجلس شورای اسلامی دارد که نمونه آن دیدارهای متعدد ایشان با مجامع استانی نمایندگان است.

به گزارش اترک، باید دید که مجلس درباره صولت مرتضوی چه تصمیمی خواهد گرفت و آیا سعید محمد می تواند خود را به یکی از 2 وزارتخانه راه و شهرسازی و صمت برساند یا خیر؟!

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه