خروج 70 درصد دام زنده عشایر از استان
اترک: مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: ۷۰ درصد دام پرواری عشایر استان در دیگر مناطق کشتار و عرضه میشود.
به گزارش اترک، محمدرضا قلی پور اظهار کرد: گوشت تولیدی عشایر استان کیفیت بالایی دارد، اما به علت نبود صنایع بسته بندی، تبدیلی و تکمیلی و معرفی نشدن مناسب، ارزش افزوده آن نصیب دیگر استانها میشود.
وی افزود: هم اکنون سالانه ۲۰۰ هزار رأس دام مازاد توسط خانوارهای عشایری استان تولید و متاسفانه بدون ایجاد زنجیره ارزش افزوده از استان خارج میشود.
قلی پور جمعیت دامی خراسان شمالی را دو میلیون رأس عنوان کرد و گفت: از این تعداد افزون بر ۷۰۰ هزار رأس دام مربوط به عشایر است که بعد از پرواربندی وارد چرخه صنایع تبدیلی نمیشود.
وی به اشاره به کشتارگاه صنعتی استان نیز افزود: تلاش شد این واحد تبدیلی در اختیار تشکلهای عشایری قرار گیرد اما این مرکز در مزایده، به بخش خصوصی واگذار شد.
قلی پور با تأکید بر ضرورت مدیریت دام مازاد عشایر توسط تشکلهای این بخش اظهار کرد: اکنون غرفههایی در تهران برای فروش گوشت دام عشایر فعال شده که تولیدات عشایر استان را با قیمتی مناسب به فروش میرساند که این اقدامات باید گسترش یابد.
تولید 8 درصد گوشت قرمز کشور توسط عشایر استان
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: عشایر این استان با تولید سالانه هزار و ۵۰۰ تن گوشت، هشت درصد گوشت قرمز عشایر کشور و ۲۵ درصد گوشت قرمز استان را تولید میکنند.
وی افزود: عشایر استان به لحاظ جمعیتی در رده ۱۵ و در بخش تولید فراوردههای دامی در رده ۱۲ کشور قرار دارد.
کاهش 50 درصدی ضریب خوراک دام عشایر استان
قلی پور با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی ضریب خوراک دام عشایر استان گفت: میزان مصرف خوراک دام عشایر برای تولید هر کیلوگرم گوشت ۱۰ کیلوگرم بود که اکنون به پنج کیلوگرم رسیده است.
وی افزود: پارسال ۱۷۲ میلیارد ریال تسهیلات برای اجرای طرح پرواربندی دام به عشایر پرداخت شد که با روشهای جدید و به کارگیری شیوه مناسب تغذیه، هزینه تولید ۵۰ درصد کاهش یافت.
مدیرکل امور عشایر استان گفت: پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار رأس دام سبک در اختیار دارند.