ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

۳۰ درصد معتادان نمی‌دانند با «یکبار مصرف» معتاد می‌شوند

 

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به نتایج یک پژوهش گفت: از کسانی که سؤال کردند «چرا معتاد شدید؟»، بیش از ۳۰ درصد گفتند ما نمی‌دانستیم با یکبار مصرف معتاد می‌شویم و بیش از ۳۰ درصد دیگر گفتند نتوانستیم در قبال همسالان که به ما پیشنهاد دادند، مقاومت کنیم و "نه" بگوییم.

به گزارش اترک، سردار اسکندر مؤمنی در نشست تخصصی تبیین برنامه‌ها و سیاست‌های راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به طرح یاریگران زندگی بیان کرد: خلاصه طرح یاریگران زندگی این است که همه به هم کمک کنیم؛ آن‌هایی که معتاد شدند نجات پیدا کنند و آنهایی که در معرض آسیب هستند به این بلیعه دچار نشوند؛ این دو امر پیشگیری و کمک به معتادان جز با مشارکت اجتماعی و حضور خیران محقق نمی‌شود.

وی گفت: در کنار کشوری زندگی می‌کنیم که حدود ۹۵ درصد تریاک جهان را تولید می‌کند. در ۲۰ سال گذشته در کشور افغانستان تولید مواد مخدر حدود ۵۰ برابر شده و اقتصاد آن نابود شده و امنیت از آنجا رخت بر بسته است. زمین‌های زیر کشت را توسعه دادند.

 

+ ورود فناوری تولید مخدرهای صنعتی از اروپا به افغانستان

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر یادآور شد: از سوی دیگر شاید تصور شود که فقط در افغانستان مواد مخدر تولید و ترانزیت می‌شود، این در حالیست که در دهه اخیر بالعکس شده یعنی مواد اولیه، دانش و فناوری تولید مواد مخدر صنعتی از کشورهای اروپایی به افغانستان می‌آید و در آنجا تبدیل به مواد مخدر صنعتی شده و دوباره توزیع می‌شود؛ یعنی یک جریان دوسویه‌ای وجود دارد و این اذعان رسمی سازمان ملل است که ما از یک طرف کشت و تولید مواد مخدر سنتی در افعانستان را داریم و از سوی دیگر مواد اولیه و دانش و فناوری تولید مواد مخدر صنعتی از کشورهای اروپایی به افغانستان می‌آید و تبدیل به مواد مخدر صنعتی می‌شود.

مؤمنی با بیان اینکه ما با پدیده بسیار پیچیده‌ای مواجه هستیم گفت: در سالهای گذشته در حوزه مقابله درست عمل کردیم، اما در حوزه‌های فرهنگی، پیشگیری و توانمندسازی و کارافرینی در دهه‌های گذشته کمی غفلت کردیم. یک مؤلفه به تنهایی ما را به نتیجه نمی‌رساند.

مؤمنی گفت: اکنون بخشی از انتظار از دولت و حاکمیت این است که باید تلاش کنیم مواد مخدری وارد نشود تا کسی مصرف نکند؛ این انتظار به حق و لازم است. زمانی این ما را به سامان می‌رساند که در کنار آن به امر پیشگیری، درمان و توانمندسازی و اشتغال آفرینی هم توجه کنیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با بیان اینکه مواد مخدر بسیار پیچیده است، گفت: شاید تصور شود منشأ همه اینها نداشتن شغل است. بخش عمده آن درست است؛ آمارها و پژوهشهای داخلی و بین المللی نشان می‌دهد که بیش از ۵۰ درصد معتادان شاغل هستند یا دغدغه شغل ندارند و نشان می‌دهد که ما با پدیده بسیار پیچیده مواجه هستیم.

وی معتقد است: بهترین کار ممکن این است که نگذاریم کسی وارد این چرخه شود و اقدامات پیشگیرانه و آگاهی بخشی را در اولویت قرار دهیم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اینکه هیچ دولتی در دنیا نمی‌تواند آسیبهای اجتماعی و مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد را به تنهایی ایجاد کند، گفت: باید کمک و به هم یاری کنیم که کسی به سمت مواد مخدر نرود.

مؤمنی با اشاره به طرح یاریگران زندگی گفت: درصد نرخ شیوع در جوانان و نوجوانان و دانش آموزان ۲.۱ است. هرچند که از دنیا بسیار پایین‌تر هستیم و این نرخ متوقف شد، اما باز برای خودمان درصد بالایی است که گاهی با یک کار اجتماعی و فرهنگی و ورزشی می‌توان جلوی اعتیاد را بگیریم.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ادامه با اشاره به نتایج یک پژوهش گفت: از کسانی که سؤال کردند «چرا معتاد شدید؟» بیش از ۳۰ درصد گفتند ما نمی‌دانستیم با یکبار مصرف معتاد می‌شویم و بیش از ۳۰ درصد دیگر گفتند نتوانستیم در قبال همسالان که به ما پیشنهاد دادند، مقاومت کنیم و "نه" بگوییم.

وی با بیان اینکه در طرح یاریگران زندگی تمرکز ما بر آموزش و پرورش بود، در ادامه به انعقاد تفاهم نامه برای اجرای این طرح با همکاری آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه