ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

تفرش مقصد گردشگری؛

شهر زیرزمینی تفرش، بزرگترین شهر زیرزمینی ایران

اترک/عبدی: شهر زیرزمینی تفرش که هنوز نام مشخصی برای خود ندارد، در منطقه ترخوران تفرش در استان مرکزی واقع شده است. کاوش دستکند در سال ۹۸ کلید خورد.

مساحت آن حدود ۱۵۰ هکتار تخمین زده می‌شود که در این صورت می‌توان از دستکند تفرش به عنوان بزرگترین شهر زیرزمینی ایران و حتی خاورمیانه نام برد. تاکنون در دو مرحله کاوش دو فضای حدود ۴۰۰ متری انجام شده است.

فضای این شهر فضایی زیبا و جالب است که انسان را در طول مسیر در گذر زمان گم می کند و او را به سالیان دور می برد.

در این شهر که حدود ۱۳ متر زیر زمین قرار گرفته تهویه مناسب، اکسیژن کافی و هوایی بسیار مطبوع و خنک وجود دارد که همین تلطیف هوا باعث می شود به هیچ وجه فکر نکنید ۱۳ متر زیر زمین سفر کرده اید.

مساحت دستکند تفرش حدود ۱۵۰ هکتار است که در طول کاوش، تعداد اندکی سفال شکسته، پیه‌سوز و استخوان، هاون سنگی و آثار حیات کشف شده است و تا اینجای کار کاوش، اینگونه تخمین زده می شود که دستکند تفرش متعلق به دوره سلجوقیان است.

شهر زیرزمینی تفرش اینک به یکی از مقصدهای گردشگری تبدیل شده که مسافران را از سراسر کشور برای حضور در این مکان ترغیب می کند.

موزه هنر فلز هفت خان‌در تفرش

در این موزه بیش از ۲ هزار قطعه در ۳۰ ویترین ایستاده و دیواری اشیا فلزی فولادی ساخت دست هنرمندان فولاد، مس و برنج سراسر کشور نگهداری و به نمایش گذاشته شده است.

به گفته مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی : بنای این موزه در محل حمام تاریخی قائمیه شهرستان تفرش واقع است که  حدود ۳۰۰ متر مربع زیربنا در ۴۵۰ متر وسعت قرار دارد و توسط خاندان میرشکرایی  وقف و با هزینه شخصی به بهره‌برداری رسید. اعتبار هزینه شده برای راه‌اندازی این موزه توسط بخش خصوصی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تامین شده است. و همچنین اشیا خریداری شده در موزه به ارزش ۳۰ میلیارد ریال با هزینه شخصی تهیه شده است و اداره کل میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی در تجهیز این موزه با خرید ۳۰ ویترین  همکاری داشته است.

بنای حمام تاریخی قائمیه مربوط به دوره قاجار است و در سال ۱۳۹۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و مجوز موزه خصوصی از اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اخذ شده است.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه