گرسنگی طولانی عامل کاهش قدرت حافظه
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی خراسان شمالی گفت: گرسنگی بيشتر از 8 ساعت می تواند نقش موثری در كاهش قدرت حافظه داشته باشد.
به گزارش پایگاه خبری وب دا، نسرین علیزاده افزود: حتما هنگامی كه مشغول كارهای ذهنی می شويد هر 30 تا 45 دقيقه یک بار برای تنظيم قند خون، به مقدار كم از مواد غذایی مناسب استفاده كنيد.
وی اظهار داشت: معمولا افراد برای كاهش سردرد از مواد شيرين مانند شكلات يا آبنبات استفاده ميكنند در حالی كه مصرف اين مواد، فقط چند دقيقه باعث بهبود وضعيت می شود و بعد از آن دوباره سردرد شروع خواهد شد.
علیزاده با بیان این که برای بهبود حافظه در كوتاه مدت، بايد قند خون تنظيم شود تا نوسان نداشته باشد، افزود: در مواقع سردرد به جای اينكه از قندهای ساده مانند شكلات و آبنبات كمک بگيريد، بهتر است از موادی استفاده كنيد كه همراه قند، حاوی فيبر هم باشد تا از نوسانات قند خون جلوگيری كند مانند انواع ميوههای خشک مانند توت يا انجیر.
وی ضمن توصیه به اینکه برای بهبود حافظه بايد بيشتر از مواد غذایی حاوی آنتیاكسيدانها استفاده شود، گفت: بارها متخصصان توصيه كردهاند بيشتر از ميوهها و سبزيجات رنگی استفاده كنيد تا سالمتر بمانيد چون ميوهها و سبزيجات رنگی، سبوسها و روغنهای گياهی منابع خوبی از آنتی اکسیدان ها هستند.
علیزاده ادامه داد: مصرف آنتی اكسيدانها می تواند در پيشگيری از بروز اختلالات حافظه موثر باشد به همين دليل توصيه می شود از سنين جوانی اين موضوع را در نظر داشته باشيد بنابراين مصرف مواد حاوي آنتی اكسيدان مانند توتفرنگی، گوجهفرنگی، هندوانه، گريپفروت، توت قرمز، مركبات، زيتون، ماهی، آجيل، هويج و... را فراموش نكنيد.
وی عنوان کرد: درخصوص جلوگیری از بيماری آلزايمر، رژيمهای غذایی متنوعی توصيه شده و افراد سعی می كنند با فعال نگهداشتن مغزشان، بروز اين بيماری را به تعويق بيندازند.
علیزاده سرب و آلومينيوم را عاملی برای بروز بيماری آلزایمر دانست و گفت: افرادی كه در معرض سرب مانند هوای آلوده قرار دارند و همچنين افرادی كه از ظروف خشدار و نامناسب برای پخت و پز استفاده می كنند، ممكن است دچار مسموميت با آلومينيوم و سرب شوند.