ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

بادامچیان:

اگر رهبری مصلحت بدانند با آمریکا قرارداد ببندیم، حمایت می‌کنیم

رییس شورای مرکزی حزب موتلفه با اشاره به مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا گفت: اگر ما میخواهیم مذاکرات را از دید غربزدگی و غربگرایی بنگریم به هیچ جا نمی‌رسیم اگر هم بخواهیم از تندروی و افراط نگاه کنیم که اصلا نباید مذاکره در هیچ ابعادی باشد اینگونه به جایی نمی‌رسیم. آقای ترامپ نیاز به مذاکره دارد و اگر نتواند از عهده این کارها بربیاید، گورباچف آمریکا می‌شود. این یک نکته مهم است که می‌گویم؛ آقای ترامپ گورباچف آمریکا می‌شود یعنی آمریکا را از هم می‌پاشد کما اینکه از الان هم شروع شده است و هر روز تظاهرات می‌کنند.

با شروع مذاکرات بین ایران و آمریکا، طی هفته‌های گذشته این موضوع به یکی از محورهای مورد بحث در فضای سیاسی کشور تبدیل شده است و احزاب و گروه‌های مختلف سیاسی نظرات خود را درباره مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مطرح کرده‌اند. اسدالله بادامچیان رییس شورای مرکزی حزب موتلفه نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره رویکرد این حزب نسبت به مذاکرات توضیحاتی ارائه کرد

متن این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:

کمونیست‌ها به برخی دوستان ما در زندان قصر می‌گفتند چرا پیاز می‌خورید

مدتی است که مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا آغاز شده است، شما در جایی گفتید که هیچ گاه با مذاکره مخالف نبودید اما روی اینکه چه کسی مذاکره کند حرف داشتید، آیا از این بحث نمی‌توان برداشت سیاسی‌کاری و مقابله جناحی کرد؟

ما هیچ‌گاه با مذاکره مخالف نبوده و نیستیم، اما درباره این‌که چه کسی مذاکره کند، صحبت داریم. وقتی دشمن حمله می‌کند، آیا ما به دنبال این هستیم که چه کسی اصلاح‌طلب است و چه کسی اصولگرا؟ کسی که به جنگ می‌رود می‌خواهد از ناموس و کشورش دفاع کند.

ما وقتی می‌خواهیم با آمریکا بحث کنیم، باید نگاه کنیم ببینیم که عملکرد آمریکا چه بوده است. ذهنیت غرب‌زده و غرب‌گرا یک جریان است و در این کشور هم هست و همه چیز را در غرب می‌بیند، این جریان اگر یک موضوعی غربی باشد صددرصد مورد قبولش هست. به یاد دارم که در سال ۱۳۴۴ در زندان قصر بودیم و برخی از دوستان ما پیاز می‌خوردند. کمونیست‌ها به ما می‌گفتند که چرا پیاز می‌خورید. اما بعداً مشخص شد که دانشمندان شوروی اعتقاد داشتند که پیاز خاصیت ضدعفونی‌کننده دارد. این نشان می‌دهد که برخی از افراد به ادبیات و دانش پزشکی ایرانی اعتنایی ندارند اما چون کمونیست‌زده و چپ‌گرا است وقتی او می‌گوید قبول می‌کند. ما باید از تجربیات گذشته درس بگیریم و به جای تقلید از دیگران، بر اساس اصول خود عمل کنیم.

اگر ما بخواهیم مذاکرات را از دید غربزدگی و غربگرایی بنگریم به هیچ جا نمی‌رسیم

ما یک جریان غرب‌زده و غرب‌گرا داریم یک جریان چپ‌زده داریم. اما مسئله این است که این‌ها اینطوری هستند که اگر آمریکا مذاکره را قبول دارد معتقدند که حتما باید مذاکره کنیم و به به و چه چه می‌کنند اما اگر آمریکا مذاکره را قبول نداشته باشد این‌ها (غربگرایان) هم همان موضع را دارند. اگر آمریکا و کشورهای غربی بخواهند ما را وادار به سازش کنند، چون آن‌ها می‌گویند، اینها (غربگرایان) به هیچ چیز دیگری نگاه نمی‌کنند و قبول می‌کنند. فقط چون آن‌ها می‌گویند اینها هم می‌گویند که باید جلوی قاچاق اسلحه گرفته شود، جلوی تروریست‌ها گرفته شود. خب بزرگترین تروریست اسرائیل است که آمریکا و اروپا، آلمان، انگلیس و فرانسه هم پشت سر او قرار دارند. دانشجو که جزء صنف فرهیخته است در آنجا اعتراض می‌کند اما از دانشگاه بیرونش می‌کنند. این رسوایی غربزدگی است اما هنوز که هنوز است این افکار را دارند.

انتظار خیر از شیطان نباید داشته باشید

در برجام آقای ظریف هم رفتند مذاکره کردند. امضا هم کردند اما آیا عمل کردند؟ نه عمل نکردند. تا آن زمان، اروپا و آمریکا تصور می‌کردند که ما نیاز داریم و می‌خواستند بر ما تحمیل کنند لذا مقام رهبری فرمود که مذاکره با آمریکا در این صورت شرافتمندانه نیست. جلوی این را گرفتیم و تمام شد اما بعد انتهای قضیه روشن شد.

این آمریکا است که نیاز به مذاکره دارد

موضع محکم رهبر ما اصل مسئله مذاکره را روشن کرد که این آمریکا است که نیاز به مذاکره دارد، من این موضوع را چند بار دیگر هم گفته‌ام که آمریکا الان دچار بحران همه‌جانبه است و بحران اقتصادی دارد، بیست و چند تریلیون دلار بدهی دارد، ورشکسته است، مشکلات اقتصادی فراوان دارد؛ آقای ترامپ آدم دیوانه‌ای نیست اگر دیوانه بود نباید این همه ثروت می‌داشت، بلکه یک آدم به قول این امروزی‌ها پوپولیست و عوام فریب است، این فرد با استفاده از مشکلات آمریکا به حکومت رسیده است حالا که به حکومت رسیده، می‌خواهد آمریکا را سامان دهد، به همین علت می‌خواهد جنگ اوکراین را تمام کند، چراکه در سال میلیاردها دلار هزینه دارد و به اوکراین می‌گوید اگر اسلحه می‌خواهید باید معادن‌تان را در اختیار ما بگذارید. می‌گوید ناتو مشخص شد که در جریان جنگ اوکراین هیچ غلطی نمی‌تواند بکند، بنابراین چرا من باید همه پول ناتو را بدهم اگر اروپا می‌خواهد در ناتو سهیم باشد و ادعای قدرت داشته باشد، باید هزینه‌اش را بدهد و گرنه ما هم نمی‌دهیم.

اگر ترامپ نتواند از عهده مذاکره بربیاید، گورباچف آمریکا می‌شود

می‌گوید اسرائیل سالی ۴ میلیارد دلار بلاعوض از آمریکا می‌گیرد این به غیر از سایر موارد دیگر است. می‌خواهد کار اسرائیل تمام شود؛ بله اجازه داده است که او سرکوب کند و از بین ببرد چراکه در مقابلش نیروی فلسطینی برنخیزد اما خودش می‌داند که کار اسرائیل تمام شده و به انتها رسیده است. یک حکومتی که می‌خواهد در یک منطقه حکومت کند، ۵۱ هزار زن و بچه و مرد و جوان را کشته است. اگر نگوییم ۵۱ هزار خانواده، ۲۰ هزار خانواده که این موضوع را رها نمی‌کنند و می‌روند، وسط اسرائیل می‌زنند و می‌کشند بعد از این هم این کار را خواهند کرد. بنابراین صهیونیسیم بین‌المللی احساس خطر می‌کند که خانواده‌های همین ۵۱ هزار شهید مظلوم کشته شده در هر جای دنیا صهیونیست‌ها را بکشند و انتقام‌شان را بگیرند مخصوصا که عرب‌ها حس انتقام‌گیری‌شان هم زیاد است. از سوی دیگر اسرائیل برای غرب هیچ فایده‌ای که ندارد هیچ مضر محض هم است.

عراقچی به خوبی مذاکره می‌کند و تیم خوبی دارد

اکنون آقای عراقچی به خوبی دارد مذاکره می‌کند. تیمش قوی است و خوب هم عمل می‌کند. بلافاصله بعد از جریان مذاکره با این‌ها، رفت با روسیه صحبت کرد. یکی از مشکلاتی که الان در آمریکا مطرح است این است که سیاستمداران دلسوز آمریکا در پشت پرده‌شان می‌گویند ایرانی که امسال ۱۳۰ میلیارد دلار صادرات و واردات داشته است و نفت و گاز دارد، اگر چین و روسیه الان رقیب اصلی ما هستند در اوکراین ما را به خاک می‌مالد، چرا باید ایران با این قدرت همراه آن‌ها باشد؟ این چه حماقتی است که دارید.

ایران به چین نفت را ارزان‌تر می‌دهد البته حق هم همین است در مقابل هم ما از آن‌ها کالا‌ می‌خریم. البته حالا کار به این جا رسیده است که به دلیل این جنایات جنس آمریکایی و اسرائیلی را در دنیا نمی‌خرند. بنابراین آن‌ها نیاز دارند.

فرق می‌کند که برای مذاکره چه کسی را انتخاب کنیم

قبلا هم گفته بودید آقای ظریف نباشد و شهید امیرعبدالهیان باشد آیا این به نوعی سیاسی‌کاری نیست؟

نخیر. من و آقای ظریف با هم دوست هستیم و هیچ وقت درباره آقای ظریف تند صحبت نکردم. مشی او را قبول ندارم اما هیچ وقت درباره او صحبتی نکردم. آقای ظریف هم یک ایرانی است که در این مملکت زندگی می‌کند باید در چهارچوب نظام حرکت کند و هر وقت هم اینطور باشد ما به او احترام می‌گذاریم چراکه میزان احترام براساس اشخاص نیست بلکه براساس ضوابط و عملکرد آن‌ها است. اما این مهم است که در مذاکره شما چه کسی را بگذارید. اگر امیرکبیر در مذاکره باشد قرارداد ارزنه الروم با ترکیه می‌بندد. از آن تاریخ تا حالا این قرارداد یک قرارداد بین‌المللی است. اما اگر آقای امین‌السلطان باشد قرارداد استعماری تالبوت را می‌بندد. بنابراین فرق می‌کند که برای مذاکره چه کسی می‌رود. آقای امیرعبدالهیان از نظر من یک چهره قوی در مذاکره بود الان هم آقای عراقچی اینگونه است. آقای عراقچی و آقای ظریف هر دو مورد احترام من هستند. من هیچ وقت خدایی ناکرده جسارت نمی‌کنم، اما اگر بخواهم برای مذاکره فردی را انتخاب کنم آقای عراقچی را انتخاب می‌کنم. سیاسی‌کاری در کار نیست. من معتقدم که اگر یک دولت قوی باشد، در مسائل اقتصادی این مملکت از آقای جهانگیری استفاده می‌کند، منتها نه در پست معاونت اول، او در آنجا مناسب نیست، آقای جهانگیری می‌تواند یک مجتمع اقتصادی را اداره کند.

اگر فردا صبح رهبری مصلحت بدانند که ما قراردادی با آمریکا ببندیم، ارزش‌گرایی ایجاب می‌کند که حمایت کنیم

برخی معتقدند به محض اینکه حرف از گشایش در روابط ایران با برخی کشورها می‌شود عده‌ای که اتفاقا هم خود را به جناح اصولگرا می‌دانند سعی در کارشکنی دارند؟ در جریان مذاکرات اخیر صحبت شما با تندروهایی که تلاش می کنند جلوتر از رهبر انقلاب حرکت کنند چیست؟

درباره این آدم‌ها که به قول شما جلوتر از رهبری می‌روند، ما در زیارت شعبانیه داریم کسی که از این‌ها (اهل بیت) جلو می‌افتد مارق است و کسی که عقب می‌افتد زاهق است. بنابراین این موضوع اصلا بحث ندارد.

حال یک گروهی آمده‌اند و می‌گویند آقا، چرا ولایت فقیه اینطور می‌گویند. حالا در این قضایا هم که شما می‌گویید، الان یک گروه از این حضرات دائم می‌ترسانند که اصلاح‌طلب‌ها هم همین هستند و برخی از اصولگراها هم از این طیف تندرو هستند. در یک جامعه آزاد همه این‌ها هست اما این را بدانید، در سیاست‌های خارجی این موضوعات تأثیر کلان ندارد. چرا؟ چون سیاستمداران جهان به این بحث‌ها نگاه نمی‌کنند. نگاه می‌کنند که نتیجه چیست.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه