یعقوب حاتمی در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بیمه، افزود: در خراسان شمالی میانگین نسبت خسارت به حق بیمه حدود ۶۰ درصد است که این شاخص در کشور ۵۰ درصد است و استان در این زمینه میانگین بالاتری دارد.
حاتمی با بیان اینکه این امر دلایل زیادی دارد که یکی از مهمترین دلایل آن نامناسب بودن جاده ها عنوان کرد و گفت: سال گذشته در مسیر بجنورد به جنگل ۱۴۹ کشته داشتیم که با توجه به دیه سال قبل حدود ۱۰۰ میلیارد تومان فقط برای فوتی های این حوادث پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه امسال نسبت به سال گذشته حدود ۴۰ درصد در صدور و خسارت رشد داشتیم، افزود: امسال حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بیمه صادر شده است و خسارت نیز به همین نسبت و حتی بیشتر افزایش داشته است.
رییس شورای هماهنگی بیمه های استان و مدیر بیمه آسیا ضریب نفوذ بیمه در استان را ۲.۱۳ و میانگین کشور را ۱.۸۳ درصد عنوان کرد و گفت: در این زمینه جایگاه ششم را در کشور داریم و از میانگین کشور بالاتر هستیم و امسال جایگاه استان ارتقا یافته است.
حاتمی علت بالا بودن این شاخص در استان را نیز فعالیت بیشتر بیمه ای عنوان کرد و افزود: این شاخص در صنعت بیمه از نسبت حق بیمه تولیدی به تولید ناخالص داخلی محاسبه می شود.
وی با بیان اینکه شرکت های بیمه و بیمه مرکزی در کنار تمام صنایع و مردم جامعه هستند، گفت: در راستای مسؤلیت اجتماعی به مناسبت هفته بیمه، بخشودگی جرائم برای موتورسیکلت ها از ۱۳ آذرماه تا ۱۳ دی ماه در نظر گرفته شده است.
حاتمی یکی از بزرگترین خدمات صنعت بیمه را تاسیس صندوق تأمین خسارت بیمه در استان در راستای مسؤلیت اجتماعی و ارائه خدمات به بیمه شدگان عنوان کرد.
حاتمی اضافه کرد: صنعت بیمه در استان برای بیش از پنج هزار نفر ایجاد اشتغال کرده است و از علاقه مندان در این زمینه استقبال می شود.
وی ادامه داد: ۶۰۰ دفتر نمایندگی بیمه در استان وجود دارد و ۷۰۰ نماینده بیمه عمر در استان فعالیت میکنند که الزامی برای داشتن دفتر بیمه ندارند. فقط ۱۰ درصد مردم این استان بیمه عمر دارند که نشان میدهد جای کار زیادی وجود دارد.
رییس شورای هماهنگی شرکتهای بیمه خراسان شمالی اغلب صنایع بیمه خود را از استان صادر می کنند، گفت: متاسفانه برخی از صنایع، واحدهای تولیدی و کارخانه های خراسان شمالی بیمه های خود را در تهران صادر می کنند که این امر باعث کاهش ضریب نفوذ بیمه ای استان می شود.
حاتمی از استفاده نکردن صنایع از ظرفیت بیمهای در استان انتقاد کرد و افزود: این درحالی است که چرخه مالی این مجموعههای میتواند در استان ایجاد شود و شرکتهای بیمه مستقر در استان نیز آمادگی دارند تا همان خدماتی را ارائه کنند که در دیگر استانها داده میشود.
رییس صندوق تأمین خسارات بدنی استان نیز در این نشست، با بیان اینکه حدود یک ماه است که صندوق تامین استان از خراسان رضوی جدا و مستقل شده است،گفت: تاکنون خراسان شمالی صندوق تأمین مستقل نداشت که اکنون محقق شده است.
کامران فر افزود: در شش ماه ابتدای امسال برای پرونده فوتی ها بیش از ۴ میلیارد تومان، برای پرونده مازاد بر سقف بیمه بیش از ۵ میلیارد تومان،برای مقصران فاقد بیمه نیز بیش از ۷ میلیارد تومان خسارت پرداخت شده است.
وی افزود: در این مدت حدود ۱۵۶ پرونده جعلی نیز شناسایی شد.