ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

تهیه سند تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین خراسان شمالی

اترک: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین نام‌گذاری شده و مسئولان کشوری و استانی در بخش‌های مختلف سعی در تحقق این شعار دارند و خراسان شمالی هم از این امر مستثنا نیست.

به گزارش اترک، خراسان شمالی، استانی در خطه شمال شرق کشور و راه اتصالی دونقطه زیارتی خراسان شمالی و سیاحتی شمال کشور محسوب می‌شود که در کنار قابلیت‌های متعدد خود، وجود محدودیت‌هایی سبب شده تا از پتانسیل‌های توسعه این استان بهره‌برداری شایسته‌ای صورت نگیرد.

کمبود منابع آب، عدم تناسب شبکه‌های ارتباطی، زیرساختی و زیربنایی با قابلیت‌های استان، کمبود نیروی انسانی متخصص در سطوح مختلف و متناسب با نیاز استان و... سبب شده تا خراسان شمالی با گریز و مهاجرت بسیاری از جوانان به سایر شهرها مواجه شود.

با اینکه تاکنون اقدامات و برنامه‌های متعددی برای رفع مشکلات و حرکت به‌سوی توسعه در استان اتخاذشده اما آن‌طور که باید نتایج خوبی حاصل نشد به همین دلیل، بهره‌برداری از توانمندی‌ها و رفع محدودیت‌های موجود در خراسان شمالی نیازمند برنامه راهبردی جدیدی است.

این‌طور که به نظر می‌رسد یکی از این راهبردهای توسعه، مبتنی بر دانش، علم و فناوری و ارتقای مؤلفه‌های اقتصاد دانش‌بنیان است.

اقتصاد دانش‌بنیان شکلی از نظام اقتصادی مستقر در منطقه است که با تحلیل ظرفیت‌ها، ویژگی‌ها و استعدادهای دانشی و فناورانه در استان و با انتخاب اولویت‌های راهبردی می‌تواند برای توسعه دانش‌بنیان در جهت رشد استان حرکت کرد.

اقتصاد دانش‌بنیان را شاخصه عصر چهارم صنعتی شدن نامیده‌اند. بنا به تعریف؛ اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصادی است که در آن دانش، کلید اصلی رشد اقتصادی است و در آن دانش کسب، تولید و انتشار پیدا می‌کند و به‌صورت کارا و مؤثری در افزایش توسعه اقتصادی اسـتفاده می‌شـود.

+تأثیر سند دانش‌بنیان بر کاهش بیکاری

بیماری، عدم اشتغال، ازدیاد جوانان جویای کار، افزایش فارغ‌التحصیلان بیکار و... سال‌هاست که دغدغه جوامع بوده و برای استانی مانند خراسان شمالی که در تمام شاخص‌ها عقب‌ماندگی دارد، این دغدغه جدی‌تر از سایر نقاط کشور است.

اما اگر برنامه‌ای راهبری و پیگیری جدی اجرای آن تدوین شود به‌طور حتم سطح این دغدغه مهم برای مردم خراسان شمالی که هیچ‌گاه درآمد و مخارج آن‌ها باهم همخوانی ندارد، کاهش خواهد یافت.

با تهیه یک برنامه نظام‌مند و پیگیری اجرای آن، اشتغال ایجاد می‌شود که علاوه بر رفع دغدغه مردم، موجب جلوگیری از مهاجرت افراد به سایر نقاط کشور خواهد شد

بررسی وضعیت نرخ بیکاری در خراسان شمالی قابل‌تأمل است و باید پرسید چرا با تمام ادعاهایی که درزمینه ایجاد اشتغال می‌شود، باز باید چنین وضعیت غیرقابل درکی وجود داشته باشد؟

+تهیه سند دانش‌بنیان در خراسان شمالی

اخیراً یکی از مسئولان استانی خراسان شمالی در گفتگو با ما از تهیه سند تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین خبر داده که به تشریح این خبر خواهیم پرداخت.

پارسی پور، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی در گفتگو با ما با اعلام این خبر گفته است: «راهبردهای حرکت به سمت اشتغال دانش‌بنیان و تولید، محورهای این سند هستند. بنای ما در استان بر حمایت از تولید دانش‌بنیان است. مدیران کل استانی مصوبات درون‌سازمانی خود را برای تحقق شعار سال ارائه دهند تا بتوانیم در سطوح استانی بر روی آن کار عملیاتی کنیم.

این در حالی است که تاکنون نیازهای دستگاه‌های اجرایی استان اخذشده و ماهم پتانسیل‌های مورد استفاده خود در بخش‌های مختلف را در کنار آن‌ها قرار می‌دهیم.

در تهیه این سند، منابع بخش خصوصی و دولتی برآورد شده و این سند نشان می‌دهد که کدام بخش و شهرستان می‌تواند در تحقق رشد هفت‌درصدی اقتصادی خراسان شمالی کمک کند.

همچنین برای تهیه این سند، مزیت‌های شهرستان‌های استان در نظر گرفته‌شده که باید تقویت شوند تا محرک توسعه در منطقه خودشان باشند.

پیش‌بینی می‌شود با تسهیلات پرداختی و مشوق‌هایی بر اساس ظرفیت‌های قانونی شدن اقتصادی استان با این سند محقق شود.

متولی تهیه سند، دانشگاه معین خراسان شمالی یعنی دانشگاه بجنورد است که ما هم اطلاعات در دسترس خود را در اختیار این دانشگاه قرار می‌دهیم تا اقدامات را آغاز و سند هر چه زودتر تهیه و تدوین شود.»

 

+نرخ بیکاری در خراسان شمالی بالاتر از کشور

مهدی اسلام‌خواه سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی هم طی دو ماه گذشته گفته بود که: «طی سال گذشته ۲ هزار و ۲۶۰ نفر در استان درخواست بیمه بیکاری دادند که ۴۸۵ پرونده منجر به سازی شد.

در اسفندماه ۹۱۳ نفر مقرری بیمه بیکاری دریافت کردند. طی سال گذشته نرخ بیکاری خراسان شمالی ۹.۷ درصد بود درحالی‌که این عدد از میانگین کشور ۰.۵ درصد بالاتر است. طی سال گذشته ۸ هزار و ۵۵۵ شغل باید ایجاد می‌شد که این عدد تا ۸ هزار و ۹۰۰ شغل محقق شد.»

بااین‌حال، مسئولان خراسان شمالی هرساله، با تعیین شعار سال در تکاپوی برنامه‌ریزی و تحقق آن به هر نحوی هستند، بااینکه تلاش بسیاری دارند اما برنامه‌هایشآن ‌طوری است که هیچ‌گاه جامه عمل به خود نمی‌گیرد و بازهم تنها افرادی که از بی برنامه‌گی، شتاب‌زدگی، عدم تأمل کافی و... مسئولان ضربه می‌بینند مردم هستند که امیدواریم امسال این‌گونه نباشند و مسئولان به معنای واقعی و بدون هیچ‌گونه شتاب‌زدگی در جهت رفع دغدغه مردم که همان اشتغال و مسائل اقتصادی است گام بردارند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه