قدرت اله نوروزی، شهردار اصفهان در این دیدار بابیان اینکه دوازدهمین سال خواهرخواندگی اصفهان با شهر داکار با پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک اصفهان و سنگال همزمان شده است، اظهار کرد: در این دوره مدیریت شهری باوجود کرونا در حوزه دیپلماسی شهری اتفاقات بسیار خوبی برای اصفهان رقمزده و توانستیم در این شرایط، روابط خود را با شهرهای خواهرخوانده حفظ کرده و این روابط را گسترش و توسعه دهیم.
*نامگذاری میدانی به نام اصفهان در شهر داکار
وی ادامه داد: در گفتوگویی که با شهردار داکار داشتیم قرار شد میدانی به نام اصفهان در شهر داکار نامگذاری شود و گروهی برای انجام و کارشناسی این کار مأموریت پیدا کردند. رابطه ما برای نامگذاریها متقابل است، همانطور که نام اصفهان در یکی از میدانهای داکار نقش میبندد در اینجا هم مانند سایر شهرهای خواهرخوانده اصفهان مانند لاهور، فرایبورگ و کوالالامپور، یکی از خیابانها یا میدانها اصفهان به نام داکار نامگذاری میشود.
وی بابیان اینکه در نسل سوم حقوق بشر بحثهای محیط زیستی و زندگی بهتر برای مردم از اهمیت ویژه برخوردار است، افزود: در حوزه محیطزیست و پسماند در شهرداری اصفهان اقدامات خوبی طی این دوره مدیریت شهری انجامشده، ما معتقدیم اگر پسماند به گونهای ویژه مدیریت شود میتواند محیطزیست و زندگی سالم را که جزو مصادیق حقوق بشری است برای مردم به ارمغان بیاورد.
*دعوت برای حضور در جشنواره صنایعدستی
نوروزی بابیان اینکه در حوزه فرهنگی این آمادگی وجود دارد هفته فرهنگی اصفهان در داکار و هفته فرهنگی سنگال یا داکار در اصفهان برگزار شود، گفت: برگزاری هفته فرهنگی را بهعنوان یک کار شایسته قبل از کرونا نهادینه کردیم؛ بهنحویکه در پاریس یک هفته فرهنگی بسیار خوب برای اصفهان اجرا شد، در دوران کرونا نیز نمایشگاههایی را در چین و سنت پترزبورگ برگزار کردیم و این کار را میتوانیم در این مقطع در شهر داکار انجام دهیم.
وی تأکید کرد: اصفهان در حوزه صنایع دستی عضو شبکه شهرهای خلاق در یونسکو است، اولین جشنواره بینالمللی صنایعدستی ایران نیز در اصفهان توسط شهرداری و با همکاری وزارت میراث فرهنگی از چند روز دیگر آغاز میشود که من از سفیر سنگال و سفیر ایران در سنگال دعوت میکنم در این جشنواره شرکت کنند.
*پلی محکم از جنس دیپلماسی
سفیر سنگال در ایران نیز تلاش من و سفیر ایران در سنگال این است که مردم دو کشور شناخت بهتری نسبت به یکدیگر پیدا کنند تا توسعه روابط بهتر و راحتتر انجام بگیرد.
"سالیو نیانگ دینگ" بابیان اینکه مردم محلی و منطقهای بسیار میتوانند ضامن این توسعه و پیشرفت باشند، افزود: ما بهعنوان سفرای دو کشور تلاش میکنیم تا مقامات محلی را برای پیشرفت و توسعه روابط در همه امور هدایت کنیم.
*از تجربیات اصفهان در حوزه پسماند بهره میبریم
وی با اشاره به بازدید خود از کارخانه پسماند شهرداری اصفهان، گفت: موضوع پسماند و بازیافت مواد مختلف برای شهر داکار بسیار مهم و حیاتی است، با صحبتهایی که با شهردار داکار خواهم داشت از تجربیات شهرداری اصفهان در این حوزه بهره میبریم.
"سالیو نیانگ دینگ تأکید کرد: جدای از موضوعات تجاری، صنعتی و اقتصادی توسعه روابط از مبحث فرهنگی نیز با شهر اصفهان برای کشور سنگال بسیار مهم است، ایران کشوری غنی ازنظر مسائل فرهنگی است و من به عنوان سفیر سنگال در ایران آماده همکاری برای توسعه روابط و تحرک بخشی در این زمینه هستم.
* پیشنهاد برگزاری هفته فیلم اصفهان در داکار
سفیر ایران در سنگال نیز در ادامه اظهار کرد: بسیار خرسندم که دوازدهمین سال خواهرخواندگی اصفهان و داکار با پنجاهمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور ایران و سنگال همزمانشده و ما برنامههای بسیاری را برای این موضوع تدارک دیده و امیدواریم اصفهان نیز در این برنامهها نقش فعالی داشته باشد.
محمدرضا دهشیری تصریح کرد: پیشنهاد من این است در بخش فرهنگی هفته فیلم اصفهان را در داکار در سال جاری میلادی برگزار کنیم، همچنین پیشنهادم این است امکان حضور هنرمندان صنایعدستی در این کشور در چارچوب نمایشگاه "فیداک" که در دسامبر برگزار میشود فراهم شود.
وی اضافه کرد: این امکان میتواند بهصورت آموزش خلاقیت صنایعدستی اصفهان با توجه به علاقهمندی سنگال در این حوزه، چه بهصورت مجازی و یا حضوری فراهم شود.
وی اضافه کرد: همچنین با توجه به ظرفیت و قابلیتهای خوبی که در حوزه پسماند در اصفهان وجود دارد امیدوارم این فرصت فراهم شود تا در چارچوب قرارداد BOT و با همکاری اصفهان در احداث کارخانه در مرکز بازیافت شهر داکار، بتوانیم پسماند این شهر را به شکل بهتری مدیریت کنیم.
*ویژگیهای فرهنگی مشترک در طراحی میدان اصفهان در داکار
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در ادامه این جلسه شهر را زیستگاه انسان، خاستگاه مدنیت و عرصه زندگی اجتماعی بشری ذکر کرد و گفت: شهر زیستگاهی چندوجهی، مشتمل بر خصوصیات سرزمینی، ویژگیهای کالبدی، نهاد اجتماعی و فرهنگی، مناسبات شهروندی و سنتها و هنجارهایی است که حول محور انسان شکل میگیرد.
سید احمد حسینی نیا بابیان اینکه خواهرخواندگی بین دو شهر برای ایجاد همبستگی و اتحاد بیشتر انسانها در نظر گرفته میشود، اضافه کرد: در راستای نامگذاری متقابل خیابانها و میدانها که ازجمله اتفاقات پیوندهای خواهرخواندگی تلقی میشود، طراحی میدانی به نام اصفهان با در نظر گرفتن ویژگیهای فرهنگی و اقلیمی مشترک میان دو کشور ایران و سنگال در دستور کار قرارگرفته است که ویژگیهای فرهنگی مشترک میان اصفهان و داکار در طراحی میدان اصفهان در داکار باید لحاظ شود.
*عنصر وحدت در طراحی میدان اصفهان در داکار
مدیرکل دفتر فنی و طراحی شهرداری اصفهان نیز در ادامه این جلسه تصریح کرد: یکی از دغدغههای ما این بود که طراحی این میدان با طرحی ساده اما با پیامهای عمیق همراه بوده و برخی تشابهات فرهنگی و دینی، همچنین عنصر و محور وحدت بین دو شهر خواهرخوانده اصفهان و داکار در طراحی این میدان لحاظ شده باشد.
سعید کورنگ بهشتی ادامه داد: علاوه بر موضوعات ذکرشده درخواست داشتیم در طراحی این میدان سبکهای معماری سنتی و اسلامی و استفاده از مصالح بومی و سازگار با شرایط جغرافیایی و اقلیمی منطقه لحاظ شود.