ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

حفاظت و غنی سازی جنگل ها به اعتبارات کافی دولتی نیازمند است

رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: برای حفظ، نگهداری، احیا، غنی سازی و توسعه مناطق جنگلی استان، طرح های مدیریت منابع جنگلی و جنگلداری چند منظوره برای سطحی بیش از 100 هزار هکتار تهیه شده که اجرای این طرح به اختصاص اعتبارات دولتی کافی نیازمند است.

به نوشته عصر اترک، مهدی قدیمی اظهار کرد: وسعت جنگل های خراسان شمالی در حدود 434 هزار و 550 هکتار است.

قدیمی گفت: خراسان شمالی دارای دو ناحیه رویشی جنگلی هیرکانی و ایرانی-تورانی است.

وی افزود: ناحیه جنگلی هیرکانی به وسعت 25 هزار هکتار است که در این منطقه به طورعمده درختان بلوط ایرانی، افرا کرکو، ممرز و زبان گنجشک روییده اند.

این مسئول عنوان کرد: ناحیه جنگلی ایرنی-تورانی در خراسان شمالی نیز به وسعت 410 هزار هکتار است که به طور عمده در این ناحیه جنگلی درختان ارس روییده است.

وی در ادامه بیان کرد: تا 50 سال گذشته، جنگل های خراسان شمالی به علت نبود سوخت های فسیلی و گاز مورد بهره برداری جوامع محلی بودند، با این وجود، طی 50 سال گذشته با توسعه زیرساخت های شبکه گاز در استان، به مرور بهره برداری از درختان جنگلی توسط جوامع محلی استان بسیار کم شده و در حال حاضر نیز هیچ گونه بهره برداری و قطع درخت در این مناطق وجود ندارد و ممنوع است.

رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی تصریح کرد: با این وجود، متاثر از تغییرات اقلیمی و غفلت انسانی، خطر آتش سوزی ها و شیوع بیماری ها، مناطق جنگلی را تهدید می کند.

وی گفت: طی چند سال اخیر در رویشگاه جنگل هیرکانی استان بیماری زغالی بلوط شیوع پیدا کرده بود که با اقدامات هرس و حذف درختان مبتلا به این بیماری سرانجام این بیماری مهار شد.

 

+اجرای طرح های حفاظتی و قرق در ذخیرگاه های ژنتیکی جنگلی استان

قدیمی، رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خاطر نشان کرد: کم بارشی ها بر کاهش میزان رطوبت مناطق جنگلی و کاهش دریافت آب درختان جنگلی تاثیر گذاشته اند که در سال گذشته تاثیر کم بارشی ها بر مناطق جنگلی استان عمیق بود.

وی در ادامه به دستورالعمل اجرای طرح تنفس جنگل در جنگل های شمال کشور نیز اشاره کرد و گفت: دولت می بایست با اجرای این طرح، جایگزین هایی برای تامین نیاز چوب و کاغذ مصرفی کشور را با اقداماتی از جمله اجرای همزمان طرح زراعت چوب اجرایی می کرد.

این مسئول گفت: تا جا افتادن و توسعه طرح های زراعت چوب در کشور، قطع درختان باغی به علت افزایش قیمت چوب به طور ملموس اتفاق خواهد افتاد.

وی همچنین با یادآوری این مطلب که در خراسان شمالی به طور مطلق بهره برداری از جنگل را نداریم، عنوان کرد: در عین حال، اجرای طرح های حفاظتی و قرق مناطق جنگلی برای حفظ ذخیرگاه های ژنتیکی درختان جنگلی را در دستور کار است.

افزون بر این، قدیمی خاطر نشان کرد: احیای مناطق جنگلی تخریب شده نیز اجرا شده و در دست اقدام است.

 

+تهیه طرح های مدیریت منابع جنگلی و جنگلداری چند منظوره برای بیش از 100 هزار هکتار

قدیمی، رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: در همین راستا، این اداره کل برای حفظ، نگهداری، احیا، غنی سازی و توسعه مناطق جنگلی استان، طرح های مدیریت منابع جنگلی و جنگلداری چند منظوره را برای سطحی بیش از 100 هزار هکتار را تهیه کرده است تا با اعتبارات ملی و استانی اجرایی شود.

