ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

تغییر شرایط بازنشستگی و تاثیر آن بر منابع و مصارف صندوق تامین اجتماعی

سرمقاله- سیداحمدسیدی، مشاور و کارشناس بیمه‌های اجتماعی

مدیرکل بازنشسته سازمان تامین اجتماعی خراسان شمالی

 

یکی ازپیامدهای صندوق های بازنشستگی با عبور از دوران بلوغ سازمانی و رسیدن به دوران سالمندی سازمانی کاهش شدید منابع نسبت مصارف آن و به عبارتی پیشی گرفتن مصارف از منابع و عبور از نقطه سر به سری منابع و مصارف میباشد که میتوان گفت رسیدن به این شرایط از ویژگی های ذاتی صندوق های بازنشستگی می باشد که این خصوصیت با نابسامانی های اقتصادی و کاهش اشتغال به ویژه کاهش مشاغل پایدار سرعت بیشتری به خود گرفته و گذر از نقطه سر به سری را در این صندوق ها زودتر از موعد رغم زده است به طوری که درحال حاضر کاهش منابع و مصارف در این صندوق ها به عنوان یکی از سه بحران در کشور مطرح میباشد.

بنابراین باتوجه به گستردگی جامعه هدف که از این مقوله آسیب می بینند، باید به آن به عنوان یک پدیده نگاه کرد که جهان امروز با آن مواجهه است، لذا اکثر کشورهای پیشرفته با تدابیر مختلف از جمله تغییر و اصلاح پارامتری که ای بازنشستگی و مدیریت دقیق منابع و مصارف و حرکت بر مبنای اصول و مبانی بیمه ای و حمایت دولت ها از ایجاد پایداری منابع صندوق های بیمه ای تلاش نموداند که از رسیدن به نقطه سر به سری منابع و مصارف صندوق تامین اجتماعی جلوگیری نمایند.

پرواضح است درکشور ایران نیز حرکت دولت مردان به سمت اعمال تغییرات پارامتریک و تغییر شرایط سن و سابقه بازنشستگی به منظور و باهدف ایجاد تعادل در منابع و مصارف صندوقهای بارنشستگی است! بااین وصف این سوال مطرح میگردد؟باتوجه به اینکه صندوق سازمان تامین اجتماعی ازدوران بلوغ سازمانی عبورنموده وبه دوران سالمندی سازمانی رسیده و منجربه کاهش شدید ورودی ها نسبت به خروجی های سازمان شده و از طرفی شرایط اقتصادی و اشتغال حاکم برکشور که به شدت ضریب پشتیبانی سازمان تامین اجتماعی کاهش داشته و علاوه بر آن بهره برداری از منابع صندوق تامین اجتماعی به دلایل مختلف از جمله تصویب قوانین و مقررات و ضوابط غیربیمه ای و با نگاه حمایتی کاهش منابع آنرا نسبت به مصارف شدت بخشیده است!!

لذا مدیریت چنین بحرانی با دامنه و گستردگی که در این صندوق بیمه ای ایجاد نموده است نباید انتظار داشت که براساس اعمال تغیرات سن و سابقه بازنشستگی در منابع و مصارف آن تعادل ایجاد نمود!!!

ایجاد تعادل در منابع و مصارف سازمان ابتدا نیازمند این می باشدکه با نگاه علت و معلولی دلایل ایجابی آنرا احصاء و سپس مبتنی بر علوم و دانش ببمه ای (آکچوئری) با انجام اصلاحات پارامتریک و انجام اصلاحات ساختاری و حذف دلایل ایجادی بحران دراین صندوق، پدیده ناپایداری منابع و مصارف این صندوق بیمه ای را به طور منطقی و علمی مدیریت نمود.

پرواضح است باتوجه به مباحث فوق و انحرافات گسترده ای که در وظایف ذاتی این نهاد بیمه ای ایجاد شده است مدیریت بحران منابع و مصارف آن و رسیدن به پایداری منابع نیازمند پک و مجموعه ای از اصلاحات میباشد و مصوبه مجلس محترم شورای اسلامی درخصوص تغیر سن و سابقه بازنشستگی به تنهایی این مهم را محقق نخواهد نمود.

رسیدن به تعادل در منابع و مصارف صندوق تامین اجتماعی علاوه بر تغییر پارامتریکهای بازنشستگی‌ (سن وسابقه) همزمان انجام اصلاحاتی به شرح ذیل میباشد که نیارمند است مجلس محترم شورای اسلامی مصوبه تغییر سن و سابقه بازنشستگی را اصلاح و به عبارتی با تکمیل و اضافه نمودن اصلاحات ذیل این مصوبه ناقص را کامل نماید تا با اعمال مجموعه ای از اصلاحات شاهد حل بحران ایجاد شده در صندوق تامین اجتماعی کشورباشیم:

 

۱) پیاده سازی واقعی سه جانبه گرایی درفرآیند تصمیم گیری و تصمیم سازی در سازمان تامین اجتماعی با مشارکت بیمه شدگان، دولت، کارفرمایان و جلوگیری از دولتی شدن سازمان تامین اجتماعی.

۲) احصاء و اصلاح قوانین و مقرراتی که با نگاه حمایتی و غیربیمه ای بر این صندوق در طول سنوات تحمیل شده است.

۳) اعمال معافیت های مالیاتی در فرآیند سرمایه گذاری های سازمان تامین اجتماعی .

۴) پرداخت و تصفیه مطالبات تامین اجتماعی از دولت براساس نرخ وارزش افزوده جاری .

۵) عمل بموقع دولت به تعهدات مقرر در قانون نسبت به تامین اجتماعی.

۶) پرداخت سهم سازمان تامین اجتماعی از اعتبارات و سرانه درمان سالیانه بابت تعهدات درمانی به جامعه هدف.

۷) عدم مداخلات سیاسیون و دولت در انتصابات به ویژه انتصابات کلان سازمان و هیات مدیره آن و استفاده از نیروهای متعهد و متخصص و با تجربه و از بدنه سازمان .

پرواضح است در این مصوبه، مجلس محترم شورای اسلامی صرفا خواسته با هزینه از جیب بیمه شدگان و کارگران کسری منابع تامین اجتماعی را حل کنه که این امر نشدنی است. حل بحران منابع و مصارف سازمان به مجموعه ای از اصلاحات گسترده و همزمان به شرح فوق نیاز دارد که امیدوارم فعالان عرصه کارگری و بازنشستگی بتوانند با برقراری ارتباط با شورای نگهبان این مصوبه ناقص را حداقل برای اصلاح به صحن مجلس برگردانند تا اقدامات اصلاحی کامل تر و واقعی تاثیرگذار تعیین و تعریف گردد.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه