ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

شب عید امسال بدون سبزی پلو با ماهی

ماهی پر

اترک_ گروه اقتصادی: در آستانه نوروز، محصولات پروتئینی از مرغ و گوشت گرفته تا تخم مرغ، بازاری تقریباً آرام و با ثبات را می‌گذرانند، اما با وجود توصیه‌های معاون اول رئیس جمهور مبنی بر کنترل قیمت‌ها،‌ برخی محصولات بیشتر از نرخ مصوب به فروش می‌رود. بررسی‌های میدانی از بازار محصولات پروتئینی حاکی از آن است که قیمت‌ها تقریبا با ثبات است و یا نوسان کمی دارند، قیمت مرغ روند ثابت خود را طی می‌کند و کیلویی 31 هزار تومان همان نرخ مصوب دولت در مغازه‌ها و فروشگاه‌های سطح شهر فراوان عرضه می‌شود، مرغ منجمد هم در مراکز توزیع دولتی کیلویی 20 هزار تومان است و البته صف‌هایی برای خرید این کالا وجود دارد.

گزارشهای میدانی حاکی است‌ قیمت مرغ تقریبا در همه نقاط شهر به نرخ مصوب عرضه می‌شود و هیچ کمبودی در مغازه‌ها وجود ندارد، مسئولان هم از افزایش تولید خبر می‌دهند که نسبت به قبل رشد داشته است، سالانه 2 میلیون و 500 هزار تن مرغ در کشور تولید می‌شود و ایران جایگاه دهم تولید دنیا را دارد و در مقاطعی صادرات هم داشتیم، ظرفیت تولید در کشور بیش از 2 میلیون و 700 هزار تن است و نژاد ایرانی معروف به «آرین» در کشور وجود دارد که نقش ضد تحریم دارد یعنی با توسعه آن در کشور وابستگی به نژادهای انگلیسی و آمریکایی کاملا قطع می‌شود. قطعه فروشی مرغ با قیمت‌های گران‌تر همچنان مشکل عمده در بازار مرغ است که با قیمت های 2.5 برابر قیمت واقعی مرغ عرضه می‌شود و فیله مرغ کیلویی 69 هزار تومان به فروش می رود؛ دولت یک بار اسفند 99 قطعه فروشی را به دلیل تاثیر روانی که در بالا بردن قیمت مرغ داشت ممنوع کرد که آن زمان قیمت مرغ تا کیلویی 45 هزار تومان افزایش یافته بود و البته هشدار مسئولان بهداشتی هم در این ممنوعیت تاثیر داشت که می‌گفتند عاملی برای توزیع ویروس کرونا است.

بازار گوشت از تب و تاب گرانی افتاد اما همچنان بالاست

قیمت گوشت از تب و تاب گرانی تا حدودی افتاده و بازار کم نوسانی را طی می‌کند اگر چه هنوز این قیمت‌ها برای مردم با درآمد پایین هنوز بسیار بالاست، قیمت گوشت چند هفته پیش تا کیلویی 300 هزار تومان هم گفته شده بود که البته در فروشگاه‌ها، بسته بندی شده و قسمت های خاص دام بود. در منطقه 19 تهران گوشت ران گوسفندی به عنوان گرانترین نوع گوشت، کیلویی 195 هزار تومان به فروش می‌رود، ران گوساله هم 165 هزار تومان به فروش می‌رود البته گوشت گوسفندی شقه‌ای کیلویی 120 هزار تومان است. در این میان رئیس تامین دام کشور از وجود 7 میلیون دام مازاد در کشور خبر می‌دهد که می تواند اطمینان خوبی به مردم از بابت تامین و قیمت در ماه‌های آتی بدهد.

به گفته منصور پوریان‌ 28 هزار راس صادرات دام زنده سبک و 100 هزار راس هم توسط شرکت پشتیبانی امور دام کشور خریداری شده است، علاوه بر این، 7 میلیون راس دام مازاد هم وجود دارد. دولت چندی پیش صادرات دام زنده را ممنوع کرد تا فشار از روی قیمت گوشت برداشته شود اما این مسئول همچنان اصرار دارد که سیاست دولت اشتباه بوده و باید صادرات دام برقرار شود.

تخم مرغ از نرخ مصوب تبعیت نمی‌کند

گزارشهای میدانی نشان می‌دهد که قیمت هر شانه تخم مرغ 53 هزار تومان عرضه می‌شود که از نرخ مصوب 10 هزار تومان بالاتر است. وزارت جهاد کشاورزی در پایگاه اطلاع‌رسانی خود قیمت هر شانه تخم‌مرغ را برای خریدار شانه‌ای 43 هزار تومان در نظر گرفته و اعلام کرده است که اگر کسی از این قیمت های تخطی کند برخورد می شود، اما واقعیت بازار غیر از این است و برخوردی هم با گرانفروشان نمی شود.

ماهی در دور گرانی

بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت ماهی قزل آلا در بازار تهران کیلویی 75 هزار تومان است، ایران در تولید این ماهی مقام نخست دنیا را دارد، تولید ماهی های پرورشی هم در استخر یا در قفس داخل دریا روز به روز بیشتر می شود. تولید‌کنندگان می‌گویند قیمت ماهی نسبت به قیمت گوشت پایین تر است یعنی قیمت آن در مقایسه با دیگر کالاها مسیر افزایش را می‌پیماید، سرانه مصرف ماهی در کشور حدود 10 کیلوگرم و نصف دنیا است در حالی که همواره از سوی کارشناسان بهداشتی مصرف گوشت ماهی توصیه می شود اما قیمت گران یکی از دلایل کاهش سرانه مصرف است؛ در بازار خبری هم از ماهی تیلاپیای وارداتی که ماه‌ها پیش ویترین مغازه را پرکرده بود نیست. مغازه‌داران می گویند این نوع ماهی خیلی گران شده است و مردم توان خرید ندارند آن زمان هم برای خیلی جای سئوال بود که با این همه ظرفیت تولید در ایران که جایگاه نخست تولید قزل آلای دنیا را دارد و ظرفیت بسیار خوبی در سایر آبزیان دارد چرا باید ماهی وارد شود؟‌ ماهی تیلاپیا منتقدانی در داخل داشت که می‌گفتند به محیط زیست آسیب می زند با این حال رئیس شیلات سابق تولید آن را در چهار استان کلید زد.

فروشندگان نیز می‌گویند عرضه ماهی در شهرهای ساحلی آنقدر کم است که مردم باید آن را گران بخرند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت ماهی حلوا سفید در بازار به کیلویی ۴۰۰ هزار تومان رسید. قزل‌آلا نیز در مراکز عمده‌فروشی با قیمت ۶۱ هزار تومان عرضه می‌شود.

بازار راکد فروش

در همین رابطه، مسئول آبزیان اتحادیه فروشندگان مرغ و ماهی گفت: اکنون بازارهایی مانند شیرینی و ماهی به خاطر افزایش قیمت راکد است. اما مردم اگر شیرینی نخورند ایرادی ندارد اما امگا ۳ برای بدن ضروری است.

فخرالدین احمدی توضیح داد: پزشکان سلامت می‌گویند در هفته باید سه وعده ماهی مصرف شود این در حالی است که با توجه به قیمت‌ها، مردم توان خرید ندارند. از این‌رو ماهی از سفره شب عید مردم حذف شد.

او ادامه داد: قیمت مرغ را واردات مرغ‌های منجمد از ترکیه و برزیل متعادل کردیم. حالا هم دولت برای افزایش قدرت خرید مردم باید برنامه‌ای جهت واردات ماهی و کنترل نرخ‌ها داشته باشد.

قیمت‌ ماهی در بازار چند؟

احمدی در مورد قیمت مرغ و ماهی گفت: نرخ مصوب مرغ در بازار به کیلویی ۳۱ هزار تومان رسید این در حالی است که در بازار با عرضه مرغ منجمد خارجی این نرخ ثابت ماند.

او بیان کرد: اکنون مرغ‌های برزیلی با قیمت ۲۰ هزار تومان فروخته می‌شوند. یعنی میان مرغ منجمد و گرم اختلاف ۱۱ هزار تومانی وجود دارد که باعث تعادل قیمت در بازار شده است.

احمدی گفت: همچنین اکنون ماهی دیش ۳۰ هزار تومان عرضه می‌شود. البته قزل‌آلا نیز در مراکز عمده فروشی با کاهش قیمت مواجه شد. به گونه‌ای که با قیمت ۶۱ هزار تومان عرضه می‌شود.

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه