از انتخابات چه خبر؟
از نهی دولت از دخالت بر انتخابات مجلس تا لزوم چند صدایی در جامعه
اترک- از ابتدای آغاز فرآیند بررسی صلاحیت نامزدها در هیات های اجرایی، موضوع اثرگذاری دولت در این انتخابات مطرح بود و نراتی در این خصوص ارائه میشد، حال اسدالله بادامچیان میگوید: دولت در قالب لیست های آشکار و پنهان در انتخابات دخالت نکند. از طرف دیگر مسعود پژشکیان در واکنش به سخنان امام جمعه مشهد که گفته بود مهم ترین آسیب کشور دو قطبی سازی است؛ گفت: ما اگر میخواهیم اسلام و اعتقاد ما رونق پیدا کند باید اجازه بدهیم رقبا ما را نقد کنند و جواب آنها را با منطق، عقل و علم بدهیم. در چهاردهمین بسته "از انتخابات چه خبر؟" روزنامه اترک مشروح این دو موضوع را خواهید خواند:
بادامچیان: اصلاح طلبان دروغ گفتند اما دریغ از یک عذرخواهی
به گزارش اترک، اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، در گفت و گو با خبرآنلاین در پاسخ به این سوال که پیش بینی اش از انتخابات مجلس چیست؟ گفت: درباره رویدادهای سیاسی زماندار، پیشبینیِ قطعی میسر نیست زیرا رویدادهای خاصی ممکن است رخ دهد که اطلاع قبلی درباره آنها در دست نیست و این رویداد فضا و سپر سیاسی را تحت تاثیر قرار میدهد مانند حماسه غزه که صحنه منطقه را تغییر داد. بنابراین تحلیلهای سیاسی بر اساس وضعیت موجود و احتمالات قابل قبول، مطرح میشود. در انتخابات مجلس دوازدهم تاکنون( تکثر ) حرف اول را میزند. ثبت نام اولیه ۴۹ هزار نفر و ثبت نام دوم۲۴ هزار نفر، دلیل علاقهمندی نیروهای سیاسی به حضور در انتخابات است. رهبری معظم هم تاکید بر مشارکت بالاتر دارند، مردم نیز میدانند که انتخابات بهترین زمان و فرصت برای اجرای خواستههای مردم توسط نهاد اصلی اداره کننده کشور که مجلس است می باشد به ویژه اکنون که خواستار تحولی جدی در امور کشور در خط نظام جمهوری اسلامی ولایی هستند و رهبر معظم نیز در رهنمودهای اول سال در حرم مطهر امام هشتم(ع)، تحول را لازم و تبیین فرمودند. البته مردم هوشمند ایران می دانند که برای تحول و حل مشکلات و گسترش رهاوردها بهترین راه حضور در انتخابات و انتخاب نمایندگان مطلوب و کارآمد است. از این رو به نظر من، انتخابات مجلس دوازدهم از حضور و مشارکت خوب مردم برخوردار خواهد بود.
وی در خصوص امکان رقابت درون گروهی اصولگرایان در انتخابات مجلس نیز گفت: در هیچ انتخاباتی تاکنون قراری نبوده که فقط طیف اصولگرا حضور بیابد، در همه انتخاباتها با حضور شورای محترم نگهبان همه افرادی که دچار عدم صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت نبودهاند حضور داشتهاند و خواهند داشت. از هر طیف و تفکری که در صحنه سیاست حضور دارند مدعی این نوع حرفها، طیف اصلاح طلبان و در گذشته لیبرالها بوده و هستند. در انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد ۷۶ که نامزد آنها با رای بالا انتخاب شد قبل از آن، مجددا مدعی بودند که می نویسند فلانی میخوانند ناطق، که دروغ و تهمت آنها کاملاً فاش شد ولی دریغ از یک عذرخواهی. شورای محترم نگهبان متشکل از ۶ فقیه متعهد و ۶ حقوقدان منتخب نمایندگان ملت نهادی قانونی و پاسدار شرع و قانون اساسی است و طبق قانون باید صلاحیت داوطلبان انتخاباتی را احراز نماید و طبق وظیفه قانونی عمل میکند. کسانی که واجد صلاحیت شناخته نمیشوند اعتراض میکنند و این امری طبیعی است ولی اگر حرفهای اصلاح طلبان صحیح بود مجلس سوم و مجلس ششم دارای اکثریت اصلاح طلبان نمیشد و دولتهای اصلاح طلب دارای رئیس جمهور تایید شده توسط شورای نگهبان نمیشدند. اکنون نیز طبق اطلاعات مردمی تعداد قابل توجهی از اصلاح طلبان ثبت نام کردهاند اگر آنها قطعا میدانستند که تایید نمیشوند ثبت نام نمیکردند البته باید منتظر نتیجه نظرات شورای محترم نگهبان در دی ماه بود و بعد اظهار نظر کرد.
دبیرکل حزب موتلفه در پاسخ به سوالی در خصوص ائتلاف بین نیروهای اصولگرا نیز خاطر نشان کرد: معتقدم در انتخابات اخیر، (تکثر) پیش میآید زیرا تشکلها و اشخاص فراوانی حضور یافتهاند حالا برخی از این تشکلها با هم وحدت و اتحاد کنند اختیار با خود آنهاست و یا تعدادی بیشتر احتمال دارد به فهرست واحد برسند یا به فهرست مثلاً ۲۵ نفر مشترک و ۵ نفر از هر گروه برسند که این هم باز بستگی به فضای سیاسی و تفاهم گروههای سیاسی دارد. ما با تشکلها و عناصر مربوط به جریانهای گوناگون سیاسی روابط تفاهمی داریم و جلسات متعدد و دیدارهای گوناگون با آنها داشته و خواهیم داشت.
بادامچیان در خصوص رد صلاحیت ها در هیات های اجرایی و ورود دولت به بحث انتخابات نیز گفت: درباره عدم تایید تعدادی از داوطلبان توسط هیات اجرایی وزارت کشور من اطلاعی از علت و دلایل این عدم تایید ندارم. پیشنهاد دارم وزیر محترم کشور جلساتی درباره عدم تایید شدهها با اعضای هیات اجرایی تشکیل دهد دلایل و پاسخها را بشنود و اگر مواردی بود که دلایل کافی نبود اقدام لازم را به عمل آورد ضمن آنکه پروندهها به شورای نگهبان رفته و باید منتظر نظرات آن شورا بود.
دولت در انتخابات در قالب فهرستهای آشکار و پنهان نباید قانوناً دخالتی داشته باشد هرجا دخالتی رخ دهد بهتر است مستند بیان شود تا امکان اظهار نظر و چاره پدید آید به طورکلی نمیتوان نظر داد.
پزشکیان: نتیجه «بی رقیبی» میشود شرکتهای خودروساز
به گزارش اترک، مسعود پزشکیان نماینده تبریز در خصوص صحبتهای علم الهدی که مهمترین آسیب در کشور دو قطبی سازی است، به جماران گفت: وقتی رقیبی مقابل آدم نباشد، هر کار اشتباهی صورت بگیرد بهترین است. مثل شرکتهای تولید خودرو چون ایران خودرو و سایپا که هر بنجلی را تولید کنند و به مردم بدهند آنها مجبور هستند در صف بایستند و به اجبار خرید کنند و هزینه آن را بپردازند ولی اگر رقیبی بیاید آنها میتوانند در بازار بمانند؟ ما اگر میخواهیم اسلام و اعتقاد ما رونق پیدا کند باید اجازه بدهیم رقبا ما را نقد کنند و جواب آنها را با منطق، عقل و علم بدهیم نه آنکه هر که حرف زد. بگوییم تو کافر و ضوابط ولایت هستی و نتیجه آن این است که بیعرضگیهای خود را به اسم اسلام و دین و انقلاب تمام کنیم.
پزشکیان در واکنش به اعتراض رد صلاحیت خود گفت: برای من مهم نیست، راهی که ما تا امروز آمدیم برای پست نبوده است من زمانی که وزیر بودم و آنها میخواستند من را استیضاح کنند وسایل خود را جمع کردم تا دیگر به وزارتخانه برنگردم. اگر قرار باشد به خاطر وزیر یا نماینده شدن از اصول و اعتقاد خود کوتاه بیایم و سرخم کنم هیچ وقت آن را نمیخواهم.
وی در پاسخ به این سوال که روند این مسیر را چگونه خواهد دید، گفت: از مردم بپرسیم که ما در این چند دهه که قدرت به دست داشتیم و چپ یا راست بوده اما دست مسلمانان بوده، حال آیا آنها را علاقهمندتر کرده یا خرابتر کرده است؟! من قدرت داشتم و خراب کردم اما کسانی که در بیرون، مسجد، صداوسیما و مدارس بودند با دین مردم چه کردند؟! چرا اینطور شد، دین باور ما منطق و دلیل دارد. چون سواد نداریم و نمیتوانیم با دلیل مردم را قانع کنیم و راحت انگ میزنیم و چون آقا گفته شما حق ندارید حرف بزنید. مگر آقا حرف غیرمنطقی میزند! وقتی حرف زده باید آن را توجیه کنیم و نگوییم تو حرف نزن شما به جای جواب دادن و به دلیل اینکه بیسوادی میگویی آقا این حرف را نزده و چه ربطی دارد؟!
نماینده مردم تبریز درباره صحبتهای رئیس مجلس از نمره قبولی مجلس، افزود: مجلس دو کار دارد؛ ابتدا قانون بنویسد و دوم نظارت کند. ما بر قانونهای نوشته شده نظارت نکردیم و آنها هم اجرا نکردند و حال دوباره قانون نوشته شود و وقتی کسی قرار نیست اجرا کند و سوالی بپرسد، پس نوشتن آن به چه درد میخورد؟! باید انباشت از قانونها را درست کنیم مگر قانون ششم چه مشکلی داشت که قانون برنامه هفتم را نوشتیم. و این را مانند آن اجرا نمیکنند و در خصوص اینکه چرا اجرا نمیکنند سوالاتی داریم اما به نوشتن ادامه میدهیم!. یک سال و نیم است که از وزیری درخواست کردیم به صحن بیاید اما نیامد و تا آخر دوره هم نخواهد آمد!