ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

مخالفان و موافقان محاکمه رییس جمهور سابق؛

دیدار حسن روحانی با رهبر انقلاب به گمانه‌‌زنی‌ها پایان می‌دهد؟

اترک- گروه سیاسی: در حالی که برخی از کارشناسان مسایل سیاسی بر محاکمه حسن روحانی به عنوان رییس جمهوری که از عهده وضایفش به درستی برنیامده بود،‌ تاکید دارند عده ای دیگر در مقابل بر این باور هستند که هرچند روحانی با حرف‌ها و رجزخوانی‌هایش افکارعمومی جامعه را فریب داده است، اما از طرح محاکمه او هم حمایت نمی‌کنند و معتقد هستند محاکمه رئیس دولت‌های یازدهم و دوازدهم در شرایط کنونی اولویت کشور نیست. این در حالیست که ۱۶ آذر ذبیح الله خداییان، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی درباره اظهارات نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و شکایت از رئیس جمهور سابق گفت: «دستگاه قضایی در رسیدگی به جرم افراد خط قرمز ندارد و در این ایام به جرایم افرادی رسیدگی شد که جزو مسئولان عالی رتبه نظام بودند. قبلا هم گفتم با توجه به اینکه ایشان روحانی است در دادگاه ویژه روحانیت به موضوع رسیدگی می‌شود و باید از این مرجع پرسید که آیا پرونده‌ای تشکیل شده است یا خیر اما در دادگستری پرونده‌ای تشکیل نشده است.»

البته در فضای رسانه ای کشور اشاره به دادگاه ویژه روحانیت موجب شد تا برخی رسانه ها دست به گمانه زنی زده و بر محاکمه وی در دادگاه ویژه روحانیت اصرار ورزند. از سوی دیگر  حجت‌الاسلام حسین میرزایی، عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی درباره بررسی تخلفات حسن روحانی در قوه قضاییه، در تازه ترین گفتگوی خود اظهار داشت: «اخیراً شنیدم که پرونده‌ تخلفات حسن روحانی که از مجلس به قوه قضایی ارجاع شده قرار است در دادگاه ویژه روحانیت بررسی شود؛ دادگاه ویژه روحانیت خیلی محکم و جدی با تخلفات برخورد می‌کند و نباید نگران بود. اینکه قضات دادگاه ویژه روحانیت توان و قابلیت بررسی پرونده تخلفات حسن روحانی رئیس جمهور را داشته باشند از اهمیت بالایی برخوردار است. مطالبه مردم از قوه قضائیه و دادگاه ویژه روحانیت، برخورد قاطع و بدون تبعیض با رئیس جمهور سابق به دلیل تخلفات متعدد و شکایت‌های متعدد مجلس یازدهم از اوست.»

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: «قوه قضاییه معتقد است که در بررسی پرونده تخلفات حسن روحانی سمت مهم نیست بلکه معمم بودن وی از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است. اگر نتیجه‌ای که در خصوص پرونده تخلفات ولی‌الله سیف و احمد عراقچی رخ داد را ملاحظه کنیم انتظارمان عدم تکرار این موضوع در پرونده تخلفات حسن روحانی است و به همین دلیل خواستار برخورد قاطع قوه قضاییه با رئیس جمهور سابق هستیم.»

وی خاطرنشان کرد: «در پرونده آقای سیف و عراقچی هم شاهد آن هستیم که دستور دهنده اصلی به این افراد در موضوع وضعیت بازار ارز در آن زمان آقای روحانی بوده است. لذا به نظر می‌رسد در پرونده بررسی تخلفات آقای روحانی موضوع بازار ارز هم بایستی مدنظر قرار گیرد. انتظار مردم از قوه قضاییه آن است که اگر کسی در کشورمان تخلف و جرمی مرتکب شد در هر رده، نام و جایگاه است بایستی با آن برخورد قاطعی صورت گیرد.»

البته ۷ دی بود که  ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در نطق میان دستور خود خطاب به قوه قضاییه بیان کرد: پرونده دوتابعیتی آقای روحانی به کجا رسید چرا پیگیری و  نتیجه را به مردم اعلام نمی‌کنند؟ در یک کلام به ما بگویند آیا آقای روحانی دوتابعیتی هست یا خیر؟

این در حالیست که محمدعلی ابطحی درباره این‌که اخیرا در مجلس شورای اسلامی بازهم بحث محاکمه حسن روحانی به میان آمد و یکی از نمایندگان مدعی شده است ۸۵ میلیون ایرانی شاکی این پرونده هستند، گفت: معتقدم اصرار چندین‌ باره درباره محاکمه آقای روحانی یک مقداری برای پوشش دادن ناکامی‌های مجلس و دولت است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطر‌نشان کرد: مشاهده می‌کنیم هرچند وقت یکبار، یکسری ناکامی‌هایی در خصوص عملکرد دولت و مجلس مشخص و روشن می‌شود که طبیعی است برای جبرانش باید تلاشی از سوی این نهادها صورت گیرد.

وی یادآور شد: مجلس و مجموعه‌ای که امروز حاکم است با شعارهای بسیار تند و به قول خودشان انقلابی روی کار آمدند اما آن فضایی که گفتند در قضایای مذاکرات شکل می‌گیرد صورت نپذیرفت و نتوانستند آن شعارها را اجرایی کنند بنابراین در تلاش هستند تا همان مواضع دولت قبلی را بقبولانند که این امر هم مشخص نیست می‌شود یا خیر .

ابطحی ادامه داد: در مسائل اقتصادی هم علیرغم این‌که گفته بودند ما معیشت مردم را به مذاکرات پیوند نمی‌زنیم اما می‌بینیم عملا این مساله به مذاکرات پیوند خورده است و با هر اظهارنظری در این خصوص بازار رفتار جدیدی نشان می‌دهد و بحران اقتصادی همچنان قوی‌تر و سنگین‌تر در حال بروز است.

وی تاکید کرد: بیشتر از هر چیزی تصورم این است محاکمه روحانی یک فرار رو به جلو است برای این‌که نسبت به رفتارها، شعارها و عمکلرد دولت و مجلس کسی نخواهد صحبت کند و همیشه یک هیولایی به اسم دولت روحانی را مقابل چشمان مردم نگه دارند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب عنوان کرد: به شخصه اگر جای روحانی و دولتش بودم از محاکمه استقبال می‌کردم زیرا این کار می‌تواند بسیار برای آینده تعیین‌کننده باشد تا مشخص شود واقعیت‌های دوران وی چه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: گرچه نقد به روحانی زیاد است اما نه به معنای اینکه این دوستانی که امروز بر سرکار آمدند، بخواهند نقد کنند. اشکال روحانی این بود که چرا به آنان که امروز بر سر کارآمدند در دوران ریاست جمهوری‌اش نزدیک شده بود و به توصیه‌های سایر دلسوزان توجهی نمی‌کرد.

ابطحی درباره این‌که حال با روندی که مذاکرات در پیش دارد، وضعیت اقتصادی و معیشتی به چه سمت و سویی پیش خواهد رفت، بیان کرد: معتقدم چندان تفاوتی در وضعیت موجود ایجاد نمی‌شود؛ زیرا در حال حاضر هم در کف آن اتفاقاتی که باید رخ دهد قرار داریم و مذاکرات ممکن است در صورت موفقیت یک درصد کمی بر مسائل اقتصادی باتوجه به شرایط فعلی تاثیر داشته باشد.

وی تاکید کرد: امروز پارامترهای تعیین‌کننده وضعیت اقتصادی بسیار با آنچه که زمانی برجام را یک پیروزی بزرگ قلمداد می‌کرد، متفاوت شده است. از همین رو به شخصه چشم‌انداز متفاوتی را مشاهده نمی‌کنم در بهترین حالت همین وضعیت موجود ادامه پیدا می‌کند یا اینکه دشواری‌ها بیشتر می‌شود.

باید خاطرنشان کرد در روزهایی که مخالفان حسن روحانی برای کشاندن او به میز محاکمه از هیچ تلاشی دست بردار نیستند، خبری از دیدار یک ساعته او با رهبر انقلاب منتشر شد. پس از پایان ریاست جمهوری حسن روحانی و تحویل قدرت به سید ابراهیم رئیسی، به یکباره حضور حسن روحانی در صحنه سیاسی کشور کمرنگ شد. برخی معتقد بودند رئیس جمهور سابق در استراحت بعد از ۸ سال دولت داری است و بعد از مدتی به صحنه باز خواهد گشت. برخی نیز مدعی شدند قرار است ریاست مجمع تشخیص به او برسد.

محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا در توئیتی مهم خبر از دیدار حسن روحانی با رهبر انقلاب داد و نوشت:« حتی اگر از محتوای دیدار اخیر یکساعته حسن روحانی با رهبر معظم‌ انقلاب، هیچ خبری منتشر نشود، اصل خبر، پیام مهمی دارد برای اهالی سیاست. چه راست، چه چپ، چه دلواپس، چه...»

دیداری که جواد امام، فعال سیاسی اصلاح طلب، ضمن تایید آن گفت:« خبرهایی در این خصوص در فضای مجازی مشاهده کردم، اما پیش از آن از دوستان مشترکی با آقای روحانی داریم، شنیده بودم که چند هفته پیش این ملاقات صورت گرفته است. آقای روحانی در گزارشی که به دوستانشان دادند بسیار ابراز رضایت‌مندی کرده بودند از جلسه‌ای که با رهبری داشتند و صحبت‌هایی که رد و بدل شده است.»

اما این دیدار حاوی چه پیامی می تواند باشد؟ جواد امام معتقد است؛«یک عده‌ای هستند که تلاش می‌کنند اساساً این ارتباطات و دیدارها فراهم نشود و صورت نگیرد و این همان بحثی نفوذ است که ما مطرح می‌کنیم، معتقدم این جریان در واقع کار دشمن را کم می‌کند و سعی می‌کند هر کسی که در دایره نظام است را به جز یک گروه خاص حذف کند و دایره خودی‌ها به شدت تنگ شده است.»

وی می گوید؛«آقای روحانی ۸ سال رئیس‌جمهور این کشور بوده است، وی با تایید سیستم‌های نظارتی و امنیتی برای شرکت در انتخابات حاضر شده و مردم به او رای داده‌اند و این واقعیت‌ها قابل حذف شدن و قابل کتمان نیست.»

به گزارش اترک این دیدار حتی با اینکه محتوای آن منتشر نشده حکایت از آن دارد که برخلاف ادعاها و جنجال های برخی در فضای سیاسی کشور، رهبری حتی بر فرض انتقاد به عملکرد دولت سابق اما حسن روحانی را همچنان در درون نظام می دانند.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه