ورود به حساب کاربری
ایجاد حساب کاربری
اطلاع رسانی

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید روزنامه در چند ماهِ اخیر، و تلاش ما در راستای ادامه انتشار روزنامه «اترک» به‌روال معمول و حفظِ کیفیت و تیراژ روزنامه، ناگزیر به حذفِ امکان بازدید رایگان سایت و به‌تبع آن فروشِ آنلاین مطالب از طریق سایت هستیم. بنابر وضعیتِ اقتصادی اخیر، خاصه گرانی و نبودِ کاغذ موردنیاز برای انتشار روزنامه، در صورتی‌ که متقاضیِ بازدید از سایت روزنامه هستید و جهتِ یاری به امر فرهنگی و امکان ادامه انتشار روزنامه در این مسیر نیز ما را همراهی کنید.

چانچه تا اکنون عضو سایت نیستید، بر روی گزینه ثبت نام کلیک کنید.

چنانچه قبلا ثبت نام کرده‌اید، بر روی گزینه ورود به سایت کلیک کنید.

خبرهای روز

مرگ به دلیل مصرف الکل در دوران کرونا افزایش یافت

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: بیشترین مسمومیت‌ها با حدود ۶۵ درصد در سال ۹۸ مربوط به گروه مخدرها و محرک و توهم زا بوده که امسال به ۷۴ درصد افزایش یافته است.

به گزارش فارس، نوشین محمد حسینی در نشست خبری ویدیو کنفرانس که به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت‌ها (اول تا هفتم آبان) برگزار شد، افزود: یکی از مواردی که موجب مسمومیت می‌شود، استفاده نادرست از دارو است. دارو یک شمشیر دو لبه است. یعنی همان قدر که می‌تواند خوب باشد، می‌تواند منجر به مسمومیت هم شود.

وی ادامه داد: بیشترین مسمومیت‌هایی که داشتیم، با گروه آرام‌بخش‌هاست. مسکن‌ها نیز مسمومیت زا بوده‌اند که در رده دوم قرار می‌گیرند، زیرا بسیار شایع استفاده می‌شوند. آمفتامین‌ها نیز در رده چهارم قرار دارند. حتی آنتی بیوتیک‌ها و کورتون‌ها نیز باعث مسمومیت شده‌اند.

محمد حسینی در پاسخ به سوالی درباره احتمال مسمومیت دارویی در صورت مصرف انسولین‌های ویال به جای انسولین قلمی اظهار کرد: امکان مسمومیت در مصرف ویال انسولین به جای قلم انسولین وجود ندارد و با کمی دقت می‌توان انسولین ویال را جایگزین انسولین قلمی کرد.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤال دیگر درباره بروز مسمومیت در صورت استفاده از داروی تاریخ مصرف گذشته و شیوه دور ریختن این داروها گفت: در مورد داروهای تاریخ مصرف گذشته نیز هر ساله برنامه‌هایی داریم، زیرا این داروها نیز می‌توانند عامل مسمومیت باشند. نگهداری دارو در منزل که مورد مصرف هم ندارد، صحیح نیست. بهتر است داروی اضافه در منزل نداشته باشیم. یعنی باید در محلی نگهداری شود که در دسترس بچه‌ها نباشد. اگر تاریخ داروها گذشته باشد یا به هر دلیل قابل مصرف نباشد، باید بسته بندی شده و به مرکز بازیافت شهرداری تحویل داده شود. روی بسته این داروها نیز باید نوشته شود که تاریخ مصرف آنها گذشته و قابل مصرف نیستند.

وی ادامه داد: ۱۰ درصد از ماده داروی تاریخ مصرف گذشته قابلیت خود را از دست داده و هرگز نباید از داروی تاریخ مصرف گذشته استفاده کرد و باید به شکل مناسبی دور ریخته شود.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: امسال پانزدهمین دوره هفته پیشگیری از مسمومیت را برگزار می‌کنیم. این هفته هر ساله از اول آبان ماه آغاز می‌شود. یکی از دلایل عمده‌ای که این تاریخ برای هفته پیشگیری از مسمومیت انتخاب شده این است که همواره از این دوره از سال، رسیدگی به تجهیزات گرمایشی انجام می‌شود. این تجهیزات گاهی باعث خطرات جدی می‌شوند و اگر این دوره از سال به فکر دودکش‌ها و بخاری‌ها نباشیم و درزگیری پنجره‌ها به شکل استاندارد انجام نشود، در فصل سرما و هنگام استفاده از بخاری‌ها، انواع مسمومیت‌ها با گاز منواکسید کربن اتفاق می‌افتد.

تبلیغ

ارسال دیدگاه شما

روزنامه در یک نگاه
ویژه نامه
تبلیغ تبلیغ پرتال استانداری خراسان شمالی
بالای صفحه