ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

جذب حدود۱۵۰هزار نفر به عنوان همیار طبیعت

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت مردمی‌ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری با تاکید به این که پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است اظهار کرد:حدود ۱۵۰هزار نفر از علاقه‌مندان به منابع طبیعی به عنوان همیاران طبیعت در حال گذراندن آموزش‌های مربوطه برای پیشگیری و کنترل و حریق هستند.

 

به گزارش اترک، آتش‌سوزی در جنگل‌ها پدیده ای است که در پی تغییرات اقلیمی در جهان از جمله ایران افزایش یافته است. در ماه های اخیر شاهد آتش سوزی در عرصه‌های جنگلی کردکوی و پارک ملی گلستان بوده‌ایم. بر اساس اعلام سازمان جنگل‌ها بیش از ۹۰ درصد حریق جنگل‌ها مربوط به عوامل انسانی است. در این شرایط فرهنگ سازی و آموزش اهمیت زیادی دارد. به گفته مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت مردمی‌ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری در هشت ماه گذشته ۱۳۷۱ دوره آموزشی در کشور برگزار شده است.

حسین میرزایی در گفت‌وگویی با بیان اینکه اجتماعی‌سازی منابع طبیعی با حضور اثرگذار مردم و عرصه‌نشینان منابع طبیعی به‌ویژه جوامع محلی حاصل می‌شود، به سازماندهی همیاران طبیعت در قالب گروه‌های اطفای حریق برای رصد و پایش عرصه‌های منابع طبیعی و همکاری در مدیریت حریق تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه عمده‌ حریق‌هایی که در عرصه‌های منابع طبیعی اتفاق می‌افتند، منشا انسانی دارند و دلایل وقوع و زمان آن در نواحی رویشگاهی کشور متفاوت است لذا آموزش‌ها به‌صورت منطقه‌ای، استانی و خاصّ مناطق رویشگاهی کشور ارائه می‌شوند.

وی ادامه داد: برنامه‌های آموزشی منسجمی در طول سال به‌ویژه در «فصل حریق» برای مردم در جهت کنترل آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع برگزار می‌شود به‌طوری‌که در هشت ماه گذشته ۱۳۷۱ دوره آموزشی در کشور برگزار شده است و حدود ۳۰ هزار نفر شرکت کننده در قالب ۵۴ هزار نفر-روز آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند. بیشتر این دوره‌ها به‌صورت حضوری و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و بعضا در قالب فضای مجازی اجرا شده است.

میرزایی اضافه کرد: تاکنون حدود۱۵۰هزار نفر از علاقه‌مندان به منابع طبیعی به عنوان همیاران طبیعت جذب وساماندهی شده‌اند و درحال گذراندن آموزش‌های مربوطه هستند.

مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت مردمی‌ سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشوربا اشاره به وظایف مدیران منابع طبیعی افزود: «نهادسازی» درمنابع طبیعی با تشکیل و ساماندهی تعاونی‌ها و تشکل‌های تخصصی برای مشارکت دراجرای طرح‌ها و پروژه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری را می‌توان سیاستی اصولی در جهت مشارکت جوامع محلی و ذی‌نفعان در مدیریت منابع طبیعی و نیل به حفاظت از انفال برشمر. این امر به‌صورت جدی در دستور کار سازمان و ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان‌ها قرارگرفته است.

میرزایی در پایان از آحاد جامعه به‌ویژه گروه‌های مردمی و جهادی برای یاری رساندن به حفاظت و توسعه منابع طبیعی در کشور دعوت به عمل آورد تا در سامانه همیار طبیعت ثبت نام کنند تا امکان سازماندهی آنان بهتر فراهم شود.

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه