صادق محصولی: دنبال کاندیدای اصلح هستیم.
صادق محصولی دبیرکل جبهه پایداری در گفت و گو با تسنیم، پیرامون برنامه جبهه پایداری برای انتخابات پیشرو مجلس، با اشاره به اهمیت این انتخابات اظهار داشت: مرحوم آیتالله مصباح یزدی تأکید داشتند توجهتان صرفاً معطوف به تهران نباشد؛ تهران فقط حدود ۱۰ درصد نمایندههای مجلس را شامل میشود.
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد نمایندگان از دیگر حوزههای انتخاباتی هستند، تاکید کرد: باید در همه حوزهها فرد اصلح را پیدا کنیم؛ مرحوم آیتالله خوشوقت نیز میفرمودند که به سراغ افراد اصلح بروید و آنها را به میدان بیاورید و به جامعه معرفی کنید.
دبیرکل حزب پایداری تصریح کرد: ما نباید تحت تأثیر شانتاژهای عدهای قرار بگیریم و اجازه دهیم که مدعیان دروغین مشارکت بالا با سیاهنمایی و احساس یأس در جامعه، تناقضگویی کنند؛ تناقض آنها این است که از طرفی دم از مشارکت بالا میزنند و از سوی دیگر در جامعه احساس یأس و ناامیدی ایجاد میکنند که موجب کاهش مشارکت است.
محصولی با تاکید بر اینکه جریان غربگرا با واژهسازی، عدم اقبال مردمی به خود را لاپوشانی میکند، گفت: جبهه پایداری از تکثیر سلایق و اندیشههای معتقد و ملتزم به نظام اسلامی و قانون اساسی در صحنه انتخابات استقبال میکند.
وی جبهه پایداری را پیشتاز و پرچمدار شفافیت و تصویب قوانین مربوطه در مجلس فعلی دانست و افزود: نمایندگان ما عضو سامانه شفافیت داوطلبانه مجلس هستند؛ مجلس پیش رو نیز باید برای حرکتهای عمومی و مشارکتهای مردمی در اقتصاد و فرهنگ و اداره کشور بسترسازی کند.
دبیرکل جبهه پایداری در رابطه با اهمیت مشارکت گسترده مردم در انتخابات اسفندماه توضیح داد: فارغ از هر نتیجه و برندهای، حاصل مشارکت گسترده مردمی، پیروزی ملت ایران است؛ جبهه پایداری همچنانکه شعار انتخاباتیاش در دورههای گذشته بوده پیشگام وحدت برمبنای عقلانیت، معنویت و عدالت حول محور ولایت است.
محصولی با بیان اینکه وحدت نیروهای انقلابی باید منتج به رفع مشکلات معیشتی مردم شود، خاطرنشان کرد: ما بهجای وحدت شخصمحور معتقد به وحدت شاخصمحور با مدل دوایر متحدالمرکز هستیم.
وی ادامه داد: مراحل چهارگانه ما برای وحدت عبارت است از عدم تخریب درونگفتمانی، تبیین شاخصهای نماینده اصلح، سعی در هرچه بالا بردن اشتراکات نامزدها در فهرستهای جریان انقلابی و در صورت امکان توافق بر ارائه فهرست واحد جریان انقلابی.
دبیرکل جبهه پایداری تخریب درون گفتمانی را از خطاهای بزرگ و بازی در زمین غربگرایان برشمرد و عنوان کرد:جبهه پایداری براین باور است که اشتراک نسبی فهرستهای درون گفتمانی بهتر از اشتراک صفری است که هیچ دلیل منطقی و دینی بر آن مترتب نیست.
محصولی در پایان گفت: تشکیلات برای این است که همافزایی ایجاد کند؛ وقتی در کنار هم جمع شویم، قطعاً اثرگذاری بیشتر میشود. امیدوارم با اهمیت قائل شدن به کار تشکیلاتی، انجام وظیفه، مسئولیت و رسالت امروزمان
که بدون شک از زمان جنگ تحمیلی بیشتر و سنگینتر است، بتوانیم رضایت خدا و حضرت حجت(عج) و رهبر انقلاب اسلامی را به دست آوریم.
۳ توصیه برای افزایش مشارکت در انتخابات
حسن رسولی در گفت و گو با نامه نیوز درباره شکل گیری انتخابات مشارکتی-رقابتی گفت: برای تحقق یک انتخابات سالم، رقابتی، پرشور و با مشارکت بالا در کنار سایر عوامل و زمینه ها، ۳ مولفه مهم باید به نحو مطلوب سازماندهی و تجهیز شوند تا این رویداد سیاسی به نحو مطلوب شکل بگیرد.
وی افزود: نخستین عامل میزان رضایت مردم به معنای اکثریت آحاد جامعه از شرایط عمومی اعم از اوضاع اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور است. به هر میزانی که رضایت اکثریت مردم از نظام حکمرانی بالاتر باشد؛ انگیزه و زمینه بهتری برای شرکت مسئولانه مردم در انتخابات فراهم می گردد.
این فعال سیاسی یادآور شد: عامل دوم نامزدها و احزاب و گروه های پشتیبان آنها هستند. احزاب و گروه ها و جریانات سیاسی اگر پرتوان به امر تبیین مواضع و نامزدگزینی و اهداف و برنامه های خودشان و نیز به تبلیغات انتخاباتی بپردازند، می توانند به سهم خود بستر مطلوب برای شکل گیری فضای انتخابات مشارکتی را فراهم کنند.
وی ادامه داد: عامل سوم نحوه انجام وظیفه بخش های اجرایی و نظارتی انتخابات است. به هر میزانی که نگاه حاکم بر این دو بخش مشارکت جویانه تر باشد سبد پیش روی انتخاب کنندگان از تنوع و قابلیت بالاتری برای انتخاب برخوردار است بنابراین در سبد و ویترین انتخاباتی اکثر سلایق سیاسی با این نگاه غیرتنگ نظرانه مشاهده خواهند کرد که نامزدهای مطلوب خود را در صحنه دارند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب اظهار کرد: در شرایط فعلی نارضایتی بر میزان رضایت از نظام سیاسی کشور غلبه دارد و از این نظر متولیان امر انتخابات موظفند در این حوزه با سرعت تغییراتی ایجاد کنند که شرایط تغییر کند در غیر این صورت اگر نارضایتی تا روز ۱۱ اسفند ادامه داشته باشد طبعا نمی توانیم انتظار داشته باشیم که مشارکت بالا تحقق پیدا کند.
وی با اشاره به عملکرد هیأت های اجرای انتخابات افزود: از این حیث کارنامه قابل قبولی از جهت کمک به مشارکت دیده نشد. باید دید هیأت های نظارت و شورای نگهبان چه می کنند اگر این خطای هیأت اجرایی جبران شود می تواند امیدوار بود که گسترش یافتن دایره تأییدصلاحیت ها می تواند بر میزان مشارکت اثر مثبت بگذارد.
حسن رسولی گفت: امروز به جز زیرمجموعه های جریان اصولگرایی که در حال حاضر مشغول نوعی از رقابت درون گفتمانی هستند شور و شوقی در سایر احزاب و جریانات سیاسی دیده نمی شود، لذا فکر می کنم برای تحقق برگزاری انتخابات پرشور متولیان امر کارهای انجام نداده بسیار زیادی دارند؛ اگر موفق بشوند امکان مشارکت بالا فراهم می شود، در غیر این صورت شاید شاهد مشارکت کمتری از انتخابات ۱۴۰۰ باشیم که برای نخستین بار سطح مشارکت به زیر ۵۰ درصد کاهش یافت.
بادامچیان: اگر مشارکت کم باشد بخاطر عملکرد روحانی است.
به گزارش اترک، بحث انتخابات پرشور که در چند روز گذشته برای چندمین بار مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفت؛ در فضای سیاسی مورد توجه قرار گرفته است و جناح های سیاسی به تحلیل این موضوع می پردازند، عموم اصلاح طلبان این موضوع را متوجه هیات های اجرایی و نظارت در رابطه با تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی میدانند و در طرف مقابل اصولگرایان دلیل عدم شور انتخاباتی را عملکرد طیف مقابل و به طور خاص دولت روحانی میداند، اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی که با هم میهن گفت و گو کرده است، گفت: شورای نگهبان، نهادی است که در قانون اساسی آمده و براساس التزام عملی به قانون اساسی فصلالخطاب در امر انتخابات است. همانطور که در همه کشورها، چنین فصلالخطابی وجود دارد. شورای نگهبان طبق قانون نمیتواند افرادی که واجد صلاحیت برای داوطلبی در انتخابات نیستند را تایید نماید.
وی با اشاره به نامه حزب متولفه اسلامی به شورای نگهبان گفت: در مرحله اول انتخابات مجلس دوازدهم، 49 هزار نفر ثبتنام کردند که دلیل استقبال افراد تحصیلکرده از شرکت در انتخابات است و برخلاف تحلیل آنهایی است که میگفتند در انتخابات آینده مردم شرکت نمیکنند. در مرحله دوم، از این تعداد بیش از 24 هزار نفر برای 290 کرسی نمایندگی مجلس ثبتنام کردند که رقم بسیار بالایی است. وزارت کشور در تطبیق مدارک آنها، حدود 23 هزار نفر را تایید کرده است و حدود دو هزار نفر را تایید نکرده که این دلیل ردصلاحیت آنها نیست بلکه به دلیل عدم تطبیق مدارک آنهاست و همه نوع افراد دارای تفکرات مختلف در بین آنها هستند و ربطی هم به شورای نگهبان ندارد. هر کس هم تایید نشود واکنش نشان میدهد و ربطی به تعداد عدم تاییدیها ندارد. بیانیه حزب مؤتلفه اسلامی نیز درخواست حزب از شورای نگهبان است که در اعلام عدم صلاحیتها اقدام کند و در مورد افرادی که صلاحیت آنها احراز شده است و حدود شاید چند هزار نفر هستند، امر را به مردم واگذار نماید تا مشارکت گسترده طبق رهنمود رهبری معظم گسترده انجام شود. این بیانیه ارتباطی به موضع اصلاحطلبان دومخردادی و اعتدالی و امثال روزنامه هممیهن ندارد.
بادامچیان افزود: حزب مؤتلفه اسلامی براساس قانون اساسی در قوانین مصوبه مجلس در یازده دوره برگزاری مجلس شورای اسلامی معتقد است که شورای نگهبان نهادی قانونی است که براساس قانون و شرع عمل میکند و نقد عملکرد شورای نگهبان با رعایت ادب و از باب نصیحت به ائمه مسلمین هیچ اشکالی ندارد. اما ادعای اینکه شورای نگهبان برخلاف وظایف قانونی خود به دلایل سیاسی و جریانی، افراد را ردصلاحیت میکند، چنین نیست و یکی از نقدهای امثال بنده با توجه به نیت شورای نگهبان این است که کسانی را که ردصلاحیت شدهاند و آن را ناقص میدانند، دلایل عدم صلاحیت چند نفر از آنها را اعلام نمایند.
او در خصوص ارتباط ردصلاحیت نامزدها و کاهش مشارکت نیز گفت: ردصلاحیت نامزدهایی که واجد صلاحیت نیستند یا صلاحیت آنها احراز نمیشود، موجب کاهش مشارکت مردم نمیشود چراکه تعداد کاندیداها زیاد است و از همه جریانها و جناحها نیز در عرصه انتخابات حضور دارند. مشکلات اقتصادی و نارضایتی مردم قطعاً موجب کاهش مشارکت میشود همانطور که در انتخابات گذشته به علت افزایش هزینههای مردم، بهویژه نرخ ارز و مسکن، در دولت اصلاحات اعتدالی موجب کاهش مشارکت مردم گردید. کاهش مشارکت در انتخابات، پسندیده نیست و اثرات منفی دارد ولو در سطح بینالمللی هم اثر نگذارد. بنابراین باید سعی همه ما کوشش برای حضور هرچه بیشتر مردم در انتخاباتها باشد.
پزشکیان: مردم را از صندوق ها فراری می دهند.
به گزارش اترک، مسعود پزشکیان اما بر خلاف اسدالله بادامچیان اعتقاد دارد، رد صلاحیت نامزدهای انتخاباتی تاثیر مستقیمی بر مشارکت انتخاباتی دارد، او که با عصر ایران گفت و گو کرده است، گفت: هنوز جوابی از طرف هیات های اجرایی به اعتراض من داده نشده است. ما اعتراض مان را داده ایم خوششان آمد تایید می کنند خوششان نیامد تایید نمی کنند در هر دو حالت خوشحال می شوم. معتقدم خدا و مردم باید آدم را تایید کند برای من تایید یا رد اینها مهم نیست.
پزشکیان ۴ دوره در مجلس حضور داشت و دارد یعنی علاوه بر دوره فعلی (یازدهم)، دوره های هشتم، نهم و دهم نیز در مجلس، نماینده بود. او بین سال های ۹۵ تا ۹۹ هم نایب رئیس مجلس بود. پزشکیان در دولت دوم خاتمی (سال ۸۰ تا ۸۴) هم وزیر بهداشت بود. وی پزشک و فوق تخصص جراحی قلب است.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: موکلان من در تبریز از رد صلاحیتم ناراحت هستند تعداد زیادی می گویند اگر تایید نشوید ما پای صندوق رای نمی آییم. ما آمدیم که مردم را پای صندوق های رای بکشانیم. رهبری می گویند کاری کنید مردم پای صندوق رای بیایند اما کاری که اینها می کنند مردم را از صندوق ها فراری می دهند. اینها ضد نظام هستند. همین افراد، نظام را با مشکل مواجه کرده اند.
وی تاکید کرد: هرچه دلشان می خواهد بکنند مهم نیست. من از نظر اعتقادی به صحنه آمدم که مردم را پای صندوق بیاورم. اگر هم تاییدم نکنند طبابتم را می کنم. در پست هایی که بودم پیدا کنند ببیند رانت گرفتیم یا رانت دادیم. کل خلافی که از من پیدا کردند راه رفتنم در مجلس بود و نتوانستند چیز دیگری از من پیدا کنند. اگر خودشان را بگردند کلی مشکل دارند.