حدود و رسالت مطبوعات /معضلات و چالشهای مطبوعات در استان
اترک/مصیبی دهکردی: در دنیای امروز کمیت و کیفیت مطبوعات شاخص و معیار روشنی برای سنجش رشد و توسعه فرهنگی اجتماعی و سیاسی جوامع محسوب می شود . تنوع مطبوعات از حیث گرایشهای سیاسی و فرهنگی و کثرت آنها هم از لحاظ تیراژ و زمینه انتشار ملاک روشنی است که بلوغ و رشد فرهنگی اجتماعی و سیاسی جامعه را در معرض قضاوت قرار می دهد . پر واضح است که کثرت گرایی مطبوعات بر حسب حدود و معیارهای قانونی در هر جامعه تعریف و تبین می گردد و سلیقه فردی در تعریف و یا تحدید تنوع گرایشهای سیاسی و فرهنگی جایگاهی ندارد و یا بهتر بگوئیم نباید داشته باشد .
پس از پیروزی انقلاب و شکسته شدن دیوار استبداد و اختناق شاهنشاهی ، جامعه ما راه پیشرفت و توسعه فرهنگی و سیاسی را از طرق گوناگون منجمله از طریق مطبوعات متنوع و گسترده آغاز کرد . برهه پس از انقلاب و همچنین دوره ی پس از جنگ تحمیلی هر یک دورانی متمایز ی بودند که در خلال آن تحولات قابل توجهی در عرصه توسعه مطبوعات رخ داد . اما باید اذعان کنیم که مطبوعات کشورمان تاکنون به دلایل عدیده بویژه شرایط دشوار چند سال اخیر متناسب با افزایش نیازها و ظرفیتهای فرهنگی سیاسی و اجتماعی جامعه به پیشرفت مطلوب و چشمگیر نائل نشده اند . چه بسا در بیشتر زمینه ها شاهد آسیب ها و رشد موانع در جامعه مطبوعات هستیم . این آسیب ها با توجه به شرایط متغیر جامعه فرصت بروز و ظهور جدی پیدا کرده اند .
معضلاتی نظیر روش ادبیات خشونت و تخریب ( در نقد و انتقاد یکدیگر و یا حتی حمایت از کسی یا چیزی ، صد البته روش انتقاد غیر منصفانه و تخریبی آثار بدی هم در پی دارد که پیش از همه گریبان عاملان آنرا خواهد گرفت و چه خوبست منتقدان در روش انتقاد خود تجدیدنظر کنند که به نفع همه است ) آستانه پایین تحمل پذیری ، ضعف یا فقدان نهادهای مستقل و نیرومند مطبوعاتی ، سطح نازل مطبوعات تخصصی ، روستایی و محلی ، اقتصتد ضعیف و سست مطبوعات و عدم رعایت توزیع منابع درآمدی بین مطبوعات و بالاخره آفت سطحی نگری ، عامه پسندی و ابتذال از جمله علل و عواملی هستند که رشد موزون و مطلوب مطبوعات را کند و یا در پاره ای موارد جدا به مخاطره می افکند .
در هرحال و با صرف نظر از آنچه گذشت مقابله و درمان این ناهنجاریها به عنوان میراث گذشته از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در استان مدیر جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است ! همراهی همگان اعم از پیشکسوتان دلسوز و مطبوعات متعهد برای درمان آنچه که در مطبوعات بروز یافته عامل و گام مهمی است که درکنار برخوردهای قانونی امید است به حل این معضل بینجامد .