به نوشته عصر اترک، سرهنگ موسی الرضا حیاتی، اظهار کرد: در خراسان شمالی عمده اشتغال بر پایه دامپروری و کشاورزی است.
سرهنگ حیاتی گفت: توسعه دامپروری روستایی و عشایری همچنین شخم شیارها به عرصههای مرتعی و جنگلی استان آسیبهای جدی وارد کرده اند و متاسفانه جوامع محلی به عرصههای طبیعی فقط نگاه تولید علوفه دارند.
وی تصریح کرد: برای بهبود اقتصاد و معیشت زندگی جوامع محلی و حمایت از افزایش درآمد آنها باید برنامه و طرح تهیه شود.
این مسئول افزود: به طور قطع معیشت و اقتصاد جوامع محلی بهبود پیدا کند، عرصههای طبیعی و جنگلی نیز از تخریب و تصرف این جوامع نجات پیدا میکنند.
وی همچنین به اجرای طرح تنفس جنگلهای شمال در سال 96 نیز اشاره و عنوان کرد: پس از تصویب این طرح، دولت نتوانست به طور همزمان جایگزینهای مناسبی را برای تامین چوب مصرفی صنایع کشور در دستور کار قرار دهد.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی خاطر نشان کرد: متاثر از این تصمیم گیری و تامین نشدن کاغذ و چوب مصرفی کشور از محل واردات و یا زراعت چوب همچنین افزایش قیمت چوب در کشور شاهد هستیم که همه روزه در خراسان شمالی باغ تراشی رخ میدهد.
وی گفت: از استان درختان جوان قطع شده باغی با ارزشی از جمله گردو، بادام و توت خارج میشوند.
سرهنگ حیاتی افزود: درصورتیکه در استان بر روی صنایع تبدیلی و تکمیلی همچنین نوغان داری به درستی سرمایه گذاری میشد، امروز شاهد رشد باغ تراشی نبودیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه به علت خلاء قانونی امکان توقیف کامیونهای درختان قطع شده باغی را نیز نداریم.
این مسئول افزود: در عین حال، شاهد هستیم که طی سالهای اخیر به علت تامین نشدن به موقع و کافی سوخت گاز مایع برای جوامع محلی و عشایر، درختان عرصههای طبیعی نیز قطع میشوند تا به سوخت تبدیل شوند.
وی درباره توان این یگان برای مراقبت از عرصههای طبیعی استان نیز یادآور شد: با وجود اینکه 20 سال از عمر یگان حفاظت این اداره کل میگذرد هنوز 90 درصد از نیروهای این یگان شرکتی هستند درحالیکه این یگان به نیروهای رسمی، آموزش دیده، توانمند، با انگیزه و زبده البته به تعداد کافی نیاز دارد.
سرهنگ حیاتی تصریح کرد: تجهیزات در اختیار این یگان به روز و کامل نیست.
وی گفت: هنوز عرصههای طبیعی استان را با وجود کمبود نیرو با گشتهای مستمر پایش میکنیم.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی یادآور شد: در عصر حاضر باید دوربینهای کنترلی مدار بسته و پهبادها به کمک یگانهای حفاظت ادارات کل منابع طبیعی استانها بیایند تا بتوان عرصههای طبیعی را با استفاده از این تجهیزات پایش و رصد کرد.
وی همچنین افزود: جوامع محلی باید به تجهیزات اطفاء حریق مجهز شوند.
سرهنگ حیاتی خواستار شد: قوه قضاییه برخورد جدی و قهری با زمین خواران عرصههای طبیعی نیز داشته باشد تا زمین خواریها دوباره تکرار نشوند.