قدیمی افزود: در این طرح ها در حدود چهار هزار هکتار از این سطح با عملیات غنی سازی و توسعه جنگل، احیاء شده است.

وی یادآور شد: این اداره کل درصدد است که سطح اجرای مدیریت منابع جنگلی استان را وسعت دهد.

رییس اداره جنگلداری و جنگل کاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی تصریح کرد: با این وجود، اجرای این طرح به اختصاص اعتبارات دولتی کافی نیازمند است که متاسفانه با کمبود اختصاص این اعتبارات مواجه بوده ایم و همواره از اجرای طرح ها طبق برنامه تعریف شده، عقب مانده ایم.

 

+ 300 هکتار از عرصه جنگلی استان با مشارکت مردم احیا شد

افزون بر این، قدیمی، رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری استان گفت: طی چند سال اخیر طرح جنگل کاری مشارکتی نیز در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.

قدیمی عنوان کرد: در این راستا، بیش از 300 هکتار از عرصه جنگلی استان با مشارکت مردم حفاظت و احیا شده است.

وی افزود: این طرح رویکردی اقتصادی دارد که در منطقه کاستان در شهرستان مانه و سملقان و شارلق و چشمه خان در شهرستان گرمه اجرا شده است.

علاوه بر این، این مسئول اظهار کرد: از سال 83 تا پایان سال 99، بیش از 68 هزار هکتار ذخیره گاه جنگلی استان برای حفاظت بیشتر تعیین شده که به طور عمده شامل درختان ارس، فندق، زالزلک و چنار هستند.

وی افزود: در سال جاری نیز مقرر شد حدود 40 هزار هکتار از عرصه های جنگلی استان به عنوان ذخیره گاه های جنگلی استان معرفی و حفاظت شوند.

قدیمی تصریح کرد: نتایج تمامی این اقدامات صورت گرفته در مناطق جنگلی استان جلوگیری از بروز سیلاب های مخرب در عرصه این مناطق بوده است.

 

+انجام  پنج هزار هکتار نهال کاری در زمین های ملی و کشاورزی استان به دست بخش خصوصی

قدیمی، رییس اداره جنگل کاری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود به جنگل کاری خصوصی با هدف توسعه فضای سبز در قالب درختکاری در بوستان های روستایی، فضای سبز شهری همچنین در پارک های جنگلی و انجام زراعت چوب در زمین های ملی و کشاورزی استان نیز اشاره کرد.

قدیمی اعلام کرد: از ابتدای تاسیس استان تا به کنون در سطح بیش از پنج هزار هکتار توسط بخش خصوصی نهال کاری انجام شده است.

وی در ادامه از اجرای برنامه احاله مدیریت پارک های جنگلی استان به بخش خصوصی خبر داد و گفت: خراسان شمالی دارای سه پارک جنگلی دست کاشت شامل پارک جنگلی گوینیک در شهرستان راز و جرگلان، پارک گرزو در شهرستان شیروان و پارک جنگلی بین راهی پلمیس در شهرستان اسفراین است که درصدد هستیم در سال جاری مدیریت دو پارک جنگلی گوینیک و گرزو را به سرمایه گذاران بخش خصوصی احاله کنیم.

این مسئول با تصریح بر این مطلب که رویکرد احاله مدیریت این پارک های جنگلی به بخش خصوصی اقتصادی و گردشگری است، اعلام کرد: مزایده احاله مدیریت پارک جنگلی گوینیک در شهرستان راز و جرگلان انجام شده و از تمامی متقاضیان در این حوزه دعوت می شود تا در این مزایده شرکت کنند.

وی افزود: احاله مدیریت این پارک ها به بخش خصوصی طی مدت زمانی 10 تا 15 ساله است.

رییس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان خاطر نشان کرد: سرمایه گذار بخش خصوصی باید بر اساس طرح تهیه شده این پارک ها را مدیریت، مراقبت و بهره برداری کند.

قدیمی همچنین یادآور شد: احاله مدیریت نهالستان تولید نهال جنگلی اداره کل منابع طبیعی خراسان شمالی واقع در کلاته باقرخان شهرستان بجنورد نیز در دست اقدام است.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه