ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

اجرایی نشدن قیمت مصوب مرغ وتخم مرغ در کشور، دامن خراسان شمالی را گرفت؛

سنگینی شانه‌های تخم مرغ روی دوش مردم

به دنبال مصوبات ستاد تنظیم بازار کشور در قیمت مصوب مرغ و تخم مرغ و درج قیمت جهت عرضه در بازار، استان‌های تولید کننده تخم مرغ از فروش این محصول با قیمت مصوب به خراسان شمالی خودداری کرده و باعث دردسرهایی برای مباشران و مردم شده است.

به گزارش عصراترک، امسال مرغ، تخم مرغ و گوشت، دائماً در حال غافلگیر کردن مردم بودند و هر بار با یک سبک جدیدی از گرانی یا کمیاب شدن خودنمایی می‌کردند و بازارشان حسابی داغ داغ بوده است.
چند سالی می‌شود که گوشت با توجه به قیمت بالایی که دارد، در سفره‌های مردم کمرنگ و در برخی از خانواده‌ها به صورت کامل حذف شده بود، این در حالی است که مرغ با توجه به قیمت مناسبی که داشت جای خالی گوشت را برای خانواده‌ها به خوبی پر کرده بود.
اما طی سال جاری قیمت‌ها به دلایلی از جمله افزایش قیمت نهاده‌های دامی، نبود نظارت در بازار و کاهش تولید در برخی زمینه‌ها نوسانات زیادی داشت و ستاد تنظیم بازار کشور برای جلوگیری از ایجاد ناهماهنگی‌ها در بازار عرضه، قیمت مصوب 20 هزار و 400 تومان را برای مرغ و 16 هزار و 900 تومان را برای تخم مرغ در سراسر کشور ابلاغ کرد و فروش مرغ با قیمت بالاتر از این قیمت جرم محسوب شد.
همچنین ستاد تنظیم بازار کشور برای جلوگیری از گران فروشی و عرضه با قیمت مصوب مقرر کرده که دامپزشکی به محصولاتی کهقیمت مصوب بر روی آنان درج نشده، مجوز عرضه در بازار صادر نکنند.
در این میان، تخم مرغ هم حال و روز خوشی نداشت، به خصوص استانی هم چون خراسان شمالی که استانی مصرف کننده محسوب می‌شود و بخش بالایی از میزان مصرف تخم مرغ استان را از استان‌های هم جوار تأمین می‌کند، دردسرهایی را ایجاد کرده است.
برخی از استان‌ها که دائماً در حال فروش این محصول به خراسان شمالی بودند، در برخی مواقع از فروش ممانعت می‌کنند و باعث افزایش تقاضا در سطح خراسان شمالی و بالارفتن قیمت در استان می‌شوند.
فروش با قیمت بالاتر از قیمت مصوب تخم مرغ در استان‌های تولید کننده هم مزید بر علت شد که خراسان شمالی به اجبار و بدون مجوز این محصول را وارد استان کند که جدای از اینکه اقدامی غیر قانونی محسوب می‌شود از لحاظ بهداشتی ممکن است خطرساز شود.
مردم از اختلاف و افزایش قیمت‌ها خسته‌اند
رشیدی، یکی از همشهریان بجنوردی در این بار گفت: مردم از این قیمت‌ها خسته شده‌اند و وقتی برای خرید مرغ یا تخم مرغ به فروشگاه می‌روند در طول یک هفته قیمت‌ها در حال تغییر است و واقعاً مردم در شرایط سخت مالی قرار دارند و اضافه شدن حتی یک هزار تومان به قیمت‌ها برای آنها دشوار خواهد بود.
آدینه پور یکی از فروشندگان مرغ در مرکز خراسان شمالی ادامه داد: امسال وضعیت بازار هر روز در حال تغییر است و ما علاوه بر اینکه دردسرهای زیادی برای خرید و فروش محصولاتی همچون مرغ و تخم مرغ در بازار داریم، گاها شرمنده مردم نیز می‌شویم.
وی افزود: مردم مراجعه می‌کنند و به دلیل افزایش قیمت خیلی بالا و یا گاهی اوقات خالی بودن یخچال‌ها از مرغ یا تخم مرغ خالی به منزل بر می‌گردند.
رضایی نژاد، مرغ فروش دیگری در بجنورد گفت: مرغ بعد از قیمت مصوبی که تعیین شده، سودی برای فروشنده ندارد اما همه اصناف این همکاری را داشتند که مردم راحت‌تر باشند، و ما تقاضا داریم حداقل از اصناف حمایت شود.
وی گفت: تخم مرغ معمولاً به صورت آزاد وارد استان می‌شود و هر مباشر با قیمتی دلخواه به به فروشنده‌ها تحویا می‌دهد و همین باعث تفاوت قیمت در بازار شده است.
 برای تأمین مرغ شب عید در خراسان شمالی مشکلی نیست
حسین قاسم زاده، رئیس اتحادیه لبنیات، مرغ فروشان و قصابان بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک اظهار داشت: ستاد تنظیم بازار کشور طی چند ماه گذشته قیمت مصوب مرغ را در کشور را 20 هزا رو 400 تومان اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه خراسان شمالی تنها استانی است که طرح فروش با قیمت مصوب کشور را به صورت کامل اجرایی کرده است، گفت: متاسفانه فروش مرغ با قیمت مصوب در سایر استان‌های کشور اجرایی نشده و همین قضیه باعث ایجاد مشکل در خراسان شمالی شده است.
قاسم زاده با بیان اینکه تا مشخص نیست تا چه زمانی باید فروشندگان مرغ این فشار را تحمل کنند و مرغ را با قیمت مصوب بفروشند، ادامه داد: با همکاری جهاد کشاورزی، سازمان صمت، اتحادیه مرغداران و اتحادیه مرغ فروشان تاکنون این طرح بدون مشکل در استان اجرایی شده است.
وی با بیان اینکه قطعاً این طرح تا زمانی در استان ادامه خواهد داشت که مرغ به صورت قاچاق از استان خارج نشود، گفت: برای شب عید در استان خراسان شمالی هیچ گونه کمبودی در حوزه مرغ وجود نخواهد داشت.
قاسم زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر مرغ در خارج استان، کیلویی 26 هزار تومان به فروش می‌رسد، گفت: این در حالی است که در استان خراسان شمالی مرغ زنده کیلویی 14 هزار تومان تحویل کشتارگاه می‌شود و با قیمت کیلویی 19 هزار و 300 به واحدهای صنفی توزیع کننده و 20 هزار و 400 تومان به مصرف کننده می‌رسد.
وی یادآور شد: سود قانونی برای فروشنده در بحث خرده فروشی 10 درصد و عمده فروشی سه درصد است که در این وضعیت قیمت فروش مصوب رعایت نشده است اما در این شرایط نیز واحدهای استان همکاری دارند.
دامپزشکی اجازه صدور مجوز مرغ و تخم مرغ بدون درج قیمت ندارد
رئیس اتحادیه لبنیات، مرغ فروشان و قصابان بجنورد گفت: از روز 16 بهمن ماه سال جاری برای جلوگیری از گران فروشی مرغ و تخم مرغ در بازار، در ستاد تنظیم بازار کشور مصوب شد که قیمت بر روی تمام مرغ و تخم مرغ‌های عرضه شده در بازار درج شود.
وی گفت: در خراسان شمالی مرغ با قیمت مصوب به فروش می‌رسد و چنانچه قیمت محصول بر روی آن درج نشود، دامپزشکی حق صدور مجوز جهت عرضه به بازار را ندارد.
قاسم زاده خاطرنشان کرد: قیمت گوشت قرمز نیز حدود یک ماه است که افزایش چشمگیری داشته اما اکنون به حالت ثابت در آمده است و بازارش آرام شده است.
وی گفت: طی یک ماه گذشته گوشت گوسفندی از 116 هزار تومان به 130 هزار تومان، گوشت بزغاله به 120 هزار تومان، گوشت گوساله نر به 110 هزار تومان و گوشت گوساله ماده به 90 هزار تومان رسید.
رئیس اتحادیه لبنیات، مرغ فروشان و قصابان بجنورد با بیان اینکه خراسان شمالی در موضوع مرغ می‌تواند 75 درصد مرغ تولید استان را تأمین کند، یادآور شد: این در حالی است که استان در حوزه دام زنده استانی صادرکننده است و همیشه بیش از نیاز تولید دارد.
بالارفتن قیمت دام زنده بخاطر فروش به خارج استان
وی با بیان اینکه دام زنده استان با قیمت‌های بالاتری به استان‌های بزرگی هم چون تهران و شهرهای شمالی فروخته می‌شود، گفت: فروش دام زنده به خارج استان باعث شده در داخل استان نیز به همان قیمت به فروش برسد و این افزایش قیمت را ایجاد کند.
وی ادامه داد: برای سر و سامان دادن وضعیت قیمت‌ها، مقرر شد لیست دامداری‌هایی که از نهاده‌های دامی دولتی استفاده می‌کنند، مشخص شود تا به میزانی که از نهاده‌های دامی استفاده می‌کنند، کاهش قیمت داشته باشیم.
خریداری تخم مرغ از خارج استان بالاتر از قیمت مصوب
قاسم زاده با اشاره به اینکه تنها دو واحد تولید تخم مرغ در استان فعال است، گفت: در مجموع روزانه سه و نیم تن تخم مرغ در استان تولید می‌شود.
وی گفت: با وجود معرفی چند مباشر از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان و سازمان صمت برای واردات تخم مرغ به استان، همکاری نکردن استان‌های دیگر با خراسان شمالی برای تأمین تخم مرغ با قیمت مصوب باعث شده که تخم مرغ به صورت غیرقانونی وارد استان شود.
قاسم زاده بیان داشت: این روند واردات تخم مرغ به استان علاوه بر اینکه از لحاظ بهداشتی و سلامتی ممکن است دردسرساز شود، باعث توقیف بار در حین واردات به استان نیز شده است.

 

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه